Θλίψη στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο Fred Ward
Κόσμος

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο Fred Ward

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο Fred Ward

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Fred Ward, γνωστός για τις εμφανίσεις του στα The Right Stuff, Tremors και Short Cuts.

Εκπρόσωπος του χολιγουντιανού ηθοποιού γνωστοποίησε τα νέα χωρίς να αναφέρει αιτία θανάτου παρά μόνο πως πέθανε στις 8 Μαΐου και ότι ήταν επιθυμία του εκλιπόντος να γίνουν δωρεές στο Κέντρο Χρόνιας Τραυματικής Εγκεφαλοπάθειας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Γεννημένος στο Σαν Ντιέγκο, ο Ward εντάχθηκε στην πολεμική αεροπορία πριν αποφασίσει να γίνει ηθοποιός. Έχοντας δυσκολευτεί να βρει ρόλους, εργάστηκε ως ξυλοκόπος, ναύτης και πυγμάχος προτού ξαναρχίσει την καριέρα του ως ηθοποιός στην Ιταλία, όπου τα πρώτα εύσημα ήταν σε μια τηλεοπτική ταινία του Ρομπέρτο ​​Ροσελίνι του 1974 για τον Ντεκάρτ.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, τελικά έγινε αντιληπτός στο Χόλιγουντ ως ο ληστής τραπεζών Τζον Άνγκλιν, ο δραπέτης του Κλιντ Ίστγουντ στο Escape from Alcatraz.

Ακολούθησαν περισσότεροι ρόλοι υψηλού προφίλ: στο Southern Comfort ως δολοφόνος δεκανέας Ρις, ως κτηνίατρος του Βιετνάμ στο Uncommon Valor και στο The Right Stuff ως ελαττωματικός αστροναύτης Γκας Γκρίσομ.