Time: Προσωπικότητες της χρονιάς ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις παρά τις αντιρρήσεις του κοινού
Κόσμος

Time: Προσωπικότητες της χρονιάς ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις παρά τις αντιρρήσεις του κοινού

Time: Προσωπικότητες της χρονιάς ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις παρά τις αντιρρήσεις του κοινού

Ποιους ήθελαν στο εξώφυλλο;

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του, Κάμαλα Χάρις ανακηρύχθηκαν «προσωπικότητες της χρονιάς» από το περιοδικό Time.

Οι δυο τους κοσμούν το εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού και επελέγησαν ανάμεσα σε 4 υποψηφιότητες.

Οι υπόλοιπες τρεις, εξήγησε η σύνταξη του Time, ήταν αυτή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη, κι αυτή του Δρ. Άνθονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το κοινό μπορεί να ψήφισε ότι επιθυμεί για προσωπικότητες της χρονιάς το ιατρικό προσωπικό όμως τελικά το Time έκανε μια πολιτική επιλογή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Γιατί οι Μπάιντεν-Χάρις;

Το εξώφυλλο του περιοδικού καταλαμβάνει ολόκληρο φωτογραφία των Μπάιντεν και Χάρις πλάι-πλάι, με τον τίτλο να αναφέρει πως «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής» («Changing America’s Story»).

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας από τους ελάχιστους υποψήφιους στην αμερικανική ιστορία που κατάφερε να κερδίσει πρόεδρο που διεκδικούσε δεύτερη θητεία, υπογράμμισε το Time. Είναι μόλις η δέκατη φορά που συμβαίνει αυτό.

Ο Τζο Μπάιντεν «ήταν ίσως ο μοναδικός δημοκρατικός υποψήφιος που μπορούσε να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος μεταξύ των λευκών, κοινωνικά συντηρητικών ψηφοφόρων που κυριαρχούν στις πολιτείες-κλειδιά της ‘ζώνης της σκουριάς’», κατά το περιοδικό.

«Μαζί, [οι Μπάιντεν και Χάρις] πρόσφεραν αποκατάσταση και ανανέωση ταυτόχρονα» και «η Αμερική αγόρασε αυτό που πούλαγαν», πρόσθεσε στο κείμενό του.

Για πρώτη φορά, το Time— το οποίο δεν διαθέτει πια την αύρα που είχε τον 20ό αιώνα — παρουσίασε σε ειδική εκπομπή που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC την επιλογή του, με το αφιέρωμα να συμπεριλαμβάνει ερμηνείες από τον θρυλικό Αμερικανό τραγουδοποιό και ερμηνευτή Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημα BTS της K-Pop.