Τρόμος στο Παλάτι: Το βίντεο του μασκοφόρου που απειλεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ με βαλίστρα
Κόσμος

Τρόμος στο Παλάτι: Το βίντεο του μασκοφόρου που απειλεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ με βαλίστρα

Τρόμος στο Παλάτι: Το βίντεο του μασκοφόρου που απειλεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ με βαλίστρα

Φορώντας μαύρη φόρμα και λευκή μάσκα, εξαπολύει απειλές κατά της Βρετανίδας μονάρχη με αναφορές στο... Star Wars

Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει έναν άνδρα οπλισμένο με βαλλίστρα να απειλεί να δολοφονήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου «παίρνοντας εκδίκηση για την σφαγή του 1919 στο Αμριτσάρ».

Πρόκειται για βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Sun μερικές ώρες αφότου ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να εισβάλλει στο Κάστρο του Ουίνδσορ και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

«Θα προσπαθήσω να σκοτώσω τη βασίλισσα Ελισάβετ», ακούγεται να λέει ο 19χρονος ύποπτος στο βίντεο που τον δείχνει να κρατάει μια μαύρη βαλλίστρα και να εξαπολύει απειλές στην κάμερα, χρησιμοποιώντας φίλτρο παραμόρφωσης φωνής.

Ο Jaswant Singh Chail ανέβασε το προμαγνητοσκοπημένο βίντεο στο Snapchat στις 8.06 π.μ. (τοπική ώρα) την ημέρα των Χριστουγέννων, περίπου 24 λεπτά προτού ένας άνδρας συλληφθεί από την αστυνομία μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου του Ουίνδσορ, έχοντας περάσει τον φράχτη.

Ο Chail, που οι φίλοι του τον αποκαλούν Jas, φοράει στο βίντεο μια χαρακτηριστική μπλούζα με κουκούλα και λευκή μάσκα, σε μια εμφάνιση που πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε από το Star Wars.

«Λυπάμαι. Λυπάμαι για αυτό που έκανα και για αυτό που πρόκειται να κάνω. Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Βασιλικής Οικογένειας. Πρόκειται για μια πράξη εκδίκησης για εκείνους που πέθαναν στην σφαγή του 1919 στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ. Εκδικούμαι επίσης για όσους έχασαν τη ζωή τους, ταπεινώθηκαν ή έπεσαν θύματα διακρίσεων εξαιτίας της φυλής τους. Είμαι Ινδός Σιχ, ένας Σιθ. Το όνομά μου είναι Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones», αναφέρει στο βίντεο ο μασκοφόρος.

Ο 19χρονος, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, έστειλε και δεύτερο μήνυμα στο Snapchat λέγοντας «ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Αν έχετε λάβει αυτό το μήνυμα τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Παρακαλώ μοιραστείτε το μήνυμα με όποιον μπορείτε και στείλτε το σε όσους ενδιαφέρονται».

Η «Σφαγή του Αμριτσάρ» είναι ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της Ινδίας: Στις 13 Απριλίου 1919, οι Βρετανικές δυνάμεις στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 379 διαδηλωτές και να τραυματιστούν άλλοι 1.200.

Ο ύποπτος που συνελήφθη εχθές λίγο μετά τις που η αστυνομία δεν έχει κατονομαστεί ακόμα επίσημα, αλλά πολλά βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι πρόκειται το ίδιο πρόσωπο με τον μασκοφόρο στο βίντεο.