Twitter: Οι χάκερς των διασημοτήτων «χειραγώγησαν μικρό αριθμό εργαζομένων»
Κόσμος

Twitter: Οι χάκερς των διασημοτήτων «χειραγώγησαν μικρό αριθμό εργαζομένων»

Twitter: Οι χάκερς των διασημοτήτων «χειραγώγησαν μικρό αριθμό εργαζομένων»

Εξελίξεις για το ζήτημα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις ΗΠΑ

Χάκερς «ξεγύμνωσαν» πλήθος λογαριασμών διασημοτήτων και πολιτικών στο Twitter. Η εντυπωσιακή επίθεση έγινε με απόλυτη επιτυχία, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως «χειραγώγησαν με επιτυχία μικρό αριθμό εργαζομένων» της πλατφόρμας.

Συνολικά οι κυβερνοπειρατές στοχοθέτησαν 130 λογαριασμούς και κατάφεραν να «σπάσουν» τους 45 από αυτούς, χρησιμοποιώντας «εργαλεία που είναι διαθέσιμα μόνο στην εσωτερική ομάδα υποστήριξης».

Οι λογαριασμοί Twitter που παραβιάστηκαν ήταν αυτοί του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Joe Biden, του πρώην προέδρου Barack Obama, του ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, του ιδιοκτήτη της Tesla Elon Musk και του ιδρυτή της Microsoft Bill Gates. Μέσω των λογαριασμών αυτών έστειλαν μηνύματα καλώντας τους χρήστες να τους στείλουν bitcoin, υποσχόμενοι ότι θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους.

Συνολικά από τις παραπάνω συναλλαγές, στάλθηκαν με αυτόν τον τρόπο περίπου 100.000 δολάρια.

Το Twitter αναφέρει πως σε οκτώ από τους λογαριασμούς αυτούς οι χάκερ κατάφεραν επίσης να κατεβάσουν δεδομένα στα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Αυτή η εντυπωσιακή κυβερνοεπίθεση, για την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα το FBI, αναζωπύρωσε τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την ασφάλεια των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP