Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση θανάτου της
Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση θανάτου της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση θανάτου της

Έχει την κωδική ονομασία «Η Γέφυρα έπεσε»

Υπό ιατρική παρακολούθηση, στο κάστρο του Μπαλμόραλ, βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η είδηση είναι πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ στο πλευρό της 96χρονης βασίλισσας βρίσκεται σύσσωμη η βασιλική οικογένεια.

Η κατάσταση της υγείας της προκαλεί ανησυχία, ωστόσο αν και όποτε συμβεί το μοιραίο, οι Βρετανοί, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, θα ενημερωθεί στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας από το κρατικό κανάλι BBC.

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», έιναι εδώ και χρόνια ο κωδικός ανακοίνωσης του θανάτου της βασίλισσας, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κωδικός άλλαξε για λόγους ασφαλείας.

Η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day»,  ενώ η ημέρα της κηδείας της θα είναι «Ημέρα Εθνικού Πένθους».

Πρώτη που θα ενημερωθεί για το δυσάρεστο γεγονός, από τον υπασπιστή της βασίλισσας, θα είναι η πρωθυπουργός, Λιζ Τρας και στη συνέχεια οι κυβερνήσεις της Κοινοπολιτείας, οι ηγέτες κρατών και τελευταίος ο κόσμος.

Πέρα από την ανακοίνωση μέσω BBC, υπάλληλος του Μπάκιγχαμ, φορώντας την επίσημη πένθιμη στολή, θα τοιχοκολλήσει την ανακοίνωση θανάτου της βασίλισσας στις πόρτες του Παλατιού.

Νέος βασιλιάς ανακηρύσεται αυτομάτως ο Κάρολος, ωστόσο θα πρέπει να περάσει η περίοδος πένθους, δηλαδή πάνω από 6 μήνες για να γίνει η στέψη. Ο Κάρολος έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί από τον θρόνο και να παραχωρήσει τη σειρά του στη διαδοχή του, στον γιο του Ουίλιαμ.

Ως εκ τούτου, αλλαγή θα υπάρχει και στον εθνικό ύμνο, καθώς από το God save the Queen, θα γίνει πλέον God save the King.

Η σορός της βασίλισσας θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα για τουλάχιστον 3 μέρες, και η κηδεία της θα γίνει μετά από 12 μέρες στο Αβαείο του Γουεστμίντερ.

Η ταφή της θα γίνει Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με τον εκλιπόντα συζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο.