Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκανε αύξηση στους υπαλλήλους της
Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκανε αύξηση στους υπαλλήλους της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκανε αύξηση στους υπαλλήλους της

Το 2018 ήταν μια πολύ “δραστήρια” χρονιά για το Παλάτι στην Αγγλία: η γέννηση του Πρίγκηπα Louis, ο γάμος του Πρίγκιπα Harry με τη Meghan τον Οκτώβριο, ο γάμος της Πριγκίπισσας Ευγενίας, το τσάι με τον Τραμπ, η δεξίωση για τα γενέθλια του Πρίγκιπα Κάρολου τον Νοέμβριο.

Ο έντονος ρυθμός συνέχισε και μέσα στο 2019 με τη γέννηση του μικρού Archie τον Μάιο και τη δεύτερη επίσκεψη Τραμπ τον Ιούνιο.

Όλα αυτά τα συμβάντα ισοδυναμούν με μεγάλο φόρτο εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στο Παλάτι.

Έτσι η Βασίλισσα Ελισάβετ πήρε την απόφαση προχωρήσει σε μια γενναιόδωρη κίνηση, παρέχοντας αύξηση 4% σε 400 υπαλλήλους και ένα επιπλέον ρεπό.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να έχει ενθουσιάσει το προσωπικό, καθώς εργαζόμενος δήλωσε πως “είναι η καλύτερη αύξηση που έχουμε λάβει εδώ και χρόνια”.

Σημειώνεται πως η αύξηση θα δοθεί μόνο σε όσους οι ετήσιες αποδοχές είναι λιγότερες από £56,375, περίπου δηλαδή στο 1/3 των 1200 απασχολούμενων για τη Βασίλισσα στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, το Κάστρο Windsor, το Balmoral και το Sandringham.

Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια δυσαρέσκεια μεταξύ των εργαζομένων της βασιλικής αυλής, καθώς περιορίστηκαν πολλά από τα προνόμια που απολάμβαναν, όπως δωρεάν στέγαση, είδη υγιεινής, ελεύθερη κατανάλωση των κρασιών που περίσσευαν σε δεξιώσεις.

Η κίνηση αυτή της Βασίλισσας Ελισάβετ, ανατρέπει το κλίμα δυσαρέσκειας μεταξύ των εργαζομένων.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που απασχολούνται στο Παλάτι, υπάρχουν και κάποιες που δεν υπάρχουν πουθενά άλλου, όπως ο φύλακας της συλλογής γραμματοσήμων ή ο υπεύθυνος αποκλειστικά για τις σαλάτες.