Victoria’s Secret: Τηλεοπτική αποτυχία το φετινό show του
Κόσμος

Victoria’s Secret: Τηλεοπτική αποτυχία το φετινό show του

Victoria’s Secret: Τηλεοπτική αποτυχία το φετινό show του

Μάλλον δυσάρεστα είναι τα νέα για την Victoria’s Secret αυτήν την εβδομάδα, καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δείκτες τηλεθέασης για την φετινή της επίδειξη. To show πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο αλλά μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο από το ABC την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, το φετινό show ήταν το χειρότερο του γνωστού brand εσωρούχων, με μόλις 3,3 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρη την Αμερική (έναντι 4,98 εκατ. τηλεθεατών πέρυσι) να επιλέγουν να το παρακολουθήσουν. Να σημειωθεί ότι το show απευθύνεται σε 800 εκατομμύρια τηλεθεατών σε 190 χώρες.

Μάλιστα σε σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι για παράδειγμα τις σειρές «The Antiques Roadshow» και «Countryfile» παρακολουθούν περίπου 4-5 εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε εβδομάδα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι πήγε στραβά;

To show της Victoria's Secret-Photo: Abaca Press Agency

To show της Victoria’s Secret-Photo: Abaca Press Agency

Η φετινή επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret είχε όλα τα μεγάλα ονόματα που συνήθως κεντρίζουν το ενδιαφέρον: οι αδελφές Hadid, Gigi και Bella, η Kendall Jenner, η Behati Prisloo, η Winnie Harloo, η Elsa Hosk, οι οποίες βάδισαν στην πασαρέλα με σετ εσωρούχων από κρύσταλλα και τα πολυπόθητα φτερά του brand.

Όπως φαίνεται δύο ήταν οι λόγοι της αποτυχίας. Ο πρώτος ήταν ότι το CBS άλλαξε τη μέρα προβολής του show από Τρίτη, σε Κυριακή κάτι που φαίνεται ότι δεν το ευνόησε.

Kendall Jenner- The Abaca Presss

Kendall Jenner- The Abaca Presss

Δεν έπεισαν τα μοντέλα

Ο βασικός λόγος όμως είναι ότι μάλλον η πασαρέλα δεν ήταν και τόσο “πολυσυλλεκτική” σε κορίτσια, υπό την έννοια ότι δεν υπήρξαν ούτε plus size, ούτε τρανσέξουαλ μοντέλα στην επίδειξη. Φυσικά καθόλου δεν βοήθησαν και τα σχόλια του Ed Razek, υπεύθυνου μάρκετινγκ του brand, όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν πήραν μέρος τέτοιου είδους μοντέλα.

«Δεν θα έπρεπε να έχετε τρανσέξουαλ στην επίδειξη;» ρωτήθηκε. «Όχι, δεν νομίζω ότι πρέπει» απάντησε. «Λοιπόν, γιατί όχι;» ρωτήθηκε. «Επειδή το σόου είναι μια φαντασία» εξήγησε σε συνέντευξη στη Vogue προτού κληθεί να απαντήσει γιατί ποτέ δεν έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ένας plus size Άγγελος στην πασαρέλα: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ειδικό plus size αφιέρωμα για την τηλεόραση (το 2000). Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό και ακόμη δεν υπάρχει ενδιαφέρον».

Η τραγουδίστρια Halsey, που ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που τραγούδησαν στο show του 2018, αναφέρθηκε στα σχόλια του Razek και εξέφρασε τη στήριξή της στην LGBTQ+ κοινότητα.

Gigi Hadid- The Abaca Press

Gigi Hadid- The Abaca Press

Μάλλον ο κύριος Razek δεν είχε δει τους πίνακες τηλεθέασης όταν προέβαινε στις δηλώσεις αυτές.  Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το κλίμα στη Victoria’s Secret δεν είναι και το καλύτερο αφού λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Razek και ακριβώς μία εβδομάδα μετά το show παραιτήθηκε η CEO του brand, Jan Singer, στην οποία προφανώς χρεώθηκε η αποτυχία της διοργάνωσης αλλά και των πεσμένων πωλήσεων στα δύο χρόνια που υπηρέτησε αυτή τη θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ