Βρετανικό MasterChef: Μια Κρητικιά τους έβγαλε νοκ άουτ με μπακλαβά!
Κόσμος

Βρετανικό MasterChef: Μια Κρητικιά τους έβγαλε νοκ άουτ με μπακλαβά!

Βρετανικό MasterChef: Μια Κρητικιά τους έβγαλε νοκ άουτ με μπακλαβά!

Γυναικεία και ελληνική υπόθεση ήταν ο τελικός του βρετανικού MasterChef, αφού η 61χρονη Ειρήνη Τζώρτζογλου αναδείχτηκε νικήτρια.

Η συνταξιούχος τραπεζικός με καταγωγή από την Κρήτη, κέρδισε τον τίτλο του Master chef της Αγγλίας για το 2019 με ένα κόκκινο μπαρμπούνι με ένα ριζότο από καλαμάρι, με δεντρολίβανο, αγκινάρες και ένα μπακλαβά με σύκα και φουντούκια.

Η έμπνευση της Ειρήνης ήρθε από την ελληνική κουζίνα και τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη.

Όπως γράφτηκε και στην επίσημη σελίδα του ριάλιτι, η Ειρήνη έλαμψε από την αρχή με τις ελληνικές της γεύσεις και κατέκτησε τους δύσκολους κριτές, Gregg Wallace και John Torode.

Η Ειρήνη βρέθηκε στον τελικό μαζί με τη Delia και τη Jilly και ήταν η πρώτη φορά που και οι τρεις φιναλίστ ήταν γυναίκες.

Ανάμεσα στις δοκιμασίες που έκριναν τις φιναλίστ ήταν και αυτή που οι τέσσερις υποψήφιοι MasterChef πήγαν στο Χονγκ Κονγκ

Ποια είναι η Ειρήνη Τζώρτζογλου;

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά στα 20 της μετακόμισε στην Αγγλία. Αποφοίτησε από το London’s Kingston University και έχει μία καριέρα δεκαετιών στον ακμάζοντα οικονομικό τομέα (τράπεζες) της Μεγάλης Βρετανίας.

Το πραγματικό της πάθος όμως ήταν πάντα η μαγειρική και ανακάλυψε ότι οι γευστικές της μνήμες από την Κρήτη είχαν διαμορφώσει για πάντα τον χαρακτήρα της.

Έτσι δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef.

Η Ειρήνη στην πεντάδα του τελικού

Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Κρήτη και την Cumbria της Αγγλίας.