Ζαΐχ Μπολσονάρου: Τα «έβαλε» με τον Leonardo DiCaprio για τον Αμαζόνιο – «Άσε το γιοτ πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο»
Κόσμος

Ζαΐχ Μπολσονάρου: Τα «έβαλε» με τον Leonardo DiCaprio για τον Αμαζόνιο – «Άσε το γιοτ πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο»

Ζαΐχ Μπολσονάρου: Τα «έβαλε» με τον Leonardo DiCaprio για τον Αμαζόνιο – «Άσε το γιοτ πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο»

O πρόεδρος της Βραζιλίας ειρωνεύτηκε τον σταρ

Ανοιχτό μέτωπο με τον Leonardo DiCaprio έχει ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου με φόντο την καταστροφή του Αμαζονίου.

Η Βραζιλία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και ο Μπολσονάρου ανεβάζει με κάθε τρόπο τους τόνους.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκε ο χολιγουντιανός σταρ και το νέο του tweet για την αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου.

Ο DiCaprio των 19,6 εκατομμυρίων followers στο Twitter έγραψε:

«Πόσο εκτεταμένη είναι η αποψίλωση στην Αμαζονία, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στον πλανήτη για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή.

Σύμφωνα με τον χάρτη η περιοχή έχει δεχτεί σφοδρή και παράνομη αποψίλωση από μία εξορυκτική βιομηχανία τα τελευταία 3 χρόνια».

Ο Μπολσονάρου απάντησε με ένα εξαιρετικά ειρωνικό tweet:

«Ξανά εσύ Leo; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερο εκλογικό μου καλώδιο όπως λέμε στη Βραζιλία.

Θα σου έλεγα ξανά να αφήσεις το γιοτ πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς: θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο αλλά όχι τους εαυτούς σας, οπότε θα στη χαρίσω».

Και δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε με αρκετά tweets σε ένα από τα οποία αποκάλεσε Greta Timberlake την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Μην στεναχωριέσαι Leo, αντίθετα με τα μέρη που προσποιείσαι ότι δεν βλέπεις παίζοντας εξαιρετικά τον ρόλο του τυφλού, η Βραζιλία θα συνεχίσει να είναι η χώρα που προστατεύει το περιβάλλον. Μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις με τα χολιγουντιανά σου παιχνίδια όσο εμείς κάνουμε τη δουλειά μας» έγραψε.

Ο Μπολσονάρου βρίσκεται αρκετά πίσω στις δημοσκοπήσεις από τον αντίπαλό του, τον ηγέτη της βραζιλιάνικης αριστεράς, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Εάν η αναμέτρηση διεξαγόταν χθες, ο πρώην πρόεδρος (2003-2010) θα κέρδιζε με το 53% των εγκύρων ψηφοδελτίων, αποφεύγοντας τον δεύτερο γύρο που θα απαιτηθεί εάν ουδείς εκ των υποψηφίων λάβει πάνω από το 50% των εγκύρων, σημείωσε το Νταταφόλια.

Ο κ. Μπολσονάρου, που αύξησε το ποσοστό του κατά μόλις μία μονάδα, δεν μοιάζει να ωφελείται για την ώρα από τις κοινωνικές δαπάνες που ενέκρινε πριν από δύο εβδομάδες το βραζιλιάνικο κοινοβούλιο.