Έχεις φάει το ωραίο σου μεσημεριανό και ψάχνεις το επιδόρπιο που θα γαργαλήσει τους γευστικούς σου κάλυκες.

Τα ντουλάπια σου όμως είναι άδεια και δεν έχουν ούτε καν μία μικρή σοκολατίτσα για να ικανοποιήσουν το sweet tooth σου.

Μην σκας!

Μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά και με λίγα υλικά τα πιο νόστιμα muffins – και υγιεινά για να μην σε πιάσει ταραχή μετά στη ζυγαριά…

Υλικά

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

60 γρ. ζάχαρη

1 αυγό (μέγεθος Μ)

60 ml φυτικό λάδι

120 γρ. απλό γιαούρτι

Οδηγίες

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και τοποθέτησε το ειδικό ταψάκι με θέσεις για muffins.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτύπησε ελαφρά το αυγό. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι και το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει λείο μείγμα.

Πρόσθεσε τα στεγνά συστατικά στα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν μόλις. Πρόσεξε να μην ανακατέψεις υπερβολικά για να παραμείνουν αφράτα τα muffins.

Μοίρασε τη ζύμη ομοιόμορφα στα 6 χαρτάκια, γεμίζοντας το κάθε ένα περίπου τα δύο τρίτα.

Ψήσε τα muffins στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσεις στο κέντρο.

Βγάλε τα muffins από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν στο ταψί για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια μετάφερέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Πασπαλίσε με άχνη ζάχαρη αν το επιθυμείς.

@foodwithstyle_officialYogurt Muffins Recipe 🤍 These yogurt muffins are delightfully fluffy and soft, perfect for a quick breakfast or a sweet snack in between.🥰 📝 Ingredients: – 125 g all-purpose flour – 1 tsp baking powder – 1 pinch of salt – 60 g sugar – 1 egg (size M) – 60 ml vegetable oil – 120 g plain yogurt 🤍 Instructions: 1. Preheat the oven to 180°C (350°F) and line a muffin tin with 6 paper liners. 2. In a large bowl, combine the flour, baking powder, baking soda, and salt. 3. In a separate bowl, lightly whisk the egg. Add the sugar, vegetable oil, and yogurt, mixing well until smooth. 4. Add the dry ingredients to the wet ingredients, gently mixing until just combined. Be careful not to overmix to keep the muffins fluffy. 5. Divide the batter evenly among the 6 muffin liners, filling each about two-thirds full. 6. Bake the muffins in the preheated oven for 18-20 minutes, or until they are golden brown and a toothpick inserted into the center comes out clean. 7. Remove the muffins from the oven and let them cool in the tin for a few minutes, then transfer them to a wire rack to cool completely. Dust with powdered sugar if desired. Enjoy these wonderfully fluffy yogurt muffins any time of the day! 🤍♬ Epilogue – Jóhann Jóhannsson

Διαβάστε επίσης