Μια μοντέρνα, χορτοφαγική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας παρουσίασε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τη μανιταρίτσα αυγολέμονο.
Χωρίς ίχνος κρέατος αλλά με όλη τη γευστική θαλπωρή που ζητάμε από ένα πασχαλινό πιάτο, η συνταγή του είναι πλούσια σε φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, ενώ η προσθήκη αυγολέμονου χαρίζει βελούδινη υφή και απόλυτη νοστιμιά.
Ψευτομπουγάτσα στο air fryer σε λίγα μόνο λεπτά!
Μια δημιουργία ιδανική για όσους νηστεύουν, ακολουθούν plant-based διατροφή ή απλώς αναζητούν μια πιο ελαφριά, αλλά εξίσου απολαυστική επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά
Για τη σούπα
120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ρύζι γλασέ
Φύλλα από 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
100 ml χυμό λεμονιού (από 2 μέτρια λεμόνια)
10 γρ. κορν φλάουρ (1 κ.σ.)
Διαβάστε επίσης: Η μαγειρίτσα της γιαγιάς, δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!