Barbie: 10 facts που δεν ήξερες για την ταινία που «έσπασε» τα ταμεία
TV Gossip

Barbie: 10 facts που δεν ήξερες για την ταινία που «έσπασε» τα ταμεία

Barbie: 10 facts που δεν ήξερες για την ταινία που «έσπασε» τα ταμεία

Εσύ τα ήξερες;

Η ταινία της Barbie με την Margot Robbie και τον Ryan Gosling είναι ξεκάθαρα το talk of the town των τελευταίων εβδομάδων.

Η κούκλα που έχουμε παίξει όλοι ανεξαιρέτως στην παιδική μας ηλικίας έδωσε μηνύματα για τον φεμινισμό και την πατριαρχία που κανείς δεν θα περίμενε.

Η στερεοτυπική Barbie μετά από κάποιες μαύρες σκέψεις πηγαίνει στον πραγματικό κόσμο όπου εκεί βλέπει πώς η πατριαρχία έχει την πρωτοκαθεδρία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η γυναίκα να σεξουαλικοποείται, να μην έχει υψηλές θέσεις στον χώρο και γενικά να πρέπει να είναι τέλεια σε έναν κόσμο που αν μη τι άλλο μόνο τέλειος δεν είναι.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά facts για την ταινία που ενδεχομένως να μην γνωρίζεις!

  1. Η πρώτη σκηνή της Barbie είναι ίδια με την ταινία του Stanley Kubrick, A Space Odyssey, όπου ένας τεράστιος μονόλιθος εμφανίστηκε ανάμεσα σε πιθήκους και οδήγησε στην άνοδο της συνειδητής σκέψης στους άνδρες. Κάποια από τα πλάνα ήταν πανομοιότυπα με τα πρωτότυπα, καθορίζοντας ξεκάθαρα την έμπνευση που πήρε η Γκρέτα Γκέργουιγκ από την κλασική ταινία.
  2. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες είναι πώς η Sasha και η παρέα της που πήγε και συνάντησε η Barbie στον πραγματικό κόσμο, αντικατοπτρίζουν τις Bratz. Η αντιμετώπιση που είχαν απέναντι στην κούκλα που σημάδεψε την παιδική ηλικία των κοριτσιών ήταν σκληρή. Η «επίθεση» που δέχτηκε αφορούσε καθαρά την εξωτερική εμφάνιση, με αποτέλεσμα τα κορίτσια του σήμερα να νιώθουν άσχημα με το σώμα τους και γενικά με την εμφάνισή τους. Αφού αυτές δεν μπορούν να είναι τόσο αψεγάδιαστες όσο η ξανθιά οπτασία.
  3. Η Γκρέτα Γκέργουιγκ έχει αναφερθεί πολλές φορές για το πόσο έχει επηρεαστεί από τον Μάγο του Οζ, κάτι που φάνηκε σε αρκετά πλάνα. Όταν η Barbie μπήκε στο αυτοκίνητό της, πέρασε από έναν κινηματογράφο όπου έπαιζε την εν λόγω ταινία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ακόμη και ο ροζ δρόμος που διανύει με το αυτοκίνητό της και είναι από τούβλα, είναι ακριβώς σαν τον δρόμο με τα κίτρινα τούβλα που πήρε η Ντόροθυ στην ταινία.
  4. Η εμφάνιση της Ruth Handler, δημιουργού της Barbie, συγκίνησε τους θεατές. Ωστόσο, η Γκρέτα πήγε την ταινία ένα βήμα παρακάτω δίνοντας περισσότερο νόημα στη σκηνή ανάμεσα σε αυτές τις δύο γυναίκες. Όταν τα χέρια της Ruth άγγιξαν τα χέρια της Baribe καθώς σέρβιρε το τσάι της, έγινε να μοιάζει ακριβώς με τη «Δημιουργία του Αδάμ» του Μιχαήλ Άγγελου.
  5. Όλα όσα διαδραματίζονταν στην Barbieland ήρθαν για να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων. Ο Πήγασος ήταν ένα ακόμη σημάδι που υπήρχε στην ταινία ως φόρο τιμής για την έκδοση της Barbie το 2005.
  6. Μία άλλη αναφορά σε ταινία που έπαιζε ο Keanu Reeves ήταν η επιλογές που έδωσε η «παράξενη» Barbie στην στερεοτυπική. Οι επιλογές που είχε ήταν ή να μείνει όπως ήταν με όσα προβλήματα αντιμετώπιζε ή να πάει στον πραγματικό κόσμο και να λύσει το μυστήριο. Όπως και ο Keanu έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο χάπια που θα του άλλαζαν για πάντα τη ζωή.
  7. Άλλο ένα έξυπνο σκηνοθετικό τρικ ήταν η ονομασία του αεροδρομίου στον κόσμο της Barbie όπου ονομαζόταν BAX, εμπνευσμένο από το LAX, το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.
  8. Ο σύζυγος της Gloria, της κοπέλας που είχε τηλεπαθητική σχέση με την Barbie, δεν ήταν άλλος από τον πραγματικό σύζυγο της ηθοποιού. Αν και η εμφάνισή του ήταν κάποιων δευτερολέπτων κι αυτό για να της μιλήσει ισπανικά, οι θεατές που παρατηρούν, τον κατάλαβαν αμέσως.
  9. Η ηλικιωμένη γυναίκα που συναντά η Barbie στον πραγματικό κόσμο δεν είναι άλλη από την παγκοσμίου φήμης ενδυματολόγο, Ann Roth. Η 91χρονη γυναίκα είναι γνωστή για την ενδυματολογική της δουλειά σε ταινίες όπως: Midnight Cowboy, Hair, The Talented Mr. Ripley, The Village, Mamma Mia!
  10.  Όσο η Barbie αντιμετώπιζε υπαρξιακή κρίση, η Ruth της έδειχνε το πραγματικό νόημα της ζωής. Υπήρξε μια συναισθηματική ακολουθία από κλιπ κοριτσιών και γυναικών που περνούν τη ζωή και γιορτάζουν τα ψηλά και τα χαμηλά του να είσαι άνθρωπος. Ο σκηνοθέτης τους είχε απευθύνει κάλεσμα να υποβάλουν πλάνα που τελικά έφτασαν στην τελευταία σεκάνς του “What Was I Made For” της Billie Eilish.