Το Πάσχα μας άφησε πίσω του, ωστόσο τα ψυγεία των περισσότερων παραμένουν γεμάτα από πασχαλινές λιχουδιές και σοκολατένια αυγά που δεν φαγώθηκαν!
Αν λοιπόν δεν θέλετε να τα πετάξετε και πολύ καλά θα κάνετε, ο Άκης Πετρετζίκης έχει μια πολύ δυνατή και πεντανόστιμη συνταγή για να τα αξιοποιήσετε!
ΥΛΙΚΑ
140 γρ. σοκολάτες, που έχουν περισσέψει
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. γάλα πλήρες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανιλίνη και το αλάτι.
Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας μέχρι να δέσει το μείγμα.
Ρίχνουμε στο μπολ τη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να φτιάξουμε το ζυμάρι με 2 τρόπους: είτε ανακατεύουμε ελαφρώς έτσι ώστε τα κομματάκια σοκολάτας να είναι πιο έντονα και μεγάλα αλλά να έχουμε πιο αραιή την αίσθηση της σοκολάτας μέσα στο μπισκότο, είτε ανακατεύουμε περισσότερο έτσι ώστε να σπάσει ακόμα περισσότερο η σοκολάτα και να φαίνεται πιο έντονα στο μπισκότο.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και το χωρίζουμε σε δύο ζυμαράκια.
Πλάθουμε το κάθε ζυμαράκι σε μπαστουνάκι μήκους περίπου 20 εκ., τυλίγουμε τα μπαστουνάκια ξεχωριστά σε διάφανη μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βγάζουμε τα μπαστουνάκια από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κάθε μπαστουνάκι σε φέτες πάχους 0,5-1 εκ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Συνολικά θα βγουν 36-40 μπισκότα τα οποία θα ψήσουμε σε 2 δόσεις.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο ταψί.