Έλενα Ασημακοπούλου: «Δεν θα δεχτώ εύκολα τη συγγνώμη αν κάποιος με πληγώσει»
TV Gossip

Έλενα Ασημακοπούλου: «Δεν θα δεχτώ εύκολα τη συγγνώμη αν κάποιος με πληγώσει»

Έλενα Ασημακοπούλου: «Δεν θα δεχτώ εύκολα τη συγγνώμη αν κάποιος με πληγώσει»

Όσα μοιράστηκε για τον χωρισμό της αλλά και το πώς βρήκε τα πατήματά της

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά παραχώρησε συνέντευξη η Έλενα Ασημακοπούλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον χωρισμό της αλλά και πώς βρήκε τα πατήματά της.

Με τον πρώην σύζυγό σου Μπρούνο Τσιρίλο έχετε αποκτήσει μια κόρη, τη Μαρία Ροζάρια. Πόσο δύσκολο είναι να ανταποκρίνεσαι στον απαιτητικό ρόλο της μαμάς;

Είναι ξεκάθαρα ο πιο δύσκολος αλλά ταυτόχρονα και ο πιο όμορφος ρόλος της ζωής μου. Το να είσαι μαμά έχει τρομερές απαιτήσεις. Πρέπει να είσαι alert κάθε στιγμή. Δεν είναι κάτι απλό και εύκολο.

Η Μαρία Ροζάρια είναι πλέον στα 14. Περνάει δύσκολη εφηβεία;

Καθόλου. Η Μαρία δεν με έχει προβληματίσει ποτέ. Ακόμη και τώρα που είναι έφηβη είναι ένα παιδί πολύ λογικό και ώριμο. Με καταλαβαίνει και δεν με έχει δυσκολέψει ποτέ.

Είσαι μάλλον πολύ τυχερή μαμά.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα τύχης. Από τότε που ήταν πολύ μικρή ακόμη ξεκινήσαμε να κάνουμε πολλές συζητήσεις, για όλα τα θέματα, οτιδήποτε αφορούσε εμένα ή εκείνη. Με τη Μαρία είμαστε πολύ ενωμένες. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι είναι πιο ήρεμη σε σχέση με μένα στην εφηβεία. Εγώ την είχα δυσκολέψει αρκετά τη μητέρα μου. Στην εφηβεία μου είχα περισσότερες έντονες αντιδράσεις και εκρήξεις. Η Μαρία είναι πολύ πιο ώριμη από ό,τι ήμουν εγώ στην ηλικία της. Εγώ, ας πούμε, έλεγα στη μητέρα μου πως ήμουν κάπου και ήμουν κάπου αλλού.

Συζητάτε δηλαδή τα πάντα με την κόρη σου;

Φυσικά. Από τη στιγμή που ξεκίνησε να επικοινωνεί σωστά μαζί μου και να αντιλαμβάνεται μιλούσαμε για τα πάντα. Δεν της έχω αφήσει ποτέ αναπάντητο ερώτημα. Μου αρέσει να της λέω πάντα την αλήθεια. Θεωρώ πως τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με αλήθειες, ακόμη και αν αυτές είναι σκληρές.

Είσαι της άποψης ότι η μαμά πρέπει να είναι φίλη με το παιδί της ή να είναι διακριτοί οι ρόλοι;

Είμαι παλαιάς κοπής σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ και στηρίζω την άποψη πως μια μαμά δεν μπορεί να είναι κολλητή με το παιδί της. Όσο περισσότερο όμως μπορεί να ανοιχτεί ένα παιδί στους γονείς του είναι καλό, γιατί εκείνοι μπορούν να το προστατεύσουν από οποιαδήποτε λανθασμένη απόφαση ή επιλογή.

Τον Ιούνιο του 2022 γνωστοποίησες μέσω Instagram το διαζύγιό σου από τον Μπρούνο Τσιρίλο. Πόσο δύσκολο ήταν να το ανακοινώσετε στην κόρη σας;

Δεν ήταν εύκολη στιγμή, αλλά όταν είχε φτάσει η ώρα να το συζητήσουμε με το παιδί το κάναμε. Της μιλήσαμε και εγώ και ο μπαμπάς της με ειλικρίνεια, γιατί δεν θέλαμε να της αφήσουμε αναπάντητα ερωτήματα.

Πώς διαχειρίστηκες τον χωρισμό σου;

Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο. Όταν χωρίζεις δεν μπορείς να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος. Η λέξη «δυσκολία» είναι η μόνη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση του χωρισμού.

Τι μπορεί να κάνει δύο ανθρώπους που έχουν αγαπηθεί πολύ να αποφασίσουν να μην είναι μαζί;

Είναι τόσο προσωπικό και λεπτό θέμα που δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να σου απαντήσω με ειλικρίνεια. Για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να μπω σε πολύ προσωπικά κομμάτια και δεν θα το ήθελα.

Πώς βρήκες τα πατήματά σου στη συνέχεια;

Σταδιακά. Χρειάζεται χρόνος. Προσωπικά, άλλαξα την καθημερινότητά μου βήμα βήμα, με μεγάλη δυσκολία και προσπάθεια, ξαναλέω.

Σήμερα διατηρείτε καλές σχέσεις;

Φυσικά. Έχουμε καλή επικοινωνία γιατί υπάρχει το παιδί που μας ενώνει.

Είσαι άνθρωπος που συγχωρεί;

Πλέον όχι. Πριν από χρόνια το έκανα, έδινα δεύτερες ευκαιρίες. Από μια ηλικία και μετά είμαι απόλυτη. Όταν κάτι δεν μου αρέσει ή αν με στενοχωρεί κάποιος, τον κάνω «delete». Αυτό αφορά
και τις φιλικές μου σχέσεις, όχι αποκλειστικά τις ερωτικές. Έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε ανθρώπους στο παρελθόν και πια δεν θέλω να το κάνω. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, δεν θα δεχτώ εύκολα τη «συγγνώμη» αν με πληγώσει κάποιος. Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστό, αλλά έτσι έχω βρει τη δική μου ψυχική ηρεμία. Είμαι άνθρωπος που υπεραναλύει και ταλαιπωρούμαι μόνη μου.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα

Διαβάστε επίσης

Τέμπη – Βαγγέλης Βλάχος: «Είναι αδιανόητο αυτό που ζούμε. Έχουμε πολλά ερωτήματα και δεν έχουμε απαντήσεις»