Ελεονώρα Μελέτη: «Είχα αισθανθεί διστακτικές ματιές και λύπηση»
TV Gossip

Ελεονώρα Μελέτη: «Είχα αισθανθεί διστακτικές ματιές και λύπηση»

Ελεονώρα Μελέτη: «Είχα αισθανθεί διστακτικές ματιές και λύπηση»

Όσα εξομολογήθηκε για την κατάψυξη ωαρίων και την αντιμετώπιση που είχε από τους γύρω της

Στο περιοδικό In Style και την Ειρήνη Ζουρνατζή παραχώρησε συνέντευξη η Ελεονώρα Μελέτη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάψυξη ωαρίων που αποφάσισε να κάνει.

Η δημοσιογράφος έχει μιλήσει ανοιχτά για την διαδικασία που αποφάσισε να ακολουθήσει δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες.

Ωστόσο, στη χώρα μας συνεχίζει να είναι ταμπού με αρκετούς να το κρίνουν αρνητικά.

Έχεις αποκαλύψει δημόσια ότι έχεις προβεί σε κρυοσυντήρηση ωαρίων, την οποία ωστόσο δεν έχεις ακόμα αξιοποιήσει. Έχεις επίσης υπογραμμίσει την τεράστια συμβολή της επιστήμης σε αυτό. Και ενώ δεκάδες γυναίκες έχουν υποβληθεί στην ίδια διαδικασία, η κοινωνία ακόμα μας αντιμετωπίζει με οίκτο. Πόσο οπισθοδρομικοί είμαστε τελικά;

Εγώ ολοκλήρωσα τη διαδικασία όταν ήμουν 38 ετών. Από τότε είχα αισθανθεί διστακτικές ματιές και λύπηση.

Θυμάμαι, είχα αδικαιολόγητη λογοδιάρροια και μια ανάγκη να εξηγήσω εντός λίγων λεπτών ότι δεν το κάνω επειδή δεν έχω σύντροφο ή είμαι κακομοίρα ή γιατί φοβάμαι ότι θα μείνω στο ράφι.

Μέσα σε λίγα λεπτά δηλαδή έδινα τις απαντήσεις σε απορίες-ταμπού που πίστευα ότι έχουν οι γύρω μου.

Ο κόσμος δεν είναι απόλυτα έτοιμος να δεχτεί όλο αυτό το νέο βήμα. Το αφήγημα με το οποίο έχουμε μεγαλώσει σε αυτήν την κοινωνία, άλλωστε, είναι «να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά».

Έτσι έχουμε γαλουχηθεί. Πιστεύω όμως ότι η νέα γενιά θα αλλάξει εν καιρώ τα πάντα γύρω από αυτά τα στερεότυπα και ταμπού.

Όσα είχε μοιραστεί σε ανάρτησή της στο Instagram

«Σαν σήμερα το 2017 έκανα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου. Πάγωσα το χρόνο. Έχοντας κλείσει τα 38, κατέψυξα όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, τα ωάρια μου, κάνοντας του ένα σπουδαίο δώρο. Πριν από 6 χρόνια το θέμα της κρυοσυντήρησης ήταν ακόμα λίγο… αμήχανο.

Δεν το πολύ μοιραζόσουν με τρίτους γιατί οι άλλοι σε έβλεπαν λίγο ωσάν … «κακομοίρα». Που σε έχουν πάρει τα χρόνια κ δεν έχεις παιδί, που τα έχεις όλα αλλά δεν έχεις ένα σύντροφο να κανείς οικογένεια, που τι τις ήθελες τις καριέρες κ τα άφησες όλα πίσω!

Η φωτογραφία είναι λίγες ώρες μετά τη διαδικασία! Η ανακούφιση , η ικανοποίηση, η χαρά, η ξεγνοιασιά είναι μερικά από τα συναισθήματα που θυμάμαι να νιώθω!

Στη δεύτερη φωτογραφία, είναι η «αναμνηστική» που λένε, από τα αυγουλάκια. Στη στέλνουν με mail, κάτι σαν οικογενειακή φωτογραφία! Ακόμα δεν τα έχω χρειαστεί. Έχω χρόνο όμως να τα χρειαστώ όποτε θέλω, κ αυτά θα είναι εκεί να περιμένουν!

Ποτέ δεν θα σταματήσω να φωνάζω, με τη πρώτη ευκαιρία , το σπουδαίο δώρο που έχει χαρίσει σε μας τις γυναίκες η επιστήμη.

Ένα δώρο σε όλες! Σε εκείνες που θέλουν να το καθυστερήσουν, σε εκείνες που δεν έρχεται, εκείνες που δεν μπορούν , εκείνες που αρρώστησαν, που δεν θέλουν ακόμα, που κάνουν καριέρα, που δεν έχουν σύντροφο, που δεν το αποφασίζουν, που δεν έχουν τις συνθήκες».

Διαβάστε επίσης

Ελεονώρα Μελέτη: Το on air beef με τη Νανά Παλαιτσάκη – «Θα τρελαθώ»