Έλλη Τρίγγου: «Υπάρχει μία σύνδεση λίγο μεταφυσική με τις γάτες»
TV Gossip

Έλλη Τρίγγου: «Υπάρχει μία σύνδεση λίγο μεταφυσική με τις γάτες»

Έλλη Τρίγγου: «Υπάρχει μία σύνδεση λίγο μεταφυσική με τις γάτες»

Όσα εξομολογήθηκε για το δέσιμο που έχει με τα γατιά της

Για τις γάτες της και τη σύνδεση που έχει με αυτές μίλησε η Έλλη Τρίγγου και μεταξύ άλλων αποκάλυψε και τα ονόματά τους.

Η ηθοποιός μιλώντας στο topetmou.gr, μοιράστηκε και το επίθετο που έδωσε σε ένα από τα γατάκια της και τον λόγο που το έκανε.

«Υπάρχει μία σύνδεση λίγο μεταφυσική με τις γάτες. Σίγουρα, λατρεύω την ανεξαρτησία τους. Παρατηρώ τα σκυλιά των φίλων μου και κάτι με μπλοκάρει -ίσως να έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζω το θέμα της δέσμευσης. Τα σκυλιά είναι τόσο ταγμένα στον κηδεμόνα τους, συνδέονται μαζί του με έναν τρόπο τόσο απόλυτο, μαραζώνουν κατά την απουσία του! Ενώ οι γάτες βρίσκουν τρόπους να περνάνε καλά», είπε αρχικά.

Πώς μπήκαν στη ζωή σου οι γάτες;

Ο Φρούτος, που στην αρχή, μέχρι να μεγαλώσει, ήταν το Φρούτο, έφτασε πρώτος στο σπίτι το 2017. Έπαιζα τότε στην παράταση “Στέλλα Κοιμήσου” κι ήρθαν ένα βράδυ στο θέατρο ένας παιδικός μου φίλος με την κοπέλα του. Δεν έδειχναν και τόσο καλά και μου εξήγησαν ότι μερικές μέρες πριν είχαν μαζέψει ένα γατάκι από τη μέση του πουθενά στη Λούτσα, για να διαπιστώσουν στη συνέχεια ότι έχουν αλλεργία. Μου ζήτησαν να τον κρατήσω για λίγες μέρες μέχρι να βρεθεί λύση. Δίστασα, δεν ήθελα να μπλέξω, αλλά τον πήρα. Μπήκε το γατί στο σπίτι και τελείωσε. Είχα μόλις μετακομίσει και υπήρχαν τότε μόνο δύο μαξιλάρια, ένα κερί και ένα ηχείο στο σπίτι μου. Πρώτα ήρθαν τα πράγματα του γάτου και μετά τα έπιπλά μου. Έγινε ο βασιλιάς του σπιτιού. Σήμερα είναι έξι κιλά γάταρος, σέξι και άγριος, δεν σηκώνει πολλές αγκαλιές.

Μέχρι που ήρθε η μικρή, τουλάχιστον;

Τη μικρή την έφερε εκείνος στο σπίτι ένα χρόνο αργότερα. Ήταν καλοκαίρι και είχα αφήσει τον Φρούτο για ένα μήνα σε ένα εξοχικό, προειδοποιώντας τον. “Κοίτα, αν θέλεις να γυρίσεις σπίτι με παρέα, να μου δώσεις να το καταλάβω.” Η μικρή λοιπόν που μαζέψαμε, ήταν η μικρότερη από τα γατάκια μιας ντόπιας γάτας, που έτρωγε τελευταία και λιγότερο απ’ όλους γιατί ήταν κουφή (είχε ακάρεα στα αυτιά), ταλαίπωρη. Πήγαινε αυτός, τη μύριζε, τον μύριζε κι αυτή, κολλήσανε αμέσως. Την έβαλε στο σπίτι, έπιαναν ο καθένας από έναν καναπέ και κοιταζόντουσαν. Τους βλέπω και λέω, “Φρούτο, έχεις διαλέξει παρέα;” Τη μέρα που θα φεύγαμε, είχα το κλουβί μεταφοράς έξω. Πάω να το πάρω και είναι αυτός από τη μία μεριά και η άλλη από την άλλη, μπροστά από την πόρτα του. Την διάλεξε. Την είπαμε Μιλού. Είναι μία τρίχρωμη γλύκα, το πιο τρυφερό γατάκι πάνω στη γη. Μπαίνει στην αγκαλιά σου και δεν βγαίνει ποτέ. Φοβική βέβαια, αφού όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι εξαφανίζεται. Μπαίνει στην αγκαλιά σου και δεν βγαίνει ποτέ. Όταν είμαι σπίτι δεν ξεκολλάει από πάνω μου. Επίσης δέρνει τον Φρούτο. Κι έχει και το επίθετό της, είναι η Μιλού Μπιτσόμπαρο.

Παρακαλώ;

Έβγαινε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι και τριβόταν δεξιά κι αριστερά στα κάγκελα. Την έπαιρνα μετά εγώ αγκαλιά και σκεφτόμουν ότι αυτή η μυρωδιά θυμίζει Μπιτσόμπαρο. Κι έτσι απέκτησε το επίθετό της. Ο Φρούτος δεν έχει.

Τι σε έχουν μάθει οι γάτες σου;

Νιώθω ότι με έχουν θεραπεύσει τα γατιά. Με καθησυχάζουν κάθε φορά που δεν είμαι καλά. Ο τρόπος που νιώθουν την ένταση, τη στεναχώρια και το φόβο μου, την υπερένταση, τη χαρά μου, είναι σοκαριστικός. Ύστερα, έμαθα πράγματα από τον τρόπος που βλέπω τα ζώα να φροντίζουν τον εαυτό τους, την προσήλωση και τον χρόνο που δίνουν στην περιποίησή τους. Πόσο τα απασχολούν τα πράγματα, μέχρι ποιο σημείο, για πόσο. Προτεραιότητα είναι η παρτάρα τους. Θέλουν να ζουν ωραία. Να φάνε, να κάνουν το μπάνιο τους, να αράξουν σε ωραίο σημείο όπου τις χτυπάει ο ήλιος… Τώρα θέλουν τα χάδια τους, τώρα δεν τα θέλουν. Κι εσύ πρέπει να είσαι εντάξει με αυτό, να μη νιώθεις απόρριψη ή προδομένος. Θέλουν από σένα σεβασμό, στα όρια, στο χώρο τους. Τα μαθαίνω μαζί τους όλα αυτά, σιγά-σιγά. Μια στο τόσο όμως θα δείξουν και ανιδιοτέλεια. Θα έρθουν, ας πούμε, εκεί που κοιμάσαι και θα ξυπνήσεις από ένα γλείψιμο. Λιώνω!

Διαβάστε επίσης

Το προξενιό της Ιουλίας – Twitter: «Να δείτε που ο Ζήσης είναι ψυχικά υγιής και…»