ΕΡΤ – Αποκλειστικό: Αυτή είναι η ιστορία της Ραλλούς, της μασκότ του Ραδιομεγάρου
TV Gossip

ΕΡΤ – Αποκλειστικό: Αυτή είναι η ιστορία της Ραλλούς, της μασκότ του Ραδιομεγάρου

ΕΡΤ – Αποκλειστικό: Αυτή είναι η ιστορία της Ραλλούς, της μασκότ του Ραδιομεγάρου

Το Znews έψαξε και βρήκε τα πάντα για την χαριτωμένη γάτα και έχει αποκλειστικές φωτογραφίες!

Μια tabby γατούλα έχει υιοθετήσει η ΕΡΤ, η οποία έχει κάνει σπίτι της τους αχανείς χώρους του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή.

Το tweet στον επίσημο λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης, με τη φωτογραφία της τρισχαριτωμένης Ραλλούς έφερε πολλά θετικά σχόλια αλλά εμείς δεν μείναμε εκεί.

https://twitter.com/ertofficial_/status/1678645294098190342

Θελήσαμε και μάθαμε περισσότερα για την τετράποδη αυτή μασκότ!

Αρχικά – και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό- δεν είναι το μόνο αδέσποτο που η ΕΡΤ φροντίζει. Όπως μάθαμε, υπάρχουν και άλλα που ο κρατικός φορέας περιποιείται, στειρώνει και ταΐζει στον τεράστιο χώρο του.

Επίσης αξίζει να θυμίσουμε ότι η ΕΡΤ είναι το μοναδικό κανάλι με ξεχωριστή – και ιδιαίτερα επιτυχημένη και με απήχηση- εκπομπή για τα ζώα, τα «Πλάνα με ουρά» της Τασούλας Επτακοίλη.

Η εκπομπή όλη τη σεζόν ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας για να αναδείξει το σπουδαίο έργο των φιλοζωικών οργανώσεων, μας συγκίνησε με τις ιστορίες που φιλοξένησε και έδωσε βήμα σε σημαντικά πρόσωπα του πολιτισμού που μίλησαν για τη σχέση τους με τα κατοικίδιά τους (μπορείτε να δείτε όλες τις εκπομπές της σεζόν ξανά στο Ertflix).

Η Ραλλού όμως είναι ειδική περίπτωση καθώς έχει κάνει σπίτι της όλους τους ορόφους της ΕΡΤ και χαίρει εκτιμήσεως από τους εργαζομένους.

Η ιστορία της Ραλλούς

Η Ραλλού γεννήθηκε το 2021, πιθανότατα από κάποια αδέσποτη γατούλα, από αυτές που κυκλοφορούν στο πίσω μέρος του Ραδιομεγάρου.

«Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο που βλέπουν τα παράθυρα των γραφείων του Αρχείου της ΕΡΤ, στις αρχές καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, τεσσάρων μηνών περίπου, επιδιώκοντας επικοινωνία με τους συναδέλφους του Αρχείου.

Με τη γοητεία και την ιδιαίτερη προσωπικότητά της, κέρδισε αμέσως τη φροντίδα μας, την καθημερινή της τροφή και τα παιχνίδια της, χωρίς ωστόσο να μας επιτρέπει πιο στενές επαφές, όπως χάδια, αγκαλιές, κλπ.

Αρχές Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς και διακρίνοντας μια ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με έναν μεγαλόσωμο αδέσποτο γάτο (που μας τον κουβαλούσε πάντα για φαγητό), τη στειρώσαμε.

Τον Οκτώβριο, που είχαμε πλέον αναπτύξει μια στενή καθημερινή σχέση και αναζητούσαμε ένα όνομα που να ταιριάζει στο κοριτσάκι μας, μια συνάδελφος, τεκμηριώτρια, που δούλευε το αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα χορογράφο Ραλλού Μάνου, πρότεινε το “Ραλλού”.

Το υιοθετήσαμε αμέσως! Ταίριαζε άψογα στην κομψότητα, τη χάρη και την τσαχπινιά της μικρής μας φίλης!

Μπαίνοντας ο χειμώνας και αφού ο γάτος που έκαναν παρέα άλλαξε γειτονιά, άρχισε σιγά – σιγά τις προσπάθειές της να μπαίνει και μέσα στο κτίριο…

Από το 2022 άρχισε να κυκλοφορεί πλέον στο μπροστινό μέρος του Ραδιομεγάρου και να βρίσκει τρόπους να μπαίνει και μέσα, περιδιαβαίνοντας στους διαδρόμους και τα γραφεία, πάντα διακριτικά, προσπαθώντας να γνωρίσει νέους φίλους και να ανοίξει τους ορίζοντές της» μας είπαν από την ΕΡΤ.

Μάλιστα εξασφαλίσαμε και αποκλειστικές φωτογραφίες της Ραλλούς σε νεαρότερη ηλικία.

 

Αγαπημένο της μέρος, όπως μάθαμε, είναι το αίθριο της ΕΡΤ όπου οι εργαζόμενοι κάνουν διάλειμμα και όπου φυσικά βρίσκει άπειρες λιχουδιές που της προσφέρουν.

Δικαιωματικά λοιπόν η Ραλλού είναι η μασκότ του Ραδιομεγάρου!