Έχεις πόνους στη μέση; Η γιόγκα ίσως είναι η λύση!
TV Gossip

Έχεις πόνους στη μέση; Η γιόγκα ίσως είναι η λύση!

Έχεις πόνους στη μέση; Η γιόγκα ίσως είναι η λύση!

Δες τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν!

Ο πόνος στη μέση απασχολεί περίπου έναν στους 13 ανθρώπους σήμερα. Τα τελευταία 25 χρόνια παρουσιάζει αύξηση 60%, ποσοστό που αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο μέχρι το 2050, ιδίως σε περιοχές του κόσμου που το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται.

Προσπάθεια των επιστημόνων είναι η εύρεση απλών τρόπων που θα μπορούσαν να αποτρέψουν, κατά το δυνατόν, αυτό το ενδεχόμενο.

«Η άσκηση είναι μια καλά θεμελιωμένη πρακτική που μειώνει τον πόνο, ιδίως σε ανθρώπους που τον βιώνουν χωρίς να έχουν διαγνωσθεί με κάποια συγκεκριμένη πάθηση, εξαιτίας αδύναμων μυών στην πλάτη και την κοιλιά. Βοηθά ακόμα στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, που επίσης είναι παράγοντας κινδύνου για οσφυαλγία.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά και της στάσης του σώματος, που αποτελεί λόγο πόνου στη μέση, μπορεί να επιτευχθεί με διάφορα είδη γυμναστικής, όπως η κολύμβηση και το περπάτημα. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι και η γιόγκα έχει ευεργετική επίδραση», επισημαίνει ο Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης & Σκολίωσης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δρ Κωνσταντίνος Σταραντζής.

Για να διαβάσετε περισσότερα επισκεφθείτε το monopoli.gr