Φωτιά: Μικρή αγέλη ελαφιών εμφανίστηκε στις καμένες εκτάσεις της Ρόδου
TV Gossip

Φωτιά: Μικρή αγέλη ελαφιών εμφανίστηκε στις καμένες εκτάσεις της Ρόδου

Φωτιά: Μικρή αγέλη ελαφιών εμφανίστηκε στις καμένες εκτάσεις της Ρόδου

Μια στάλα ελπίδας μετά τις φονικές πυρκαγιές

Μία δόση ελπίδας φαίνεται πώς ξεπροβάλλει στη Ρόδο μετά τις φωτιές που έκαψαν μεγάλες δασικές εκτάσεις το προηγούμενο διάστημα.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η φιλοζωική οργάνωση “Liber Life Rhodes”, μια μικρή αγέλη ελαφιών επιστρέφει στις καμένες εκτάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες 35 μέλη της οργάνωσης έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της διάσωσης, της σίτισης και της φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων της Ρόδου.

Όπως εξήγησε η Τριανταφυλλιά Μαύρου και αναφέρεται στη σελίδα rosa_progressive στο Instagram, «το δύσκολο έργο της σίτισης των άγριων ζώων όπως τα ελάφια dama dama έχει βασιστεί στις συμβουλές και τις οδηγίες κτηνιάτρων και βιολόγων ως προς την επιλογή της κατάλληλης τροφής.

Το βασικότερο, όμως, κομμάτι της προσπάθειας αυτής είναι πως η τροφή να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε τα ελάφια ακολουθώντας την να απομακρύνονται συστηματικά από τις καμένες εκτάσεις προς το ανέγγιχτο, από τις πυρκαγιές, κομμάτι του δάσους και φυσικά να απομακρύνονται από τον άνθρωπο.

Είναι σημαντικό η τροφή να μπαίνει σαν μια γραμμή που όσο πλησιάζει στο πράσινο κομμάτι του νησιού να περιλαμβάνει περισσότερη τροφή και φυσικά η τροφή να μην συνδυαστεί για τα ελάφια με την ανθρώπινη παρουσία».

Διαβάστε επίσης

Φωτιές: Πρόστιμα των δήμων σε όσους ιδιώτες δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους