Γιάννης Φλωρινιώτης: Το πρόβλημα υγείας, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και ο πόλεμος που δέχτηκε
TV Gossip

Γιάννης Φλωρινιώτης: Το πρόβλημα υγείας, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και ο πόλεμος που δέχτηκε

Γιάννης Φλωρινιώτης: Το πρόβλημα υγείας, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και ο πόλεμος που δέχτηκε

«Δεν με ενδιέφερε αν θα πεθάνω»

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης έπειτα από μάχη που έδινε με βαρύ πνευμονικό οίδημα.

Ο καλλιτέχνης στις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε μιλήσει για τον θάνατο, την περιπέτεια υγείας του αλλά και τον πόλεμο που είχε δεχτεί στα πρώτα του βήματα.

«Δεν ξέρω πώς έγινε! Με έπιασε μια ψύξη όταν πήγα να κοιμηθώ και ένας πόνο αβάσταχτος και αναγκάστηκα και πήρα μόνος μου το ΕΚΑΒ για να πάω στο νοσοκομείο. Εκεί βρήκαν ότι είχα πολύ χαμηλό οξυγόνο και μου είπαν ότι πρέπει να μείνω μέσα για να γίνουν οι εξετάσεις που χρειάζεται. Πλέον είμαι καλύτερα. Σε καμία εβδομάδα θα έχει ανέβει εκεί που πρέπει και το οξυγόνο μου και θα μπορώ να πάω όπου θέλω.

Δεν φοβήθηκα εγώ, τον θάνατο δεν τον φοβήθηκα ποτέ. Από μικρό δεν με ενδιέφερε αν θα πεθάνω. Έχω χορτάσει από τη ζωή μου, έκανα καριέρα, έκανα οικογένεια, έκανα παιδιά… Επειδή δεν τον φοβάμαι, γι’ αυτό ζω τόσα χρόνια», είχε αναφέρει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Πριν από περίπου έξι μήνες είχε νοσηλευτεί και κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, είχε δηλώσει: «Είμαι καλά. Θα κάνω κάποιες θεραπείες με οξυγόνο στο σπίτι μέχρι να ανέβει τελείως εκεί που πρέπει και θα είμαι εντάξει. Δέκα με δεκαπέντε μέρες μου είπαν. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και με το πρόβλημα υγείας που είχα τώρα, το τηλέφωνο μου δεν σταμάτησε να χτυπάει. Ο κόσμος με αγαπάει αληθινά. Με πήραν από παντού. Και στην γιορτή μου έγινε χαμός».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα», είχε αναφερθεί και στις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας αλλά και τον πόλεμο που είχε δεχτεί στα πρώτα του βήματα.

«Η δουλειά μας είναι από τις πιο βρώμικες, με πολλά πισώπλατα μαχαιρώματα. Τα έχω ζήσει όλα σε όλο τους το μεγαλείο, αλλά δεν έδινα σημασία. Έκανα αυτό που θέλω. Παρότρυνα τα παιδιά μου να ασχοληθούν και το πρώτο που τους έλεγα είναι ότι θα τα έχετε καλά με τον κόσμο, θα τον αγαπάτε και θα τον σέβεστε. Οι εταιρείες καλές είναι, αλλά μια εταιρεία μπορεί να σε πάρει, να σου κάνει έναν δίσκο και μετά, να σε στύψει και να σε πετάξει. Αν τα έχεις καλά με τον κόσμο, θα σε αγαπά και θα σε κρατά μέχρι τώρα».