Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ήταν συναίσθημα οξύμωρο. Να έχεις μόλις παντρευτεί και να ετοιμάζεις την κηδεία της μάνας σου»
TV Gossip

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ήταν συναίσθημα οξύμωρο. Να έχεις μόλις παντρευτεί και να ετοιμάζεις την κηδεία της μάνας σου»

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ήταν συναίσθημα οξύμωρο. Να έχεις μόλις παντρευτεί και να ετοιμάζεις την κηδεία της μάνας σου»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ! για τον ερχομό του παιδιού του αλλά και την απώλεια της μητέρας του

Στο Νίκο Γεωργιάδη και το περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Αγγελόπουλος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απώλεια της μητέρας του αλλά και τον ερχομό του παιδιού του.

Αυτή τη στιγμή μόλις έχεις γιορτάσει τα 41α γενέθλιά σου, περιμένοντας με τη Δήμητρα το πρώτο σας παιδί.

Είναι απίστευτο. Και εγώ δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα πόσα πράγματα έγιναν σε έναν χρόνο, και ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες. Το 2023 ξεκίνησε για μένα γνωρίζοντας έναν άνθρωπο χαλαρά, με την ασθένεια της μάνας μου να μην είναι ακόμα τόσο επιθετική – αν και παιδευόμασταν με την αρρώστια της μαμάς για μια 20ετία. Πέρσι κινδυνεύσαμε αρκετά, τον Μάρτιο ήταν πάλι δύσκολα τα πράγματα, μετά ισορρόπησε πάλι για λίγο και από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο ήμασταν μέσα στο νοσοκομείο. Δοκιμάσαμε ό,τι μπορούσαμε πέρα από τις χημειοθεραπείες. Έπρεπε να παρθούν αποφάσεις που δεν ήταν εύκολες. Όσο και αν μου αρέσει η οικογένεια, δεν θα την έκανα έτσι απλά για να την κάνω. Ο όρκος του γάμου είναι πολύ σημαντικός για μένα. Συναποφασίσαμε με τη Δήμητρα να παντρευτούμε γρήγορα γιατί θέλαμε να προλάβει να το ζήσει η μάνα μου. Συνάμα είχαμε μάθει ότι είναι έγκυος. Η Δήμητρα είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος και ένα πάρα πολύ καλό παιδί, με αγνή καρδιά. Δηλώνει πολύ γλυκά την παρουσία της και στα εύκολα και στα δύσκολα. Όταν είσαι σε σχέση, έχεις την ευθύνη ενός ανθρώπου, δεν λειτουργείς σαν να είσαι μόνος σου.

Επισπεύσαμε τον γάμο και για το παιδί και για τη μαμά. Αν δεν μας πίεζε η αρρώστια, θα το βλέπαμε πιο χαλαρά, σίγουρα όμως ήταν κάτι που το θέλαμε και οι δύο. Και εντελώς κινηματογραφικά φτάσαμε να φύγει τη στιγμή που είχε αρχίσει να βρέχει στο τραπέζι του γάμου, όταν σηκώθηκα να χορέψω ένα ζεϊμπέκικο. Λίγες ώρες πριν ήμουν μαζί της στην εντατική για να πάρω την ευχή της. Δεν είχα μαζί μου το κινητό στον γάμο και όταν το πήρα πιο αργά βρήκα κλήσεις από το νοσοκομείο. Δεν το γνώριζε κανείς, είχαμε συμφωνήσει με τον γιατρό πως ό,τι κι αν συνέβαινε θα ενημέρωνε εμένα πρώτα. Ήμουν πολύ επηρεασμένος συναισθηματικά που δεν κατάφερε να έρθει στον γάμο, αν και είχαμε κανονίσει να έχουμε μέχρι και ασθενοφόρο σε ετοιμότητα για να τη μεταφέρει. Είχαμε αγοράσει και τα ρούχα που θα έβαζε εκείνη την ημέρα. Το συναίσθημα ήταν εντελώς οξύμωρο. Να έχεις μόλις παντρευτεί, η γυναίκα σου να είναι έγκυος και ταυτόχρονα να πρέπει να ετοιμάσεις την κηδεία της μάνας σου. Στα δύσκολα όμως έχω μάθει να λειτουργώ ψύχραιμα. Έπρεπε την ίδια στιγμή να διασφαλίσω την ηρεμία της Δήμητρας και να κανονίσω τη μεταφορά της μητέρας μου στη Σκιάθο.

Σε ενόχλησε που ήρθαν οι κάμερες στην κηδεία της;

Δεν θεωρώ ότι πρέπει όλα να θυσιάζονται στον βωμό της τηλεθέασης. Σκέψου ότι ένας παρουσιαστής είχε πει στον αέρα της εκπομπής του ότι η μάνα μου είναι άσχημα και ότι όλοι οι γονείς θέλουν να δουν τα παιδιά τους παντρεμένα πριν πεθάνουν. Πρέπει λοιπόν να σου πω ότι η μάνα μου δεν ήξερε ότι έχει καρκίνο όταν το άκουσε. Αυτός ο δημοσιογράφος πρέπει να γνωρίζει ότι ήταν εκείνος που έδωσε αυτή την πληροφορία στη μάνα μου, που τον παρακολουθούσε μέσα από το νοσοκομείο. Όλο το «θέατρο» που παίζαμε εκείνους τους μήνες πήγε να καταρριφθεί από αυτό το σχόλιό του. Μου είπε τότε η μάνα μετά από αυτό που είδε: «Γι’ αυτό παντρεύεστε; Γι’ αυτό δεν μου λέτε τι έχω; Πόσο καιρό έχω ακόμα;». Η αναμονή του γάμου ήταν η μόνη χαρά που είχε και της την πήρε. Καταλαβαίνω τη δουλειά των δημοσιογράφων, τους σεβόμουν πάντα, αλλά θα ήθελα να μη συνοδεύουν οι κάμερες την πομπή εκείνη την ημέρα.

Κατάφερες να χαρείς καθόλου την ημέρα του γάμου σου;

Το πιο σημαντικό για μένα ήταν να καταφέρω να παντρευτώ έχοντας δίπλα μου τη μάνα μου. Κανείς δεν θέλει τη μάνα του άρρωστη τη μέρα του γάμου του. Για μένα αυτό που είχε σημασία ήταν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε η ελπίδα να έρθει. Δεν τα κατάφερε. Θα ήθελα τα πράγματα να είναι λίγο πιο απλά, λίγο πιο ευχάριστα. Να μην έχω μια έγκυο γυναίκα να τρέχει στο νοσοκομείο κάθε μέρα μέσα στα μικρόβια, τότε καιγόταν και η Αθήνα, η μετακίνηση δεν ήταν εύκολη. Από την άλλη ήταν ένας όμορφος γάμος, σε έναν ναό που σημαίνει πολλά και για τους δύο, στο τραπέζι πέρασαν ωραία οι καλεσμένοι μας και αυτό θα κρατήσω, όχι αυτό που ενδιέφερε τις εκπομπές… αν είναι έγκυος η Δήμητρα, ποιους κάλεσα και ποιους όχι. Ας ερχόταν άλλος στη θέση μου να το κάνει καλύτερα. Το πιστεύεις ότι δεν θυμάμαι ανθρώπους που ήρθαν στον γάμο και στο τραπέζι; Έλεγαν στις εκπομπές ότι έκλαιγα μόλις είδα τη Δήμητρα με το νυφικό. Σίγουρα είναι ευλογία να βλέπεις τη σύντροφό σου που κυοφορεί το παιδί σου ντυμένη νύφη, εγώ όμως μόλις είχα φύγει από την εντατική, όπου προσευχόμουν με τη μάνα μου με νοήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα

Διαβάστε επίσης

Φως στο Τούνελ: Το Twitter υποκλίνεται στον Θανάση Κατερινόπουλο – «Βάλτε τον άρχοντα στην ανάκριση»