Γιώργος Μυλωνάκης: Η στιγμή της ορκωμοσίας του μέσα από τον φακό της Τίνας Μεσσαροπούλου
TV Gossip

Γιώργος Μυλωνάκης: Η στιγμή της ορκωμοσίας του μέσα από τον φακό της Τίνας Μεσσαροπούλου

Γιώργος Μυλωνάκης: Η στιγμή της ορκωμοσίας του μέσα από τον φακό της Τίνας Μεσσαροπούλου

Η σύζυγος του νέου υφυπουργού παρούσα στην ορκωμοσία

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις Ευρωεκλογές, νέα – αλλά και παλιά – πρόσωπα ορκίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (14/6) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Μυλωνάκης, κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και μετά τον ανασχηματισμό ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Η σύζυγός του, Τίνα Μεσσαροπούλου, που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα ήταν παρούσα στην ορκωμοσία του.

Μάλιστα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε και βίντεο τη στιγμή που ο Γιώργος Μυλωνάκης υπογράφει για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Ποιος είναι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ;

Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες «Ευρωπαϊκά θέματα», «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές”. Μιλάει Αγγλικά.

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Μυλωνάκης: Σύζυγος της Τίνας Μεσσαροπούλου ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ