Αιμίλιος Χειλάκης: «Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός…»
Ελλάδα

Αιμίλιος Χειλάκης: «Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός…»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός…»

Γιατί δεν του αρέσει να βλέπει καθόλου στην τηλεόραση τον εαυτό του;

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Αιμίλιος Χειλάκης απόψε στο The 2Night Show.

Ο ηθοποιός πρώτα από όλα μίλησε για τον λόγο που υποσχέθηκε πριν από 11 χρόνια να μην ξανακάνει τηλεόραση και στο πώς ήρθαν οι «Άγριες Μέλισσες» για να σπάσει ο όρκος που είχε δώσει.

«Δεν μ΄αρέσω στην τηλεόραση. Όταν βάζεις στόχο να γυρίσεις κάτι στο γύρισμα λες ότι αυτό θα μείνει για πάντα ενώ στο θέατρο ένα λάθος μπορεί να περάσει ως κανονικό και να δημιουργήσει νέα συνθήκη την επόμενη μέρα» είπε.

Η συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 ήρθε όταν τον προσέγγισε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος και του πρότεινε να ενσαρκώσει τον «κακό της σεζόν». Ο σατανικός Ακύλας Μεγαρίτης είναι ένας ρόλος που δεν μπορεί με τίποτα να αγαπήσει. Πώς μπορεί όμως και τον αποδίδει τόσο εξαιρετικά; «Απέχω μαζί του παρασάγγας όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και κοινωνικά αλλά και σαν σύζυγος, πατέρας και φίλος.  Αυτό όμως που αναγνωρίζω ότι σιχαίνομαι στον χαρακτήρα με βοηθάει να το φτιάξω και να σας το παρουσιάσω».

https://streamable.com/s21nm0

Περίεργη η σχέση του και με τον κινηματογράφο. Έχει 21 χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε ταινία διότι όπως παραδέχτηκε «δεν είναι το φόρτε μου η κάμερα».

Κάνοντας τον απολογισμό του βρήκε τον εαυτό του να έχει υπάρξει αλαζονικός, βίαιος και απωθητικός. «Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός. Θα έρχεται κατά περιόδους ο εαυτός σου και θα είναι ξανά άδικος αλλά τώρα πια θα ξέρεις και θα του λες “φύγε, δεν σε θέλω».

https://streamable.com/ry0yzv

Θυμήθηκε στη συνέχεια την εποχή που δούλευε στα 15 του το King’s George και σέρβιρε τον Ανδρέα Παπανδρέου. « Δούλευα στο King’s George, ο διευθυντής ήταν γνωστός του πατέρα μου. και έρχονταν εκεί όλο το υπουργικό συμβούλιο και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Άφηνε καλό πουρμπουάρ και το μοιραζόμασταν.

Όταν ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική στους γονείς του ήταν κάθετα ενάντιοι με την απόφασή του.

https://streamable.com/ry0yzv

Μιλώντας για τη θεατρική παράσταση «Προδοσία», στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και σκηνοθετεί, αποκάλυψε ότι έχει προδώσει αλλά και έχει προδοθεί στο παρελθόν.

«Την έχω διαπράξει έχει διαπραχθεί εναντίον μου. Σαν άνθρωπο έχουμε υπάρξει με ανθρώπους που ούτε τους πιστέψαμε, ούτε μας πίστεψαν» ανέφερε.

https://streamable.com/kmnpd1

Τέλος, μίλησε για τη δύσκολη στιγμή του, όταν χρειάστηκε να κάνουν με την Αθηνά Μαξίμου ευθανασία στον σκύλο τους και με αυτή την αφορμή έστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα προς όλους σχετικά με την «παιδεία πένθους», η οποία εκλείπει από τη σύγχρονη κοινωνία.

«Θα πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία πένθους, τη δυνατότητα να αποχαιρετάς τον νεκρό σου. Το πένθος υπάρχει πάντα, το θέμα είναι αν σε συντροφεύει με ενοχή ή με γαλήνη. Αποφασίσαμε να αποχαιρετήσουμε τον Μπιπ, να πάμε να τον αποτεφρώσουμε για να έχουμε στη μνήμη μας τη γλύκα ότι τον συντροφεύσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε παιδεία θανάτου, τον φοβόμαστε. Παλιά τον κλαίγαμε τον νεκρό μας, τώρα τη χάσαμε, γιατί η ζωή στη μεγάλη πόλη δεν επιτρέπει να αποχαιρετήσεις τον νεκρό σου».

https://streamable.com/rpfb97