Ελευθερία Ρήγου: «Η κατάθλιψη μου χτύπησε την πόρτα. Είναι ένα βαθύ πηγάδι…»
Ελλάδα

Ελευθερία Ρήγου: «Η κατάθλιψη μου χτύπησε την πόρτα. Είναι ένα βαθύ πηγάδι…»

Ελευθερία Ρήγου: «Η κατάθλιψη μου χτύπησε την πόρτα. Είναι ένα βαθύ πηγάδι…»

Η κατάθεση ψυχής της ηθοποιού

Η Ελευθερία Ρήγου μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά για τη μάχη της με την κατάθλιψη και τις μεγάλες απογοητεύσεις που της έφερε η ζωή.

Η κατάθλιψη τι σκέψεις σας έφερε;

Η κατάθλιψη, όπως λέγεται, είναι ένα βαθύ πηγάδι. Πρέπει να αντιμετωπίζεται με βοήθεια από επαγγελματίες. Αυτό έκανα όταν μου «χτύπησε την πόρτα» και αυτό προτείνω σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση που βιώσατε;

Πιστεύω ότι οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις που βιώνουμε στη ζωή μας, προέρχονται, όταν οι άνθρωποι στους οποίους βασιζόμαστε και για τον οποιοδήποτε λόγο εκείνοι, προδίδουν την εμπιστοσύνη μας. Η σχέση εμπιστοσύνης είναι κάτι που «χτίζεται» με τον καιρό. Όταν επενδύεις σε κάποιον, αισθάνεσαι ασφάλεια με την επιλογή σου και προχωράς βάσει αυτού του συναισθήματος. Όταν λοιπόν κάποιος που εμπιστεύθηκες σε «αδειάζει», νιώθεις απογοήτευση. Προσωπικά έχω νιώσει έτσι πολλές φορές κι ενώ γενικά είμαι άνθρωπος που δίνει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, κατά βάθος είμαι επιφυλακτική στους «καλοθελητές».

Είχατε ανθρώπους που σας στήριξαν;

Έχω μάθει να στηρίζω όλους όσοι με έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά έχω μάθει επίσης ότι όταν έφτασε η στιγμή να στηρίξουν εμένα, δεν μπήκαν πολλοί σε αυτή τη διαδικασία, παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι που έχουν ενσυναίσθηση,»μπαίνουν στα δικά σου παπούτσια» πιο εύκολα και σε στηρίζουν όταν το έχεις ανάγκη σε αντίθεση με αυτούς που είναι εγωιστές και κοιτάζουν μόνο το όφελός τους.