«Έχω βαρεθεί να λένε “η Μάρω Κοντού είναι κυρία!”. Κοντεύουν πια να με βγάλουν αγία»
Ελλάδα

«Έχω βαρεθεί να λένε “η Μάρω Κοντού είναι κυρία!”. Κοντεύουν πια να με βγάλουν αγία»

«Έχω βαρεθεί να λένε “η Μάρω Κοντού είναι κυρία!”. Κοντεύουν πια να με βγάλουν αγία»

Η σπουδαία ηθοποιός σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!

Η Μάρω Κοντού, η ηθοποιός που έζησε τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά στο peak της και αγαπήθηκε από το κοινό για το ταλέντο και τον σπιρτόζικο χαρακτήρα της μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και τη Φανή Πλατσατούρα για τους μεγάλους έρωτες που έζησε, για την από «σπόντα» ενασχόλησή της με το θέατρο και για τη Γη της Ελιάς».

 Λέτε πως γνωρίζουμε τα πάντα για εσάς. Μεγάλα μυστικά δεν έχετε; Μπα!

Θυμάμαι ότι μια φορά ήμασταν τουρνέ κάπου έξω από την Καβάλα. Kαι στην ταβέρνα που καθίσαμε τα ήξεραν όλα για όλους. Για τον Κωνσταντάρα, για την Καρέζη, όλα τα γνώριζαν καλύτερα κι από μένα που συνεργαζόμουν μαζί τους. Κάποια στιγμή με πλησίασε μια γιαγιά και με ρώτησε: «Γιατί δεν τον πα- ντρεύεσαι τον Κωνσταντάρα;». «Βρε, χριστιανή μου» προσπαθούσα να της εξηγήσω. «Είναι παντρεμένος ο άνθρωπος και είμαι παντρεμένη κι εγώ» (σ.σ. έχει κάνει δύο γάμους, με τον διευθυντή φωτογραφίας της Φίνος Φιλμ Αριστείδη Καρύδη Φουκς και τον διαφημιστή Γιώργο Δόξα). Εκείνη όμως επέμενε: «Θα ήσασταν ωραίο ζευγάρι. Έπρεπε να τον έχεις παντρευτεί τον Λάμπρο».

Όπως ήθελαν τη Βουγιουκλάκη με τον Παπαμιχαήλ, έτσι ήθελαν και εσάς με τον Κωνσταντάρα;

Με τον Λάμπρο με ήθελαν, ναι! Μα και τις πιο πολλές ταινίες μου μαζί του τις έχω κάνει. Αν δεν ήσασταν και οι δύο παντρεμένοι, θα μπορούσατε να γίνετε ζευγάρι; Όχι, ήμασταν αταίριαστοι ως χαρακτήρες. Αλλά πολύ ταιριαστοί ως επαγγελματίες. Ήταν ταλαντούχος πολύ ο Λάμπρος (σ.σ. ανάβει ένα τσιγάρο και κοιτάζει φευγαλέα έξω από το παράθυρο).

Ωστόσο, όσα προέκυψαν στη ζωή σας τα είχατε φανταστεί με κάποιον τρόπο ή στην περίπτωσή σας η πραγματικότητα ξεπέρασε κατά πολύ τη φαντασία;

Δεν τα είχα φανταστεί γιατί για αλλού ξεκίνησα και αλλού βρέθηκα. Εγώ χορεύτρια ήθελα να γίνω. Είχα τελειώσει την Κρατική Σχολή Χορού και είχα πάρει υποτροφία για τη Γερμανία. Δεν μπόρεσα όμως να πάω για οικονομικούς λόγους, παρότι έπρεπε να πληρώνω μόνο το ενοίκιο και την τροφή μου. Το μεγάλο μου όνειρο λοιπόν ήταν ο χορός και αναγκάστηκα να προσγειωθώ όταν άρχισαν οι προτάσεις για θέατρο και σινεμά.

Για προσωπική ζωή υπήρχε χρόνος; Γιατί μπορεί να γυρίζατε συγχρόνως δυο και τρεις ταινίες.

Παράλληλα τα έκανα όλα. Δεν άφησα την προσωπική μου ζωή. Παντρεύτηκα δύο φορές και έζησα και δυο-τρεις μεγάλους έρωτες. Άμα είσαι νέος, τα προλαβαίνεις όλα! Άρα αυτό που λένε ότι κάθε άνθρωπος έχει στη ζωή του δυο- τρεις μεγάλους έρωτες και όχι παραπάνω ισχύει, έτσι; Νομίζω πως ισχύει. Όποιος λέει «είχα παραπάνω» είναι υπερβολικός.

Γιατί πιστεύετε πως σας ξεχωρίζουν; Έχει να κάνει ακριβώς με το ότι μεγάλωσαν με τις ταινίες σας, ότι ξέρουν πως είστε αληθινή;

Αυτό ναι, μου το έχουν πει. Γιατί στις συνεντεύξεις είμαι ειλικρινής μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Δεν έχω κρύψει τίποτα, ούτε σκάνδαλα έχω κάνει. Όλη μου η ζωή είναι στο πιάτο, την ξέρουν οι πάντες. Και με αγαπάνε για αυτό που είμαι.

Μέσα στα χρόνια ποια φήμη σάς συνοδεύει;

Έχω βαρεθεί να λένε «η Μάρω Κοντού είναι κυρία!». Κοντεύουν πια να με βγάλουν αγία. Τους λέω «βρε παιδιά, όλα τα έχω ζήσει, ό,τι κάνουν τα νέα κορίτσια τα έχω κάνει και εγώ». Αλλά εκείνοι επιμένουν «η Μάρω Κοντού είναι κυρία με “Κ” κεφαλαίο». (Γελάει.)

Για εσάς ποιο είναι το νόημα της ζωής;

Να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Διότι όταν τα έχεις καλά με σένα – και έχεις κερδίσει αρκετή από την αυτογνωσία σου –, τα έχεις καλά με όλους.

Ας πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο, όπως είναι η συμμετοχή σας στη σειρά του Mega Η γη της ελιάς. Θα συνεχίσετε και του χρόνου;

Ναι, θα συνεχίσω και στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

Αρχικά είχατε κάποιους ενδοιασμούς;

Ναι, είχα λίγους. Είχα πολύ καιρό να είμαι κοντά με μια κάμερα κι αυτό με φόβιζε. Επίσης, δεν ήθελα να κουράζομαι και να με αποσπάσουν τα γυρίσματα απ’ όλα τα άλλα που έχω τώρα – γιατί τώρα έχω μια ελευθερία. Έτσι, όταν μου είπαν «θα είσαι γκεστ σταρ», με βόλεψε κιόλας!

Σε αυτούς που αναρωτιούνται «η Μάρω Κοντού γιατί δουλεύει ακόμα;» τι απαντάτε;

Γιατί με ευχαριστεί και με κρατάει νέα. Με κρατάει ζωντανή. Αν τα αφήσω όλα, θα γεράσω απότομα. (Γελάει.)