Γιώργος Σαμπάνης: Η αποκάλυψη που δεν γνωρίζει κανείς – Πώς άλλαξε χέρια το «Μην ξαναρθείς» από τον Μαζωνάκη στον Ρέμο;
Ελλάδα

Γιώργος Σαμπάνης: Η αποκάλυψη που δεν γνωρίζει κανείς – Πώς άλλαξε χέρια το «Μην ξαναρθείς» από τον Μαζωνάκη στον Ρέμο;

Γιώργος Σαμπάνης: Η αποκάλυψη που δεν γνωρίζει κανείς – Πώς άλλαξε χέρια το «Μην ξαναρθείς» από τον Μαζωνάκη στον Ρέμο;

Πλούσιο το παρασκήνιο! Τι είπε για την προσωπική του ζωή;

Μέσα σε ένα άκρως ερωτικό σκηνικό υποδέχτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον Γιώργο Σαμπάνη στο The 2night Show.

Πρόκειται για έναν από τους πιο χαρισματικούς δημιουργούς τςη γενιάς του ο οποίος προίκισε με τις συνθέσεις του την ελληνική μουσική είτε με ηχηρές συνεργασίες είτε τραγουδώντας ο ίδιος τα κομμάτια του.

Έχει δώσει τραγούδια του στην πλειοψηφία των A-list καλλιτεχνών.

Μελωδίες του έχουν ερμηνεύσει από τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Νίκο Οικονομόπουλο μέχρι και τον Αντώνη Ρέμο και τον Γιώργο Νταλάρα. Του αρέσει να δίνει τραγούδια σε συναδέλφους του και είναι δοτικός χωρίς να βάζει πάντα την προσωπική του προβολή στις δημιουργίες του.

«Όταν σκέφτεσαι τι πρέπει να κρατήσεις για σένα και τι για τους άλλους, δεν δίνεις τίποτα. Η μουσική είναι ένα αιώνιο δώρο, είναι σημαντικό να είσαι δοτικός, Όταν σταματώ να είμαι καψούρης με έναν τραγουδιστή δεν του δίνω τραγούδια μου γιατί σταματάει το κεφάλι μου να παράγει μουσική στο ύφος του» τόνισε.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε το είχε γραφτεί για τον Γιώργο Μαζωνάκη αλλά δόθηκε εν τέλει στον Αντώνη Ρέμο.

«Το “Μην ξαναρθείς” ήταν να το πει ο Γιώργος Μαζωνάκης. Οι στίχοι ήταν της νίκης Παπαθεοχάρη και το είπε εν τέλει ο Αντώνης Ρέμος. Τη μέρα που μπαίναμε στο στούντιο είχε πυρετό και το ακύρωσε. Η Νίκη νόμιζε ότι δεν ήθελε να το πει και το παίρνει και το δίνει στον άντρα της που συνεργαζόταν με τον Αντώνη Ρέμο. Εγώ δεν ξέρω τίποτα… Την επόμενη ημέρα πάμε για καφέε και εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος και μου λέει “σε ευχαριστώ πολύ”. Εγώ τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να χοροπηδήξω από τη χαρά μου που θα συνεργαστώ πρώτη φορά με τον Αντώνη Ρέμο ή να τσιρίξω  από τα νεύρα μου γιατί το τραγούδι είναι να το πει ο Μαζωνάκης. Εκείνη τη στιγμή ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Πώς το λέμε στον Γιώργο και τι να πούμε στον Αντώνη; Είπα τότε να κάνουμε τράμπα το τραγούδι και της δίνω τη μελωδία του “Λείπει πάλι ο Θεός”. Μόνο έτσι ο Γιώργος δέχτηκε αυτό το πράγμα που δεν ξέρω καν αν ο Αντώνης το γνωρίζει.  Εμείς οι στιχουργοί και οι συνθέτες τα κάναμε σαλάτα».

Λίγα είναι πλέον τα απωθημένα του για συνεργασίες. Το πιο μεγάλο του είναι και ανεκπλήρωτο καθώς δεν πρόλαβε να δουλέψει με το ίνδαλμά του, τον Δημήτρη Μητροπάνο.

«Είχα γράψει τραγούδια τ 2009 για τον Δημήτρη Μητροπάνο αλλά δεν πρόλαβα να του τα δώσω, δεν θέλω να τα δώσω σε κάποιον άλλο. Δεν υπάρχει λόγος, τα έχω γράψει για το δικό του ηχόχρωμα».

Συνεχίζοντας τις παρασκηνιακές αποκαλύψεις έφτασε στο «Για κάποιον λόγο» που είχε γράψει αλλά μέχρι να το πάρει ο Νίκος Οικονομόπουλος πέρασε από πολλές απορρίψεις.

«Το διάλεξε ο Νίκος Οικονομόπουλος μόνος του. Το είχα στο συρτάρι, είχε φάει πολλές απορρίψεις, νόμιζα ότι είναι μάπα» είπε.

Στον διάβα του μία φορά μονάχα ένιωσε πως συμβιβάστηκε, όταν ερμήνευσε το «Σ΄αφήνω τώρα στον επόμενο». Νιώθει όμως τυχερός και μεγάλη ευγνωμοσύνη που άκουσε τον παραγωγό του, Γιάννη Δόξα, και το έκανε ειδάλλως η καριέρα του σήμερα μπορεί να ήταν τελείως διαφορετική.

«Συμβιβάστηκα με το να πω το “Σ΄αφήνω τώρα στον επόμενο” Ήταν για εμένα τραγικό αλλά ευγνωμονώ τον Θεό που το είπα. Είχα πολύ σκληροπυρηνική άποψη για στίχο και μουσική και όταν μου το είπε ο Γιάννης Δόξα του είπα “σας παρακαλώ μην μου το κάνετε αυτό”».

Στην προσωπική του ζωή ο Γιώργος Σαμπάνης δεν αφήνει περιθώρια να υπεισέλθουν τα μίντια. Είναι μία στάση ζωής που τον ακολουθεί ανέκαθεν διότι δεν θέλει να απασχολεί με τίποτα άλλο πέραν της  δουλειάς του.

«Λίγα πράγματα ξέρει ο κόσμος για μένα από την επιλογή μου. Θεωρώ ότι δεν έχει ενδιαφέρει η ζωή μου. Δύο φορές έμπλεξα με κοπέλα από τον χώρο εκεί βίωσα μία κατάσταση που δεν ήταν κατάσταση ευτυχίας για την ψυχή μου» αποκάλυψε.