Ηρώ – Ιάσονας Παπαματθαίου: Η καρμική σχέση και η συνεργασία στο J2US – «Αναπτύσσουμε έναν κώδικα επικοινωνίας που λειτουργεί»
Ελλάδα

Ηρώ – Ιάσονας Παπαματθαίου: Η καρμική σχέση και η συνεργασία στο J2US – «Αναπτύσσουμε έναν κώδικα επικοινωνίας που λειτουργεί»

Ηρώ – Ιάσονας Παπαματθαίου: Η καρμική σχέση και η συνεργασία στο J2US – «Αναπτύσσουμε έναν κώδικα επικοινωνίας που λειτουργεί»

Όσα μοιράστηκαν στο περιοδικό ΟΚ!

Η Ηρώ και ο Ιάσονας Παπαματθαίου μίλησαν στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα και αναφέρθηκαν στην καρμική σχέση που έχουν και την άψογη συνεργασία τους στο J2US.

Hρώ, αν και είσαι ένα πρόσωπο χωρίς έντονη τηλεοπτική παρουσία, τι σε έκανε να πεις τελικά το «ναι» στο J2US;

Ηρώ: Έχω υπάρξει στις τηλεοράσεις για αρκετά χρόνια. Έπειτα αποφάσισα πως όταν δεν έχω να πω κάτι που αφορά την καλλιτεχνική μου διαδρομή, δεν υπάρχει λόγος να αναλώνομαι σε
συζητήσεις γενικού περιεχομένου απλά για να εμφανίζομαι. Ήταν προσωπική μου επιλογή να απέχω εκτός αν έχω πραγματικά κάτι να πω ή να ανακοινώσω κάποια εμφάνισή μου. Το J2US ήταν μια πρόταση που ήρθε ξαφνικά πριν από κάποιους μήνες. Στην αρχή το σκέφτηκα αρκετά, στην πορεία και κυρίως γνωρίζοντας τα παιδιά της παραγωγής, για τα οποία έχω να πω τα καλύτερα από πλευράς ευγένειας, επικοινωνίας και αρτιότητας, νομίζω ότι ένιωσα πιο ασφαλής και προστατευμένη. Ξέρετε, οι άνθρωποι είναι αυτοί που απαρτίζουν έναν χώρο ή μια κατάσταση και όχι η ίδια η κατάσταση από μόνη της. Οπότε, ναι, ένας πολύ σοβαρός λόγος της συμμετοχής μου ήταν τα παιδιά της παραγωγής. Έπειτα όταν έμαθα ότι θα είμαι με τον Ιάσονα, που υπήρξαμε συνεργάτες στο θέατρο –τον αγαπώ πολύ ως άνθρωπο για το ήθος του και τη mentalité του, ένιωσα ότι θα περάσουμε όμορφα, όπως και έγινε.

Εσύ, Ιάσονα;

Ιάσονας: Αρχικά μου αρέσει πολύ το τραγούδι. Να σου πω κιόλας πως δεν έχω ξανατραγουδήσει ούτε σε παράσταση. Μου δόθηκε η ευκαιρία, ήταν πρόκληση για εμένα και φυσικά καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως θα ήμουν μαζί με την Ηρώ. Χωρίς την Ηρώ δεν ξέρω αν θα συμμετείχα σε ένα τηλεοπτικό σόου. Δεν είχα κάποια αντίστοιχη εμπειρία και το φοβόμουν λίγο.

Πώς είναι η εμπειρία σας μέχρι τώρα στο σόου;

Ηρώ: Είναι περίπου όπως ήθελα να είναι, σε κάποια σημεία ακόμη καλύτερη από ό,τι φανταζόμουν. Έχω μια άψογη συνεργασία έως τώρα και νομίζω ότι δημιουργήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας μεταξύ μας. Έμαθα εγώ τα όριά τους, έμαθαν κι εκείνοι τα δικά μου και πορευόμαστε όμορφα και ισορροπημένα.

Ιάσονας: Είναι πολύ ωραία γιατί αισθάνομαι πως κάνω κάτι δημιουργικό αλλά και αγχωτικό. Γενικά έχω πολύ άγχος, έχω μάθει βέβαια με την εμπειρία να μη το δείχνω. Με αγχώνει που βρίσκομαι σε ένα ζωντανό σόου που παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι αλλά και που τραγουδάω ζωντανά. Πάντα όταν καταπιάνομαι με κάτι νέο για μένα μου δημιουργείται αυτό το συναίσθημα, αλλά στην πορεία το βρίσκω.

Πώς είναι η συνεργασία σας;

Ηρώ: Με τον Ιάσονα έχουμε μια σχέση πολύ αστεία. Εκείνος με βλέπει σαν μεγαλύτερη, πιο έμπειρη και με σιγουριά κι εγώ σαν μαθητή που ξεκινά τώρα. Αυτή η σχέση σε πλαίσιο δύο ενηλίκων είναι από μόνη της αστεία, με την έννοια ότι εγώ κάνω παρατηρήσεις σοβαρά και αυστηρά κι εκείνος γελάει σαν μωρό γιατί κατανοεί ότι δεν έχω καμία πρόθεση διδακτικού περιεχομένου με την ευρεία έννοια. Εντάξει, με θεωρεί σοβαρή στη δουλειά μου και μάλλον είμαι, οπότε κι εκείνος δείχνει τη δέουσα συμπεριφορά. Ο Ιάσονας είναι ο πιο γλυκός μαθητής που θα μπορούσα να έχω.

Ιάσονας: Με την Ηρώ γνωριστήκαμε καλύτερα στην παράσταση Βόυτσεκ όπου παίζαμε μαζί, υπάρχει πια οικειότητα μεταξύ μας. Είναι επίσης ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ καλλιτεχνικά. Είχα ένα καλό προαίσθημα όταν μας έγινε η πρόταση. Επίσης, την εμπιστεύομαι πολύ ως δασκάλα μου. Αναπτύσσουμε έναν κώδικα επικοινωνίας που λειτουργεί. Εγώ δεν είχα κάνει ξανά ούτε μαθήματα φωνητικής. Ακόμη και στη δραματική σχολή, το μόνο που είχα κάνει ήταν μαθήματα πολυφωνίας σε ομάδες, δεν έχω ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά η Ηρώ με βοηθάει πολύ. Μου έχει πει πως έχω μια καλή βάση, αν και θέλει ακόμη πολλή δουλειά.

Την κριτική, είτε καλή είτε όχι και τόσο καλή, πώς τη διαχειρίζεστε;

Ιάσονας: Τους εμπιστεύομαι τους κριτές και τους ακούω. Προσπαθώ αυτά που μου λένε να τα εφαρμόζω κιόλας. Όταν άρχισα να δουλεύω, με επηρέαζε η κριτική, όπως όλους τους ανθρώπους. Πρέπει όμως να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την κριτική. Ούτως ή άλλως ποτέ δεν πρόκειται να αρέσουμε σε όλους, το έχω αποδεχτεί αυτό. Ακόμη και αν τελειοποιήσουμε τα ταλέντα μας ή αν έχουμε ακούσει διθυραμβικές κριτικές για κάτι, πάντα σε κάποιους δεν θα αρέσουμε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας καλλιτέχνης για να ωριμάσει και να απελευθερωθεί.

Ηρώ: Κάθε κριτική, επιτυχημένη ή όχι, είναι λόγος σκέψης και τοποθέτησης. Όταν η κριτική είναι αληθινή, ακόμη κι αν προέρχεται από απλό ακροατή, είναι καλό να τη λαμβάνουμε υπόψη γιατί, ξέρετε, το αυθόρμητο της αντίδρασης φανερώνει πολλά, που όταν είσαι μέτοχος σε μια προσπάθεια δεν μπορείς να τα δεις. Όταν η κριτική έρχεται από τους ιθύνοντες, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ειδικό βάρος και αυτό είναι πηγή σκέψης και επαναπροσδιορισμού.

Ηρώ, πρόσφατα γνωστοποίησες μέσω Facebook τη σωματική επίθεση που δέχτηκε ο 19χρονος γιος σου. Πώς το διαχειρίστηκες;

Ηρώ: Το διαχειρίστηκα όπως έπρεπε, μέσω του δικηγόρου μου. Και ό,τι είχα να πω το είπα διαδικτυακά.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα