Κατερίνα Παναγοπούλου: «Στο διαδίκτυο μοιράζουν ψόφους, όταν λες την άποψή σου»
Ελλάδα

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Στο διαδίκτυο μοιράζουν ψόφους, όταν λες την άποψή σου»

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Στο διαδίκτυο μοιράζουν ψόφους, όταν λες την άποψή σου»

Η δημοσιογράφος δηλώνει πως έχει έρθει αντιμέτωπη με τα τρολ του διαδικτύου

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Παναγοπούλου στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον δύσκολο χώρο της δημοσιογραφίας, στην αρνητική κριτική που δέχεται και κατά καιρούς εκδηλώνεται με ακραίες τοποθετήσεις στα social media αλλά και στον μεγαλύτερό της φόβο.

«Εγώ δεν έχω παράπονο αλλά είναι ένας δύσκολος χώρος, ανταγωνιστικός. Υπάρχουν περίεργες αγκωνιές. Όταν έκανα πρώτη φορά δελτίο ήμουν τόσο αφοσιωμένη που δεν πρόλαβα να το νιώσω. Στην πορεία έμαθα σχόλια που μπορεί να είχαν γίνει αλλά αυτά πάντα γίνονται».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου αποκάλυψε ότι από μικρό παιδί ήθελε να εκφωνήσει το δελτίο ειδήσεων. «Ήταν ένα όνειρο που είχα πάντα. Ήταν σαν να κλείνω το μάτι στο κοριτσάκι που το ήθελε. Έχω κάνει όλα αυτά που κάνουν τα κοριτσάκια. Παρίστανα στον καθρέφτη ότι έλεγα δελτίο ειδήσεων και έκανα και μόνη μου ραδιοφωνικές εκπομπές. Ξεκίνησα από το ραδιόφωνο και χαίρομαι για αυτό. Πρέπει να έχεις περάσει από το ρεπορτάζ για να γίνεις καλός δημοσιογράφος. Δεν έχει τύχει να με υποτιμήσουν επειδή είμαι γυναίκα. Αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι αν κάνεις νούμερα και φέρνεις σωστά το ρεπορτάζ δεν τους νοιάζει αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Εκεί που υπάρχει δυσπιστία είναι να σε βάλουν σε δύσκολους τομείς, όπως είναι το οικονομικό ρεπορτάζ».

Ο μεγαλύτερος φόβος της είναι να χάσει ανθρώπους που αγαπά. «Είναι το κέντρο του κόσμου οι άνθρωποι που αγαπάω. Μου αρέσει να κάνουμε πράγματα, να καταστρώνουμε πράγματα, να πολεμάμε τον κόσμο μαζί. Φοβάμαι πάντα να μην τους χάσω. Έχω ανασφάλειες σαν γυναίκα. Μήπως δεν είμαι τόσο καλή όσο θέλω. Στη δουλειά μου, στους γύρω μου. Είμαι αρκετά αυστηρή με τον εαυτό μου».

Η ίδια δήλωσε πως είναι της σχολής των δημοσιογράφων που της αρέσει να λέει ανοιχτά τη γνώμη της. Αυτό την έχει φέρει πολλές φορές αντιμέτωπη με τρολ του διαδικτύου, όπως παραδέχτηκε.

«Δεν έχουν γραφτεί άσχημα πράγματα για μένα. Έχω δεχτεί επίθεση από troll του διαδικτύου. Εγώ εκφράζω άποψη χωρίς στρογγυλέματα. Το τίμιο είναι να λες την άποψή σου. Στο διαδίκτυο μοιράζουνε ψόφους, είναι άγρια τα πράγματα αν λες την άποψή σου ειδικά στα πολιτικά. Πολλές φορές δέχεσαι επιθέσεις και σεξιστικές από ανθρώπους που υποτίθεται μάχονται για αυτό. Με τρώει το χέρι μου να απαντήσω αλλά στο διαδίκτυο δεν το κάνω. Κάποιοι επειδή σου απευθύνονται φαντασιώνονται ότι κάνουν και διάλογο μαζί σου, δεν θέλω να τους το κάνω πραγματικότητα».