Κωνσταντίνα Κούνεβα (στην  Ιωάννα Παλιοσπύρου): «Δεν φέρνω ποτέ στο νου μου εκείνη τη βραδιά – Μου έδινε δύναμη το παιδί μου»
Ελλάδα

Κωνσταντίνα Κούνεβα (στην Ιωάννα Παλιοσπύρου): «Δεν φέρνω ποτέ στο νου μου εκείνη τη βραδιά – Μου έδινε δύναμη το παιδί μου»

Κωνσταντίνα Κούνεβα (στην  Ιωάννα Παλιοσπύρου): «Δεν φέρνω ποτέ στο νου μου εκείνη τη βραδιά – Μου έδινε δύναμη το παιδί μου»

14 χρόνια από την επίθεση με βιτριόλι που προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα συνομίλησε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για την κοινή τους τραυματική εμπειρία.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για να μην υπάρξει επανάληψη της τραγωδίας, ενώ η ίδια δεν νιώθει θυμό αλλά θα ήθελε να μιλήσει με τους δράστες.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου υποδέχτηκε στο studio του pod.gr την Κωνσταντίνα Κούνεβα, που πριν από 14 χρόνια έζησε την ίδια επίθεση με βιτριόλι, όπως κι εκείνη τον Μάιο του 2020.

«Είπα απλά στους εργαζομένους τα δικαιώματα τους, το αυτονόητο. Ούτε έκλεψα, ούτε σκότωσα, ούτε έκανα κάποιο σκάνδαλο. Δεν ξέρω γιατί μου έκαναν αυτή την επίθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κούνεβα.

Όσον αφορά στην περιπέτειά που ξεκίνησε από τότε για την υγεία της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα είπε:

«Τα χειρουργεία δεν τελειώνουν. Έχω κάνει πάνω από 40 σίγουρα. Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες.

Δεν μπορεί να βοηθήσει κάτι για να σταματήσει το έγκαυμα. Καίει και καταστρέφει. Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».

Η ίδια συμπλήρωσε πως δεν έχει θυμό γι’ αυτό που της συνέβη αλλά θα ήθελε πολύ να μιλήσει με αυτούς που ουσιαστικά της κατέστρεψαν τη ζωή.

Αναφέρθηκε επίσης  στη θητεία της στην Ευρωβουλή, στον γιο της και τους ανθρώπους που της στήριξαν όταν έδινε τη μεγάλη μάχη.

«Δύο πράγματα μου δίνανε δύναμη. Το παιδί μου και οι φωνές από την αυλή στο νοσοκομείο. Μαζευόντουσαν εργαζόμενοι και διαδήλωναν για μένα. Άνοιγα τα παράθυρα και τους άκουγα.

Έπρεπε να ζήσω για να μεγαλώσω το παιδί μου», συμπλήρωσε.

Άκουσε εδώ το podcast και όσα συζήτησαν οι δύο γυναίκες.