Λουκία Παπαδάκη: «Επειδή κάποιος παρουσιάζει μια καλή εκπομπή δεν σημαίνει πως πρέπει να παίξει και σε παράσταση»
Ελλάδα

Λουκία Παπαδάκη: «Επειδή κάποιος παρουσιάζει μια καλή εκπομπή δεν σημαίνει πως πρέπει να παίξει και σε παράσταση»

Λουκία Παπαδάκη: «Επειδή κάποιος παρουσιάζει μια καλή εκπομπή δεν σημαίνει πως πρέπει να παίξει και σε παράσταση»

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων και για τη συμμετοχή της στη θρυλική «Λάμψη» αλλά και την αποχώρησή της από αυτή

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! Και τον Πάνο Τσουκαρά παραχώρησε η Λουκία Παπαδάκη που φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο». Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της «κυράς Σπηλιώτη». για τη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου αλλά και για τον γιο της, Ραφαήλ.

Τη φετινή σεζόν υποδύεστε την απρόβλεπτη Κύρα Σπηλιώτη στο «Μαύρο Ρόδο». Έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα;

Χάρηκα πολύ όταν μου έγινε η πρόταση από το Mega και την παραγωγή. Μου φάνηκε άκρως ενδιαφέρουσα η ιστορία και όταν διάβασα το σενάριο, θέ- λησα να το κάνω. Κάθε ρόλος είναι σαν ένας άλλος άνθρωπος. Στην Κύρα έχω εισαγάγει και στοιχεία δικά μου, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα με κάθε ρόλο που υποδύομαι. Ερμηνεύω πάντα με τα δεδομένα, τις προδιαγραφές και τη φιλοσοφία μου. Δεν είμαστε δύο ανεξάρτητοι άνθρωποι ο ηθοποιός και ο ρόλος. Δεν είναι μια διαδικασία που κάνω συνειδητά, απλά συμβαίνει. Η τηλεό- ραση είναι πιο άμεση και τα πράγματα γίνονται εκείνη τη στιγμή, οπότε ενσωματώνεις στοιχεία σου στον ρόλο για να πραγματοποιηθεί το γύρισμα. Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι πως η Κύρα μπορεί να ακούγεται κυνική ορισμένες φορές και ψυχρή, αλλά οι άνθρωποι που έχουμε ενσυναίσθηση έχουμε και λιγότερες αυταπάτες για τους άλλους γύρω μας. Αυτό είναι ένα ουσιαστικό κοινό ση- μείο μου με τον ρόλο. Στη σειρά είστε ψυχοθεραπεύτρια. Εσείς έχετε κάνει ψυχοθεραπεία; Είμαι πολύ θετική στο να αναγνωρίζουν οι άνθρωποι οποιοδήποτε θέμα τούς απασχολεί. Το να θεωρεί κάποιος πως είναι ντροπή είναι λάθος. Όπως όταν μας πονάει το πόδι πάμε στον γιατρό, με την ίδια λογική όταν έχουμε ένα θέμα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις προσωπικές μας δυνάμεις, καλό είναι να απευθυνθούμε σε ειδικό. Με έλκει οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψυχή, το μυαλό και τη φύση του ανθρώπου. Εγώ έχω αναπτύξει μια διαδικασία που ψάχνω μέσα μου και καθημερινά δουλεύω με τον εαυτό μου. Έχω δημιουργήσει κάποιους μηχανισμούς με τους οποίους βοηθάω τόσο εμένα αλλά και όποιον άνθρωπο γύρω μου έχει αυτή την ανάγκη. Βέβαια όλο αυτό είναι μια προσωπική δουλειά, δεν είναι κάτι εξειδικευμένο καθώς δεν είμαι ειδικός.

Το ευρύ κοινό σάς γνώρισε τη δεκαετία του ’90 από τη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου Λάμψη. Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

Όταν βιώνει κάποιος μια τέτοια καθημερινότητα για πολλά χρόνια, συγκεκριμένα για εμένα ήταν 11, γίνεται τρόπος ζωής. Δεν μπορώ να σου πω ένα ενσταντανέ. Ήταν μια μεγάλη περίοδος της ζωής μου και κρίσιμη ηλικιακά – τότε έμπαινα στα 30, οπότε έφευγα από το κοριτσόπουλο που ήμουν και έμπαινα στην ηλικία της ωρίμανσης και της εξέλιξης. Ήταν μια τεράστια καθημερινή μάθηση και έπρεπε να διαχειριστώ τόσα πράγματα που σε κανονικές συνθήκες θα τα ζούσε ένας ηθοποιός λίγο πιο μεγάλος. Εμένα μου έτυχε ταυτοχρόνως να μεγαλώνω και να διαχειρίζομαι μια κατάσταση πρωτόγνωρη επαγγελματικά. Τα πάντα όμως έχουν σχέση με εμάς, όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.Τι θα μας διδάξει τελικά μια συνθήκη είναι δική μας απόφαση.

Ήταν τα πολλά χρόνια που σας έκαναν να φύγετε από τη Λάμψη;

Όχι, απλά έπρεπε να κλείσει εκεί αυτός ο κύκλος. Μάλιστα, τελειώνοντας από τη Λάμψη λίγους μήνες μετά ήμουν στις Φιλοδοξίες του Μega, πάλι δηλαδή σε καθημερινή σειρά. Για πολύ λιγότερα χρόνια βέβαια αυτή τη φορά, για τρία. Άλλος ρόλος όμως, άλλη ηλικία, όλα διαφορετικά αλλά εξίσου όμορφα.

Συμμετείχατε όμως και σε εκπομπές. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Το να φορέσω τον μανδύα της παρουσιάστριας δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε όλοι τα πάντα. Αυτό ισχύει και για την άλλη πλευρά. Επειδή κάποιος παρουσιάζει μια καλή εκπομπή δεν σημαίνει πως πρέπει να παίξει και σε παράσταση. Ερασιτεχνικά μπορεί κάποιος να κάνει οτιδήποτε θέλει. Έχω παρουσιάσει δύο εκπομπές και έχω υπάρξει στην παρέα μίας ακόμη. Ήταν συγκεκριμένες οι εποχές και τα τηλεοπτικά προϊόντα συγκεκριμένα. Η τηλεόραση από τότε μέχρι τώρα, υποτίθεται, έχει αλλάξει πάρα πολύ. Από την άλλη, αισθάνομαι πως δεν έχει αλλάξει καθόλου, απλά εμείς νομίζουμε πως έχει συμβεί αυτό. Τα προϊόντα του σήμερα είναι μια επανάληψη με τα αντίστοιχα του τότε. Απλά προσαρμόζονται στην εποχή με διαφορετικά μέσα.

Έχετε αποκτήσει έναν γιο, τον Ραφαήλ. Πώς είναι η σχέση σας;

Ο Ραφαήλ σε μερικούς μήνες κλείνει τα 24, τε- λείωσε το πανεπιστήμιο, ζει μόνος του από τα 18, εργαζόταν παράλληλα με τις σπουδές του πάντα, πληρώνει τις ξένες γλώσσες του, τη μουσική του, τα πάντα. Είναι ένας τρομερά ανεξάρτητος και αυτόνομος νεαρός άντρας. Είμαι πολύ περήφα- νη για τον άνθρωπο που μεγάλωσα κι εκείνος για μένα ως μητέρα του. Είστε ζευγάρι εδώ και χρόνια με τον γνωστό επιχειρηματία Τίμο Τζάννες. Είναι στα σχέ- διά σας ο γάμος; Ξέρεις, στην ώριμη ηλικία που βρίσκομαι, δεν εί- μαι απόλυτη για τίποτα. Περιμένω τα πάντα, ονει- ρεύομαι τα πάντα και θεωρώ πως όλα είναι πιθα- νά στη ζωή. Δεν είμαι απόλυτη γιατί η ζωή και το σύμπαν δεν είναι απόλυτα. Είμαι ανοιχτή σε όσα μου φέρνει η ζωή.