Μάκης Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες των ανθρώπων που καταγγέλθηκαν»
Ελλάδα

Μάκης Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες των ανθρώπων που καταγγέλθηκαν»

Μάκης Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες των ανθρώπων που καταγγέλθηκαν»

Ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος μίλησε για τα όσα σοκαριστικά ήρθαν στο «φως» από τους κόλπους του θεάτρου

Θέση στις καταγγελίες που ήρθαν και εξακολουθούν να έρχονται από τον χώρο του θεάτρου στην επιφάνεια για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης πήρε ο Μάκης Δελαπόρτας μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού.

Τελείωσαν οι καριέρες των ανθρώπων αυτών;

Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί. Όλα αυτά τα πρόσωπα που αναφέρονται και είναι στο μάτι του κυκλώνα, κι αποδεδειγμένα είναι ένοχοι, δεν έχουν θέση στο θέατρο.

Ο Έλληνας δεν ξεχνάει με το πέρασμα του χρόνου; Αποκλείεις το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον συνεργασία ενός θύτη με το θύμα, κι αυτό να λειτουργήσει και διαφημιστικά;

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν γίνει αυτό, αλλά πιστεύω ότι δε θα ξεχάσει κανείς αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι δε θα δεχθούν κι άλλοι ηθοποιοί, είτε παραγωγοί, να στηρίξουν όλους αυτούς.

Θα καθαρίσει ο χώρος;

Ναι, ήρθε η στιγμή για να κάνουμε μια νέα αρχή, στο θέατρο αλλά και στην κοινωνία. Δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος του να μη μιλάμε, είτε είναι από τους παραγωγούς που στηρίζουν ηθοποιούς που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές, είτε είναι από την πολιτεία. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να ξέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, εκεί διαφωνώ που βγαίνουν και κάνουν αντιπολίτευση. Δε νομίζω να ήξερε κανείς ότι ο Λιγνάδης είχε τέτοιου είδους διαστροφές και τον έβαζαν σε θεσμικές θέσεις, αυτό αποκλείεται. Δε θα μπορούσα να συνεργαστώ ποτέ, με τίποτα, με κανέναν από τους κατηγορούμενους, όπως νομίζω ότι δεν θα συνεργαστούν και πάρα πολλοί συνάδελφοι ηθοποιοί.