Μαρία Μπεκατώρου: «Πολλές φορές έχουν παρεξηγήσει την ευγένειά μου και κάποιες φορές την εκλαμβάνουν ως αδυναμία»
Ελλάδα

Μαρία Μπεκατώρου: «Πολλές φορές έχουν παρεξηγήσει την ευγένειά μου και κάποιες φορές την εκλαμβάνουν ως αδυναμία»

Μαρία Μπεκατώρου: «Πολλές φορές έχουν παρεξηγήσει την ευγένειά μου και κάποιες φορές την εκλαμβάνουν ως αδυναμία»

Πώς επιβιώνει στον ανταγωνιστικό χώρο της τηλεόρασης;

Η Μαρία Μπεκατώρου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλά στο περιοδικό ΟΚ! και τον Μιχάλη Ροδόπουλο στο τεύχος που κυκλοφορεί την Παρασκευή (30/12).

Η παρουσιάστρια μιλά για τον σύζυγό της, Αντώνη Αλεβιζόπουλο, για το γεγονός ότι την μπερδεύουν με την Μαρία Μπακοδήμου αλλά και τον ανταγωνισμό στον χώρο της τηλεόρασης.

Ποια γυναίκα στην τηλεόραση υπήρξε το πρότυπό σου;

Η Ρούλα Κορομηλά, πάρα πολύ. Θαύμαζα τον τρόπο που χειριζόταν τα πράγματα, το περιεχόμενο των εκπομπών της που ήταν τόσο προχωρημένο για την εποχή. Δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Τη θαύμαζα έτσι που τα είχε όλα στο κεφάλι της και μπορούσε να τα διαχειριστεί σωστά.

Το χάρισμα της επικοινωνίας που έχεις και όλη αυτή η αμεσότητα μπροστά στον φακό σε έχει κάνει ένα πρόσωπο πάρα πολύ οικείο για το τηλεοπτικό κοινό. Το αντιλαμβάνεσαι όλο αυτό στην καθημερινότητά σου, όταν βγαίνεις έξω στον δρόμο;

Ναι, το αντιλαμβάνομαι, αλλά θέλω να σου πω ότι αυτό δεν το έκανα με προσπάθεια. Αυτή είμαι. Δηλαδή κι αυτή τη δουλειά να μην έκανα και πριν γίνω γνωστή, πάντα μου άρεσε να γνωρίζω τους ανθρώπους, να μιλάω μαζί τους, να αναλύω την προσωπικότητά τους χωρίς εμμονή. Αγαπάω τους συνανθρώπους μου.

Έχει συμβεί να σε μπερδέψουν με κάποια άλλη στον δρόμο;

Το επώνυμό μου συνήθως το μπερδεύουν με της Μαρίας Μπακοδήμου. Παλιά, όταν δεν ήμουν γνωστή, με μπέρδευαν με την Πέγκυ Ζήνα. Στον δρόμο έγινε δύο φορές, τη μία κιόλας με σταμάτησαν και μου μιλούσαν. Εγώ χαμογελούσα στην αρχή και τoυς είπα: «Παιδιά, δεν είμαι αυτή» αλλά δεν είχα και τι να τους πω. Ποια είμαι; Με ήξεραν τότε; Τι να πω; Είμαι η Μπεκατώρου από την Κεφαλονιά;

Έχει τύχει να σε φλερτάρουν ή το έχουν δεδομένο ότι είσαι μια γυναίκα δεσμευμένη;

Δεν νομίζω. Πιο πολύ με τους παίκτες γίνεται αυτό που έρχονται στο πλατό. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν διάθεση έτσι πιο παιχνιδιάρικη, αλλά δεν έχει τύχει, δεν το έχω επιτρέψει κι εγώ. Νομίζω ότι αυτό είναι και λίγο να το δίνεις στον άλλο. Μπορεί να γίνεται και να μην το καταλαβαίνω ή να μη δίνω τη σημασία που πρέπει. Το να μου πουν ότι είμαι όμορφη, μου το λένε και μου αρέσει βέβαια, το δέχομαι, είναι πολύ ωραίο να σ’ το λένε οι άντρες. Δεν με έχει φέρει όμως κάποιος σε δύσκολη θέση.

Πόσο δύσκολο ήταν για τον σύζυγό σου Αντώνη Αλεβιζόπουλο να διαχειριστεί όλη αυτή την ξαφνική –έμμεση μεν– προβολή δίπλα σου και όλο το καινούριο lifestyle που συνδέεται με μια παρουσιάστρια πρώτης γραμμής, όπως εσύ πλέον;

Καταρχάς, το σημαντικό σε αυτή τη σχέση είναι ότι τον Αντώνη μου τον γνώρισα πριν γίνω γνωστή. Με διάλεξε κι εγώ τον διάλεξα όταν δεν με ήξερε ο κόσμος, που σημαίνει ότι με αγάπησε για αυτό που είμαι, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου και όχι για το προφίλ μου και τη λάμψη που υπάρχει γύρω μου αυτή τη στιγμή. Αυτό φέρνει μια ισορροπία στη σχέση γιατί αντιλαμβάνεσαι χωρίς ανασφάλεια και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί είσαι με αυτό τον άνθρωπο αλλά και γιατί είναι και εκείνος μαζί σου. Τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κάποιος μια τέτοιου είδους αλλαγή. Από την άλλη, όμως, η βάση είναι σωστή και εγώ γενικά είμαι –και το πιστεύω– πολύ σωστή στη σχέση και στο σπίτι μου. Αυτό από μόνο του κάνει και τον Αντώνη να είναι καλά. Αλλά κι εμείς γενικά δεν ήμασταν άνθρωποι που δεν μας άρεσε να βγαίνουμε έξω και να περνάμε καλά. Τώρα απλά μπορεί να γίνεται λίγο παραπάνω, οπότε έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε να μην πάμε κάπου. Σίγουρα τον έχει δυσκολέψει τον Αντώνη κάποιες φορές, αλλά δεν νομίζω ότι τον έχει επηρεάσει και πάρα πολύ. Έχει τις παρέες του, τους φίλους του, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό.

Κάπου διάβασα ότι είσαι ο θηλυκός Μπέντζαμιν Μπάτον της ελληνικής τηλεόρασης, κάθε φέτος και νεότερη και καλύτερη.

Έχει πλάκα αυτό. Μου το έλεγε η μακιγιέζ μου, η Έλσα Πρωτοψάλτη, και μετά κάποια στιγμή το είδα γραμμένο. Το έβγαλα screenshot και της το έστειλα. «Τα βλέπεις; Το λένε κι άλλοι» της έγραψα. Κοίταξε, πιστεύω ότι αυτό που εκπέμπεται στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, πέρα από το DNA που είναι καλό και αυτά που κάνουμε για να παραμένουμε νέοι στον δερματολόγο μας, είναι και η διάθεσή του. Εμένα η διάθεσή μου είναι «η ζωή είναι ωραία» και δεν βάζω μέσα μου αρνητικές σκέψεις για τίποτα.

Πώς γίνεται να επιβιώνεις με τόσο καλοπροαίρετη διάθεση σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο όπως αυτός της τηλεόρασης;

Μα αυτό είναι το κέρδος. Σε όλους τους χώρους υπάρχει ανταγωνισμός και εννοείται και στην τηλεόραση, αλλά αν έχεις μπροστά σου τα πιστεύω σου, τα «θέλω» σου και τα ιδανικά που σε έχουν φέρει μέχρι εδώ, αυτό δεν αλλάζει. Και τι πάει να πει; Ότι μόνο ο σκληρός επιβιώνει; Πολλές φορές βέβαια έχουν παρεξηγήσει την ευγένειά μου και κάποιες φορές την εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Είμαι δυνατή όμως, απλά είμαι ευγενής και δεν μου αρέσουν οι εντάσεις.

Παράλληλα, δραστηριοποιούμενη στον χώρο της κοσμετολογίας, έχεις κυκλοφορήσει και τη δική σου σειρά καλλυντικών Μ Cosmetics με το όνομά σου. Πώς το αποφάσισες;

Ούτε αυτό το φανταζόμουν, αλλά είχα όνειρο να μπορέσω να κάνω τα δικά μου καλλυντικά, που να είναι όπως τα θέλω εγώ. Βρεθήκαμε μαγικά με δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους πια στη ζωή μου, τον Τάκη Καραγιαννάκο και τον Νίκο Μπουφίδη που έχουν τη φαρμακευτική εταιρεία Medical PharmaQuality, και κάναμε αυτή τη σειρά που πάει πάρα πολύ καλά. Είναι υψηλής ποιότητας προϊόντα. Τώρα βγάλαμε και το καταπληκτικό άρωμα της σειράς.