Μαρία Σολωμού: “Πάντα θα υπάρχει σχέση με τον Πάνο. Και πολλή αγάπη. Από εκεί και πέρα, όμως…”
Ελλάδα

Μαρία Σολωμού: “Πάντα θα υπάρχει σχέση με τον Πάνο. Και πολλή αγάπη. Από εκεί και πέρα, όμως…”

Μαρία Σολωμού: “Πάντα θα υπάρχει σχέση με τον Πάνο. Και πολλή αγάπη. Από εκεί και πέρα, όμως…”

Αντισυμβατική, παρεξηγημένη, που όμως δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, η Μαρία Σολωμού μίλησε στο περιοδικό People και τη Φανή Πλατσατούρα.

Τι είδους συνεργάτης είναι ο Νίκος Μουτσινάς;

Γιατί είναι παρεξηγημένη προσωπικότητα η ίδια;

Είναι με τον Πάνο Μουζουράκη;

Πώς μεγαλώνει τον γιο της;

Νίκος Μουτσινάς χει τη φήμη του δύσκολου συνεργάτη. Ισχύει;

Ξέρεις γιατί έχει αυτή τη φήμη; Γιατί έχει πολλές απαιτήσεις ως σκηνοθέτης. Αν δεις, όμως, τα πράγματα απ’ έξω, ο άνθρωπος ζητάει τα αυτονόητα. Δεν έχει κάποια απαίτηση τρελού, δεν μας βάζει να κάνουμε τρεις τούμπες στον αέρα. Εμένα μου αρέσει ο Νίκος. Ο τρόπος που δουλεύει και το χιούμορ του. Και να σου πω κάτι; Έχω μάθει να μην ακούω τι λένε οι πολλοί. Γιατί και για μένα κυκλοφόρησε κάποια στιγμή μια φήμη ότι είμαι δύσκολη συνεργάτιδα και όταν ρώτησα «Ποιος τα λέει αυτά;» κατάλαβα ότι τα έλεγαν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ μαζί μου. Πάντα από ανθρώπους που δεν σε ξέρουν βγαίνουν οι βρόμες.

Με τον Νίκο Μουτσινά στη “Βερβερίτσα”

Νομίζω ότι εσύ έχεις κυρίως τη φήμη του νευρικού ανθρώπου…

Έλα όμως που είμαι μια χαρά ήρεμος άνθρωπος. Δεν μπορώ τις εντάσεις και τα νεύρα, όλα αυτά με απορρυθμίζουν. Υπήρξαν φορές που βγήκα εκτός εαυτού και τι κατάφερα; Τίποτα! Τζάμπα τη ζαχαρένια σου χαλάς. Γι’ αυτό έχω επιλέξει να μην μπαίνω σε λογομαχίες. Εκτός αν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που, αν δεν τους «πατήσεις» φωνή, δεν θα βγάλεις άκρη.

Νιώθεις παρεξηγημένο άτομο; Από τον τρόπο που ντύνεσαι μέχρι την άποψη που έχουν οι άλλοι για σένα.

Και ποιος δεν είναι παρεξηγημένος, σήμερα; Όλοι έχουν άποψη για μένα και όλοι πέφτουν έξω. Έχουμε τέτοια άνεση σήμερα να κρίνουμε έναν άνθρωπο, λες και είναι ο κολλητός μας. Κανείς δεν ξέρει κανέναν, παιδιά μου. Και τον εαυτό μας που λέμε ότι ξέρουμε, υπό συζήτηση είναι. Και η persona που επιλέγει ο καθένας μας να βγάλει προς τα έξω σε αυτόν τον χώρο, στο υπογράφω, είναι χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό άνθρωπο.

Ενώ δεν είσαι αυτό που λέμε «πρότυπο θηλυκότητας», σε γουστάρουν πολύ οι άντρες. Αυτό πώς το εξηγείς;

Πιο πολύ από τους άντρες νομίζω ότι με γουστάρουν οι γυναίκες. Το κατάλαβα τώρα που έκανα Instagram και συνειδητοποίησα ότι όλοι αυτοί που με «ακολουθούν» είναι 90% γυναίκες και μόλις ένα 10% άντρες. Επίσης, κατάλαβα ότι ο τύπος γυναίκας που είμαι εγώ δεν θεωρείται ακόμη «political correct». Δεν είναι, όμως, όλες οι γυναίκες γατούλες, με γόβα, κραγιόν και ψεύτικες βλεφαρίδες. Μετά τους Singles , νιώθω ότι πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί μου. Μάλλον, τους άρεσε το στιλ μου.

Το μεγάλωμα και οι επιλογές του γιου της

Ο 14χρονος γιος της Μαρίας με τον Μάριο Αθανασίου έχει επιλέξει να ζει με τον μπαμπά του. Πώς το αντιμετωπίζει αυτό η ίδια;

Ουσιαστικά, ο Αλέξανδρος έζησε μαζί μου όλα τα παιδικά του χρόνια και τώρα επέλεξε να μείνει με τον μπαμπά του. Το είχαμε συμφωνήσει εξαρχής με τον Μάριο: «Στην παιδική ηλικία περισσότερο εσύ, στην εφηβεία περισσότερο εγώ». Το συζητήσαμε και με το παιδί και είπε ότι θέλει να μείνει με τον πατέρα του. Το βρήκα απόλυτα φυσιολογικό, γιατί ένα αγόρι στην εφηβεία είναι καλύτερο να μεγαλώνει με το αντρικό πρότυπο. Έτσι, τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι στο σπίτι του μπαμπά του, με τη σύντροφο του μπαμπά του και τις δύο αδελφούλες του. Why
not; Μια ωραία, μεγάλη οικογένεια.

Και ζεις πλέον μόνη σου;

Εντελώς! Τα τελευταία δέκα χρόνια μού έχει δημιουργηθεί τεράστια ανάγκη να μένω μόνη μου. Θέλω να εξαφανίζονται όλοι –ή να κοιμούνται όλοι– και να είναι αυτή η δική μου happy hour. Για να διαβάσω; Να κάνω γυμναστική; Να φτιάξω το σπίτι; Να βάλω πλυντήριο; Και όταν τελειώσουν οι δουλειές, να καθίσω και να κοιτάω το ταβάνι.

Η σχέση της με τον Πάνο Μουζουράκη

Όταν έφυγε για Αμερική, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι αυτή η σχέση δεν θα αντέξει την απόσταση…

Και τι με νοιάζει εμένα; Λογικό δεν είναι να το πίστευαν οι άνθρωποι;

Αντέξατε όμως…

Κοίταξε να δεις, ο Πάνος λείπει πολύ μακριά αυτή τη στιγμή κι εγώ έχω καταντήσει το γραφείο Τύπου: Τι κάνει, πώς περνάει, τι ετοιμάζει τώρα. Όχι! Είναι στην Αμερική και είμαι στην Ελλάδα. Η ζωή του είναι εκεί, τι να λέμε τώρα;

Υφίσταται ακόμη αυτή η σχέση;

Πάντα θα υπάρχει σχέση με τον Πάνο. Και πολλή αγάπη. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου προκύψει σε αυτή τη ζωή. Κι επειδή είμαι τέτοιος άνθρωπος –σήμερα είμαι εδώ και αύριο αλλού–, δεν μπορώ να προεξοφλήσω τίποτα. Ούτε μπορώ να σου πω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί. Έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο αποκλειστικότητας; «Μαζί μέχρι να πεθάνουμε»;

Θεωρητικά ωραία τα λες, στην πράξη όμως δεν έφαγες τις φρίκες σου;

Καμία φρίκη! Πες με αναίσθητη, δεν ξέρω. Το περίμενα ότι θα φύγει, γιατί το συζητούσαμε δύο χρόνια. Δεν ξύπνησε ένα ωραίο πρωί και μου ανακοίνωσε «Ξέρεις, φεύγω για Αμερική». Το είχα χωνέψει πια. Τόσο πολύ που του έλεγα «Άντε, ακόμα εδώ είσαι;».