Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα: Οι celebrities διατρανώνουν την αγάπη τους για τα κατοικίδιά τους
Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα: Οι celebrities διατρανώνουν την αγάπη τους για τα κατοικίδιά τους

Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα: Οι celebrities διατρανώνουν την αγάπη τους για τα κατοικίδιά τους

Από την Εριέττα Κούρκουλου στον Νίκο Μουτσινά και στο νέο σκυλάκι που απέκτησε η Ματίνα Νικολάου

Μια μέρα αφιερωμένη στα αδέσποτα είναι η 4η Απριλίου, μία μάστιγα για τις δυτικές κοινωνίες αφού είναι πολλά τα ζώα που εγκαταλείπονται στην τύχη τους από ασυνείδητους ιδιοκτήτες ή προκύπτουν από τις γέννες ζώων που δεν έχουν στειρωθεί.

Η υιοθεσία ενός αδέσποτου είναι μια πράξη υπέρτατης αγάπης και πολλοί διάσημοι ενθαρρύνουν τον κόσμο να υιοθετεί αδέσποτα και να μην αγοράζει ράτσας που προέρχονται πολλές φορές από αιμομιξίες που προκαλούν γενετικές μεταλλάξεις και προβλήματα στα ζώα.

Η Εριέττα Κούρκουλου και η Κατρίνα Τσάνταλη είναι δύο επώνυμες γυναίκες που έχουν ταχθεί με όλες τις δυνάμεις τους στο πλευρό των αδέσποτών.

Η Εριέττα έχει δημιουργήσει το καταφύγιο Save a Greek stray και μάλιστα διοργανώνει απόψε συναυλία με τις Melisses.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Save a Greek Stray (@saveagreekstray)

Η Κατρίνα έχει δημιουργήσει το καταφύγιο A Little Shelter που περιθάλπει αδέσποτους σκύλους και γάτες και μάλιστα μίλησε για αυτό στις Roomies.

«Αυτό που συνειδητοποιώ κάθε φορά είναι ότι αν δε γίνουν μερικά πράγματα από όλο τον κόσμο, εμείς κάνουμε μια τρύπα στο νερό», λέει η Κατρίνα Τσάνταλη, σημειώνοντας τη σημασία της συνεισφοράς του κόσμου στην προσπάθεια για ελαχιστοποίηση των αδέσποτων ζώων.

Κρίσιμο σημείο στον έλεγχο των αδέσποτων είναι η στείρωση πρωτίστως των οικόσιτων ζώων, που διατηρεί η πλειοψηφία του κόσμου, ενώ σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα κατοικίδιο είναι προτιμότερο να υιοθετήσει παρά να αγοράσει.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βοηθήσει το συγκεκριμένο καταφύγιο να συνεχίσει το έργο του, μπορεί να προσφέρει δωρεές, καθώς η εθελοντική εργασία λόγω του κορoνοϊού, πλέον δεν επιτρέπεται.

Πολλοί είναι οι επώνυμοι άλλωστε που έχουν αποκτήσει αδέσποτα ως ζώα συντροφιάς και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα αγάπης. Από τον Νίκο Μουτσινά, μέχρι τη Δανάη Μπάρκα και τη Μαρέβα Μητσοτάκη ιδού τι έχουν να πουν.

Εριέττα Κούρκουλου

Νίκος Μουτσινάς

Ματίνα Νικολάου – Βασίλης Πορφυράκης

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Βίκυ Καγιά

Μαρέβα Μητσοτάκη

Δανάη Μπάρκα

Ηλίας Ψινάκης

Νόνη Δούνια

Βασίλης Ζούλιας

Κατερίνα Γκαγκάκη

Κωνσταντίνος Καζάκος

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Δανάη Μιχαλάκη


Δημήτρης Σαμόλης

Τόνια Σωτηροπούλου – Κωστής Μαραβέγιας

Βάλια Χατζηθεοδώρου – Πέτρος Πυλαρινός

Mαρία Σολωμού