Πάνος Μιχαλόπουλος: Τι κάνει σήμερα ο αγαπημένος ηθοποιός; 3 χρόνια μετά την τελευταία του συνέντευξη «σπάει» τη σιωπή του
Ελλάδα

Πάνος Μιχαλόπουλος: Τι κάνει σήμερα ο αγαπημένος ηθοποιός; 3 χρόνια μετά την τελευταία του συνέντευξη «σπάει» τη σιωπή του

Πάνος Μιχαλόπουλος: Τι κάνει σήμερα ο αγαπημένος ηθοποιός; 3 χρόνια μετά την τελευταία του συνέντευξη «σπάει» τη σιωπή του

Η απόφασή του να αποσυρθεί από την υποκριτική και η νέα του ζωή

Πάνε 14 χρόνια από τότε που ο Πάνος Μιχαλόπουλος αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική και τα φώτα με τους θαυμαστές του να απορούν τι κάνει σήμερα ο αγαπημένος ηθοποιός.

Και απορούν διότι ο Πάνος Μιχαλόπουλος σταμάτησε και τις συνεντεύξεις με την τελευταία να μετρά ήδη τρία χρόνια από όταν την έδωσε.

Ο ηθοποιός έσπασε τη σιωπή του στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα και μίλησε για τη ζωή του εκτός του χώρου, για το αν αναπολεί το παρελθόν με τις μεγάλες επιτυχίες ενώ με φόντο την επικαιρότητα ρωτήθηκε και για το MeToo.

«Για μένα δεν ήταν δύσκολο. Πήρα αυτή την απόφαση το 2008. Έκτοτε ούτε εμφανίστηκα πουθενά ούτε έκανα απολύτως τίποτα με θέμα δημοσιότητας. Έφυγα από όλα και είπα “τέρμα”. Και δεν σου κρύβω ότι αυτό είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου» ανέφερε αρχικά.

Όταν έκλεισε το κεφάλαιο της υποκριτικής, άνοιξε ένα καινούριο, αυτό της αγροτικής ζωής.

Απλός, ήρεμος και μακριά από όλους και όλα, ο Πάνος Μιχαλόπουλος δεν αναπολεί τίποτα από το παρελθόν, όπως εξομολογείται. «Απλώς νοσταλγώ κάποιους ανθρώπους που είχαμε φιλία από εκείνα τα χρόνια. Όλα τα άλλα πέρασαν και είναι απλές αναμνήσεις» αναφέρει και μας «ξεναγεί» στη σημερινή πραγματικότητά του. «Όπως σου έχω πει, είμαι στην Καλαμάτα και ασχολούμαι με την πατρική γη. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε το θέατρο ούτε η τηλεόραση και η ζωή μου είναι σε άλλο στάδιο από αυτό που ζούσα, έως τότε που πήρα την απόφαση να αποσυρθώ».

Η απόφαση να αφήσει πίσω του μία ζωή που τον καθόρισε ήταν πολύ δύσκολη. «Για μένα δεν ήταν δύσκολο. Πήρα αυτή την απόφαση το 2008. Έκτοτε ούτε εμφανίστηκα πουθενά ούτε έκανα απολύτως τίποτα με θέμα δημοσιότητας. Έφυγα από όλα και είπα “τέρμα”. Και δεν σου κρύβω ότι αυτό είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου.

Για μένα αυτή η απόφαση δεν ήταν κάτι δύσκολο, γιατί πάντα πατούσα γερά στα πόδια μου. Δεν με ενδιέφερε να διατηρήσω την εικόνα μου, ούτε τίποτα τέτοιο, το οποίο θεωρώ και ματαιόδοξο. Έκανα μια δουλειά. Ως δουλειά είπα “τελείωσα, δεν έχω να δώσω τίποτα άλλο” και έτσι έφυγα. Ακούω πολλές φορές να λένε “είναι επώδυνο για έναν καλλιτέχνη να φεύγει”. Όχι, για μένα δεν ήταν καθόλου επώδυνο. Ξέρεις πόση ευτυχία μού προσφέρει να ασχολούμαι με τα δέντρα, την καλλιέργεια και την αγροτική ζωή; Παίρνω ζωή από όλο αυτό».

«Έχω συμφιλιωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την εικόνα μου. Πάντα ήμουν έτσι. Δεν προσπάθησα ποτέ μέσα από την εικόνα μου να επιβληθώ ή να δημιουργήσω κάποιον άλλον. Ήμουν πάντα ο εαυτός μου. Δεν με ενδιέφερε. Απλώς η εικόνα μου ήταν η δουλειά μου».

Περνώντας στο ζήτημα του #Metoo ανέφερε ότι δε παρακολουθεί τις υποθέσεις αυτές και γρήγορα άλλαξε θέμα. «Δεν παρακολουθώ τις υποθέσεις αυτές, ούτε ασχολούμαι με όλα όσα γίνονται, ούτε με το #Metoo ούτε με τους συναδέλφους μου. Αυτά ανήκουν σε άλλους. Όχι σε μένα».

Τηλεόραση σπάνια παρακολουθεί και αυτό μόνον για αθλητικές ειδήσεις.

«Σου μιλάω ειλικρινά, δεν ασχολούμαι καθόλου με όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Ζω σε έναν άλλον κόσμο, πολύ πιο ήρεμο. Δεν θέλω να ξέρω τι γίνεται γύρω μου. Θέλω να είμαι ευτυχισμένος με τα λίγα και τα απλά της ζωής» είπε κλείνοντας.