Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής
Ελλάδα

Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής

Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής

Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Άλλη μία απώλεια μετρά ο καλλιτεχνικός κόσμος αφού «έφυγε» ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής.

Ο φίλος του, Μιχάλης Τσατσάκης, που έκανε και τη σχετική ανάρτηση στο Facebook μίλησε στο protothema.gr και όπως ανέφερε ήταν άρρωστος εδώ και μήνες παλεύοντας με τον καρκίνο.

«Πολέμησε αλλά δεν τα κατάφερε», είπε χαρακτηριστικά.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1953 και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης έμαθε κι εκείνος την τέχνη.

Το 1972 δημιούργησε το συγκρότημα «Πρόκες» και νωρίτερα τα συγκροτήματα Mirabilis Zalapa και What a pity.

Σπούδασε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε, στράφηκε στη λαϊκή μουσική. Έκανε την εμφάνισή του στη δισκογραφία το 1986 με το δίσκο «Όταν καθόμαστε σπίτι».

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε με τον δίσκο «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» το 1992, ο οποίος έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τα 125.000 αντίτυπα.

Ακολούθησαν οι δίσκοι «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), «Χαμένος Νικητής» (1995), «Άλλο τι θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997).

Ένα από τα μεγάλα χιτ του ήταν και το «Ημεροβίγλι »αλλά και το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια».

Μεγάλη επιτυχία και το «Έχω κλάψει» που λέγεται ότι έχει γραφτεί για χάρη της Βάνας Μπάρμπα, με την οποία ο τραγουδιστής είχε ένα φλογερό ειδύλλιο.

«Ήμασταν μαζί δύο χρόνια περίπου. Έχω να θυμάμαι υπέροχα πράγματα και χαθήκαμε, όταν μου έφερε το καροτσάκι για την κόρη μου. Πέρασα υπέροχα. Για μένα ήταν από τις πιο ωραίες μου σχέσεις. Τον αγαπάω βαθιά και οι άνθρωποι που αγαπιούνται, στην ουσία δεν χωρίζουν ποτέ. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να έχουμε ποιοτικές σχέσεις και όχι ποσοτικές», είχε δηλώσει η ίδια στη Freddo.

Το 2019 ο Χρήστος Κυριακής εμφανίστηκε στο «Στην υγειά μας» σε μία από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ το 2020 έκανε και την τελευταία του εμφάνιση σε αθηναϊκή πίστα μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Πέτρο Ιακωβίδη.