Πρίγκιπας Χάρι: Ο πιο δημοφιλής μεταξύ των γαλαζοαίματων
Ελλάδα

Πρίγκιπας Χάρι: Ο πιο δημοφιλής μεταξύ των γαλαζοαίματων

Πρίγκιπας Χάρι: Ο πιο δημοφιλής μεταξύ των γαλαζοαίματων

Ο δεύτερος γιος του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπας Χάρι, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο δημοφιλής γαλαζοαίματος. Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα του ινστιτούτου Yougov. Σε αυτή, κατατάσσονται τα μέλη βασιλικών οικογενειών ανά τον κόσμο, ανάλογα με την απήχηση που έχουν στο ευρύ κοινό. Όπως είναι φυσικό, στις πρώτες θέσεις συναντάμε σχεδόν όλους τους ενοίκους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Ο Δούκας του Sussex χαίρει της εκτίμησης του 77% των ερωτηθέντων, με μόλις 7% αυτών να σχηματίζει αρνητική γνώμη για εκείνον. Παρότι πλέον παντρεμένος και εν αναμονή του πρώτου του παιδιού, ο Χάρι είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις γυναίκες. Εκεί το ποσοστό θετικών ψήφων αγγίζει το 86%. Άλλωστε, η γιαγιά του, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι πιο αγαπητή μεταξύ των ανδρών από ότι εκείνος (71%). Στο σύνολο των ερωτηθέντων η Ελισάβετ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, στη λίστα με τους δημοφιλείς γαλαζοαίματους.

Τρίτος με 73%, έρχεται ο δεύτερος τη τάξη, διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Αγγλίας, Δούκας του Cambgridge, Γουίλιαμ. Ο πρωτότοκος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνας, κρατά για τον εαυτό του μια άλλη πρωτιά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, είναι ο πιο διάσημος, ο πιο ξακουστός, μεταξύ των μελών βασιλικών οικογενειών.

Στην αμέσως επόμενη θέση, αναφορικά με τη δημοφιλία, βρίσκεται η Δούκισσα του Cambridge και σύζυγος του Γούλιαμ, Kate. Είναι ενδιαφέρον πως η Δούκισσα Kate κατέχει πιο υψηλή θέση, αναφορικά με τη δημοτικότητά της, ανάμεσα στις γυναίκες, σε σχέση με τους άνδρες.

Στην πέμπτη θέση συναντάμε τον Δούκα του Εδιμβούργου, σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππο.