Ρένα Μόρφη: «Το να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων στα social media είναι τελικά ένας αποπροσανατολισμός από τη δική σου ζωή»
Ελλάδα

Ρένα Μόρφη: «Το να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων στα social media είναι τελικά ένας αποπροσανατολισμός από τη δική σου ζωή»

Ρένα Μόρφη: «Το να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων στα social media είναι τελικά ένας αποπροσανατολισμός από τη δική σου ζωή»

Στο περιοδικό Gala του Πρώτου Θέματος μίλησε η Ρένα Μόρφη. Η τραγουδίστρια που πλέον εκτελεί και χρέη συμπαρουσιάστριας για τρίτη χρονιά στο πολύ επιτυχημένο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1 μίλησε για την αναγνωρισιμότητα, την κόρη της αλλά και τα social media.

Τρίτη χρονιά στην τηλεόραση. Σε έχει ζορίσει η αναγνωρισιμότητα, η μεγέθυνση που φέρνει το Μέσο;

Όχι, γιατί να με ζορίσει; Νομίζω ότι παίζει ρόλο ο τρόπος με τον οποίο προβαλλόμαστε. Εκείνο που παρατηρώ και απολαμβάνω είναι η αγάπη των θεατών/ακροατών. Στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά μου. Δεν θα προσέξω περισσότερο για να βγω από το σπίτι. Πολλές φορές νομίζω ότι η καθημερινή μου εμφάνιση είναι απογοητευτική για τους άλλους. (γελάει) Είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πάντα.

Όταν ξεκινούσε η εκπομπή, φανταζόσουν την απήχηση;

Η αλήθεια είναι ότι προοριζόταν για μία χρονιά. Όμως η αγάπη και η αποδοχή ήταν παραπάνω από το σχέδιο, γι’ αυτό και συνεχίστηκε. Με εξέπληξε ευχάριστα. Ξέρεις, η εκπομπή ξεκίνησε να προβάλλεται την περίοδο της πανδημίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχαμε ιδέα για την ανταπόκριση που είχε.
Όταν βγήκαμε ξανά έξω από τα σπίτια μας, εκείνο το καλοκαίρι, την καταλάβαμε. Εκείνο που με ενδιαφέρει κυρίως είναι ότι η εκπομπή έχει διατηρήσει το καλλιτεχνικό της νόημα. Αυτό για μένα παίζει κυρίαρχο ρόλο. Αν δεν υπάρχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον από τους ίδιους τους συντελεστές, σιγά-σιγά η ποιότητα θα πέφτει. Γι’ αυτό και νομίζω ότι τρία χρόνια είναι καλά.

Εσύ χρησιμοποιείς τα social media; Τα αξιοποιείς;

Προσπαθώ, αλλά δεν είμαι καλή. Όλοι είμαστε νάρκισσοι. Κάποιοι έχουμε μεγαλύτερο απόθεμα και κάποιοι λιγότερο. Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι κακό. Θα ήθελα να μπορώ να βγάζω selfies και να μου αρέσω και να γίνεται όλο αυτό. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μου βγαίνει καθόλου. Και δεν ξέρω αν είναι και σωστό να βομβαρδίζεις τον άλλο με τόση προσωπική πληροφορία η οποία δεν τον ενδιαφέρει στ’ αλήθεια. Κακά τα ψέματα, σε ένα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα το να ποστάρεις μόνο τη δουλειά σου δεν έχει τόσο ενδιαφέρον. Με το να δημοσιεύεις πράγματα από την προσωπική ζωή σου γίνεσαι πιο προσιτός στον θεατή, στον καταναλωτή, αλλά για μένα το να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων είναι τελικά ένας αποπροσανατολισμός από τη δική σου ζωή.

Έγινες μητέρα και δεν το πήρε κανείς είδηση.

Είδες; Άμα θέλεις, γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι η είδηση της εγκυμοσύνης είχε διαρρεύσει και ήταν κάτι που με είχε πληγώσει γιατί και για ιατρικούς λόγους ήταν πολύ νωρίς. Για να είμαι ειλικρινής, όταν κυκλοφόρησε η είδηση στα social media επικοινώνησα με πολλούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές στην τηλεόραση ζητώντας να προστατεύσουν αυτή την πληροφορία. Δεν υπήρξε ένας που να αρνήθηκε. Και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Είσαι σεμνή; Ταπεινή; Κρυψίνους;

Δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρει κανέναν στ’ αλήθεια το αν έχω παιδί, αν είμαι παντρεμένη, αν έχω χωρίσει. Δεν είμαι η μοναδική γυναίκα που έχει παιδάκι. Δεν αισθάνομαι ξεχωριστή. Σε σχέση με την εγκυμοσύνη, ο βασικός λόγος ήταν ότι δεν ήταν κάτι που αφορούσε μόνο εμένα. Δεν πήγα να φτιάξω τα νύχια μου για να τα δείξω στο Instagram. Αφορά και μια άλλη ζωή, έναν άλλο άνθρωπο την άδεια του οποίου δεν έχω, και άρα δεν μπορώ να τον εκθέτω παρά τη θέλησή του.

Σου έχει κοστίσει στο να κάνεις πιο γρήγορα περισσότερα πράγματα;

Ναι. Πιστεύω πως αν είχα δημόσιες σχέσεις, ίσως κάποια πράγματα να γίνονταν πιο γρήγορα ή πιο εύκολα. Από συστολή δεν έχω. Σκέψου ότι θέλω να πάω σε ένα live και ντρέπομαι μήπως νομίσει ο καλλιτέχνης ότι πηγαίνω για να με σηκώσει να τραγουδήσω.