Σάββας Πούμπουρας: «Για τον άντρα μετά τα 40 η ζωή είναι καταπληκτική ειδικά αν έχει και παιδί»
Ελλάδα

Σάββας Πούμπουρας: «Για τον άντρα μετά τα 40 η ζωή είναι καταπληκτική ειδικά αν έχει και παιδί»

Σάββας Πούμπουρας: «Για τον άντρα μετά τα 40 η ζωή είναι καταπληκτική ειδικά αν έχει και παιδί»

Ο γνωστός παρουσιαστής σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!

Για την παρουσία του στην τηλεόραση, την κριτική που έχει δεχτεί αλλά και την αξιοζήλευτη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τη σύζυγό του Αρετή Θεοχαρίδη μίλησε ο Σάββας Πούμπουρας στον Πάνο Τσουκάρα και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Τον Ιούνιο λήγει το συμβόλαιό σου με το Mega. Θα ήθελες να ανανεωθεί;

Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει του χρόνου. Δεν μπορώ να σου πω αν την επόμενη χρονιά θα είμαι εκεί ή όχι, σίγουρα όμως θα ήθελα να παραμείνω στο Mega. Ούτε να κανονίσω από τώρα ούτε να προγραμματίσω μπορώ, γιατί όσο εσύ κανονίζεις κάτι, μπορεί να συμβούν χίλια δυο άλλα και να βρεθείς οπουδήποτε αλλού. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Ζω στο τώρα, αυτή τη στιγμή είμαι σε μια καθημερινή εκπομπή. Όπως λέω συχνά, «μικρά βήματα τη φορά. Ζήσε τη στιγμή».

Από το 2008 που πρωτοσυστήθηκες τηλεοπτικά πλάι στη Ναταλία Γερμανού, στην εκπομπή Μες στην καλή χαρά, έχεις δοκιμαστεί σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους μπροστά στην κάμερα. Βαριέσαι εύκολα;

Θα σου πω καλύτερα πως δεν μου αρέσει να μένω στάσιμος. Θέλω να κάνω διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, ό,τι εκπομπές στήσαμε με φάρσες ήθελα να είμαι μέσα σε επίπεδο οργάνωσης και όχι μόνο απλά παρουσίασης. Είμαι δουλευταράς. Σε ό,τι κατέχω θέλω να έχω λόγο και συνδρομή. Επίσης, θέλω να κάνω τηλεόραση για τον κόσμο. Δεν είχα ποτέ την κάψα να βγω μπροστά στο γυαλί για να ικανοποιήσω κάποια φιλοδοξία ή ματαιοδοξία, πες το όπως θέλεις. Κάνω τηλεόραση γιατί γουστάρω να ξέρω πως μια οικογένεια είδε την εκπομπή και πέρασε ωραία.

Υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις ή δεν θα το επαναλάμβανες;

Έλεγα στον εαυτό μου: «Ποτέ δεν θα πάω ξανά σε αυτό το κανάλι, ποτέ δεν θα βρεθώ στο πάνελ μιας εκπομπής, ποτέ δεν θα κάνω μια καθημερινή εκπομπή» και να που τελικά συμβαίνει. Το «ποτέ» είναι τόσο απόλυτο και μεγαλώνοντας δεν γουστάρω καθόλου το απόλυτο. Όσο πιο μικρός είσαι, λες πολλά. Όσο ωριμάζεις, μαζεύεις λίγο τη γλώσσα σου και σκέφτεσαι ότι, ναι, καλό είναι να δοκιμάζεις πράγματα και να μην κλείνεις πόρτες. Σε όποια εκπομπή έχω υπάρξει μέχρι τώρα θα την έκανα ξανά γιατί την επέλεξα. Ξέρω ποια είναι τα αδύναμα σημεία μου και ποια τα δυνατά μου. Όταν αναγνωρίζεις πού είσαι καλός, είναι πιο εύκολο να πας προς τα εκεί που θέλεις.

Πώς διαχειρίζεσαι την έντονη κριτική που έχεις δεχτεί, όπως, για παράδειγμα, για την εκπομπή Best Friend’s Fear;

Ο μόνος τρόπος για να μη δεχτείς κριτική είναι να μην κάνεις τίποτα. Παλιά με ενοχλούσε περισσότερο. Υπήρχαν περίοδοι που απαντούσα και σε σχόλια ή μηνύματα, αλλά όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω πως έτσι λειτουργεί ο κόσμος γενικότερα. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μου αρέσει, και κλείνω τα αυτιά μου στις κακές γλώσσες. Μεγαλώνοντας οφείλεις να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό και το στόμα κλειστό. Με ωριμότητα και καθαρό μυαλό ζυγίζεις τα πράγματα καλύτερα. Είναι μια αλλαγή που βλέπω χρόνο με τον χρόνο σε μένα.

Το 2019 γεννήθηκε η κόρη σας. Πόσο άλλαξε η ζωή σου;

Μετά τα 40 και μετά την Κύνθια ζω την καλύτερή μου φάση. Αισθάνομαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου, πιο δυνατός, πιο έτοιμος για πράγματα. Μπορώ να σου πω ότι αισθάνομαι και νεότερος! Κατά τη γνώμη μου, για τον άντρα μετά τα 40 η ζωή είναι καταπληκτική, ειδικά αν έχει και παιδί. Το παιδί μού διώχνει όλο το άγχος. Με το που γυρίζω σπίτι από τη δουλειά, κάθομαι μαζί της και φεύγουν όλες οι σκοτούρες που μπορεί να έχω. Παίζουμε και πραγματικά δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Ξέρεις, τα παιδιά δεν έχουν αντίληψη των προβλημάτων. Τα βλέ- πουν όλα φανταχτερά, απλά και υπέροχα, έχουν μεγάλες δόσεις φαντασίας. Είναι αυτό που χάνουμε οι άνθρωποι μεγαλώνοντας και με έναν μαγικό τρόπο μάς το δίνουν πάλι πίσω, οπότε πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε.

Είσαι ένας γοητευτικός άντρας και, αν και δεσμευμένος, φαντάζομαι ότι σε φλερτάρουν. Αυτό σου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα με την Αρετή;

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν τον φλερτάρουν. Ειδικά στην εποχή μας, είναι ακόμη πιο εύκολο μέσα από τα social. Πρόβλημα σου δημιουργείται μόνο αν δεν βάλεις εσύ όρια. Είμαι ευγενής άνθρωπος και με χιούμορ, αλλά αυτά λειτουργούν μέχρι να ξεπεράσει κάποιος τα όρια. Στα 42 μου πια, με σέβομαι. Πρώτα εμένα. Οι άνθρωποι που είναι στην τηλεόραση έχουν συνήθως το σύνδρομο του «καλού παιδιού», να είναι αρεστοί, να μη δυσαρεστήσουν κανέναν, να μη χαλάσει η δημόσια εικόνα. Το έχω αποβάλει πια. Είναι μια απαίσια άγκυρα. Από το να τα έχω καλά με όλους για να μη χαλάσει η δημόσια εικόνα μου, προτιμώ να χαλάσει και να τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Άμα με γουστάρεις, φίλε μου. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Δεν είναι καν υγιές κάτι τέτοιο.