Στάθης Αγγελόπουλος: «Βιώνω ρατσισμό από τη μέρα που γεννήθηκα»
Ελλάδα

Στάθης Αγγελόπουλος: «Βιώνω ρατσισμό από τη μέρα που γεννήθηκα»

Στάθης Αγγελόπουλος: «Βιώνω ρατσισμό από τη μέρα που γεννήθηκα»

Η εξομολόγηση του τραγουδιστή

Ο Στάθης Αγγελόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού και μέσα σε όλα έκανε λόγο για τον ρατσισμό που βιώνει από τότε που γεννήθηκε λόγω της τσιγγάνικης καταγωγής του.

Να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω. Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια; Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνησή σας;

Η γενιά μου είναι από τις τυχερές, γιατί ζήσαμε την παιδική μας ηλικία στο έπακρο. Μεγαλώσαμε με πολλή αγάπη και η οικογένεια μου φρόντισε να εμφυσήσει σε εμένα και στα αδέρφια μου, Ηλία και Μαρία, αξίες και ιδανικά που με συντροφεύουν σε όλη την πορεία της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής μου. Κουβαλάω ανεξίτηλες αναμνήσεις από τον μπαμπά μου. Θυμάμαι έντονα τις βόλτες μας στο Λούνα Πάρκ στο Rodeo να κάνουμε καρτ. Δυνατές αναμνήσεις…Ωραίες αναμνήσεις…

Έχετε τσιγγάνικη καταγωγή και μάλιστα φτάσατε κοντά στον γάμο με μια τσιγγάνα. Γιατί δεν έγινε τελικά;

Ισχύει. Σέβομαι την καταγωγή μου και αγαπώ τη φυλή. Παρ΄όλα αυτά, όμως, δεν έχω μεγαλώσει με αυτή τη νοοτροπία και κουλτούρα. Παρότι κλεφτήκαμε με τη Μίνα (έτσι ονομάζεται η κοπέλα), θεωρώ πως το νεαρό την ηλικίας μου καθώς και η έγκαιρη συνειδητοποίηση ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν μου ταιριάζει ήταν ανασταλτικοί παράγοντες που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Έχετε βιώσει ποτέ ρατσισμό εξαιτίας της καταγωγής σας;

Βιώνω ρατσισμό από τη μέρα που γεννήθηκα, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Ωστόσο ποτέ δεν ενοχλήθηκα από ανθρώπους που δε γνωρίζω. Αντιθέτως ενοχλήθηκα από τους ανθρώπους που είχα επιλέξει να είναι δίπλα μου και σκοπίμως κατέκριναν την καταγωγή μου.