Στιβ Μηλάτος: «Είμαι στην ηλικία που έχω ανάγκη τη σταθερότητα»
Ελλάδα

Στιβ Μηλάτος: «Είμαι στην ηλικία που έχω ανάγκη τη σταθερότητα»

Στιβ Μηλάτος: «Είμαι στην ηλικία που έχω ανάγκη τη σταθερότητα»

Το 29χρονο μοντέλο μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! για το διαζύγιό του, τις σχέσεις, τις τηλεοπτικές προτάσεις που δέχτηκε

Στον Γιώργο Πράσινο και το περιοδικό ΟΚ! μίλησε ο Στιβ Μηλάτος, το 29χρονο μοντέλο με τη διεθνή καριέρα που παντρεύτηκε και χώρισε μέσα σε δύο μήνες.

Είχες πει πέρσι στο ΟΚ! ότι σου είχε γίνει πρόταση για το ριάλιτι μόδας GNTM αλλά αποφάσισες να μη δεχτείς. Ήταν μια απόφαση για την οποία μετάνιωσες;

Όχι, καθόλου. Πρώτα απ’ όλα να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που δίνεται έμφαση και στο αντρικό μόντελινγκ. Γίνεται φοβερή δουλειά στο GNTM και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα νέα μοντέλα. Η πρόταση που μου είχε γίνει ήταν να συμμετάσχω ως διαγωνιζόμενος, όμως εργάζομαι στον χώρο της μόδας εδώ και εννέα χρόνια. Αν πήγαινα στο GNTM, θα ήταν μόνο στη θέση του κριτή ή του coach ή ακόμη ως guest σε κάποια δοκιμασία ώστε να βοηθήσω τους διαγωνιζόμενους.

Σου έγινε και φέτος τηλεοπτική πρόταση, και συγκεκριμένα για τη «Φάρμα» του ΑΝΤ1, αλλά πάλι αρνήθηκες. Για ποιο λόγο;

Δεν ήταν σωστό το timing. Ήμουν φρεσκοπαντρεμένος και είχα άλλες προτεραιότητες και υποχρεώσεις εκείνο το διάστημα.

Ο γάμος-εξπρές και το διαζύγιο

Και από φρεσκοπαντρεμένος, λίγους μήνες μετά είσαι φρεσκοχωρισμένος. Αρχικά πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτό τον γάμο;

Παντρευτήκαμε γιατί υπήρχε πολλή αγάπη και κοινά όνειρα. Ως γνωστόν, όμως, στη ζωή δεν γίνονται όλα όπως τα προγραμματίζεις.

Παντρεύτηκες με τη σύντροφό σου, Άννα Παπαϊωάννου, για να μείνετε για πάντα μαζί ή ήταν ένας ενθουσιασμός, μια νεανική τρέλα;

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα το έλεγα «νεανική τρέλα» ή «τρέλα». Ήταν η φυσική εξέλιξη μιας όμορφης σχέσης.

Τι σας οδήγησε στον χωρισμό μόλις δύο μήνες μετά τον γάμο;

Θα δώσω τη δική μου εκδοχή. Ενώ ταιριάζαμε απόλυτα σε πολλά πράγματα, δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που προέκυπταν μέσα στην καθημερινότητά μας, π.χ., από τη δουλειά μου ή τη δική της.

Το γεγονός ότι είσαι μοντέλο αλλά και ο τρόπος ζωής σου έπαιξαν ρόλο σε αυτό;

Ίσως να έπαιξε κάποιο μικρό ρόλο στο γενικότερο πλαίσιο, δεν ξέρω. Γενικά όμως δεν ζω πλέον όπως ζούσα στα 20, με ξέφρενους ρυθμούς και πολλά ξενύχτια ή ταξίδια. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, όπως όλοι, αναγκαστικά είμαι σπιτόγατος.

Φοβάσαι μήπως η εμπειρία σου από αυτό τον σύντομο γάμο αποτελέσει τροχοπέδη στο να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου;

Κρατάω τα ωραία από ό,τι ζω. Το γεγονός ότι ο γάμος μου δεν πέτυχε δεν σημαίνει ότι δεν θα το ξαναέκανα. Είναι ωραίο να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Είναι ωραίο το «για πάντα».

Βγήκε το διαζύγιο;

Ναι.

Πώς είναι οι σχέσεις σου τώρα με την πρώην σύζυγό σου;

Τυπικές.

Επιζητάς τη σταθερότητα σε μια σχέση;

Ναι, είμαι στην ηλικία που την έχω ανάγκη και τη θέλω κιόλας.

Αισθάνεσαι ακόμη πληγωμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα ή είσαι έτοιμος να φλερτάρεις ξανά;

Ας πούμε ότι είναι μια έντονα μεταβατική περίοδος για εμένα, όπου καλούμαι να διαχειριστώ συναισθηματικές αλλά και πρακτικές αλλαγές στην καθημερινότητά μου. Το φλερτ, που ρωτάς, είναι στη ζωή μας αλλά δεν είναι προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή.

Το τελευταίο διάστημα είσαι ιδιαίτερα ενεργός στο Instagram, ανεβάζοντας ως επί το πλείστον σέξι φωτογραφίες και βίντεο.

Ό,τι έκανα παλιά κάνω και τώρα. Είναι μέρος της προσωπικότητάς μου και μου αρέσει να κάνω teasing στο Instagram μου. (Γελάει.) Αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου, δεν έχω κόμπλεξ, ούτε και απωθημένα.

Στο φλερτ προτιμάς να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα;

Μου αρέσει να είμαι εγώ ο κυνηγός. Περιμένω όμως από τη γυναίκα το βλέμμα εκείνο ώστε να πάω να της μιλήσω.

Πώς βιώνεις τώρα την καθημερινότητα του εργένη;

Τώρα που το σκέφτομαι, θα έλεγα πως είναι πιο απλή. Από τα πιο απλά, όπως το να ξυπνήσω το πρωί, να κάνω ένα τοστ και να φύγω –ενώ αν ήμουν σε σχέση θα έπρεπε να σκεφτώ για δύο–, μέχρι τα πιο σοβαρά. Τώρα απολαμβάνω το να «πηγαίνω με το ρεύμα», όπως λένε. Ό,τι θέλει η παρέα…

Το ελληνικό #ΜeToo και ο χώρος της μόδας

Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo με τις αποκαλύψεις για παρενόχληση και κακοποίηση στον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο. Στον χώρο της μόδας τι συμβαίνει;

Ήταν σημαντικό που έγινε αυτό το βήμα. Μακάρι να γινόταν νωρίτερα ώστε να είχαν γλιτώσει και άλλα θύματα από όλη αυτή την ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Ο χώρος της μόδας είναι όπως κάθε άλλος επαγγελματικός χώρος, απλός και ταυτόχρονα περίεργος, λαμπερός αλλά και με σκοτεινά σημεία.

Έχεις αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά κακοποίησης;

Όχι, ποτέ. Κάθε συνεργασία μου τη σκέφτομαι με πολλή αγάπη. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με εξαιρετικούς επαγγελματίες της μόδας, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. Δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά.

Δεν είχες δηλαδή κάποια περίεργη πρόταση;

Όχι, δεν είχα. Άλλο το φλερτ και ένα κομπλιμέντο κι άλλο η παρενόχληση και ο άτυπος εκβιασμός.