Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα: Για ποιους λόγους είχαν διακόψει τις επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη;
Ελλάδα

Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα: Για ποιους λόγους είχαν διακόψει τις επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα: Για ποιους λόγους είχαν διακόψει τις επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Από ποιον σκηνοθέτη έχει δεχτεί bullying η ηθοποιός;

O Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!» για τη νέα τους θεατρική δουλειά, για το κίνημα metoo, αλλά και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Το ζευγάρι από τις 29 Οκτώβρη ανεβάζει το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»,  στο θέατρο ΑΛΦΑ, ένα έργο που έγραψε ο Τάσος Ιορδανίδης και σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα.

Αναφερόμενοι στο πόσο άλλαξε τη ζωή τους ο ερχομός των παιδιών τους, ο Τάσος Ιορδανίδης απάντησε ότι: «Είμαστε άλλοι άνθρωποι μετά τον ερχομό των παιδιών. Αλλάζει όλη σου η κοσμοθεωρία», με τη Θάλεια Ματίκα να συμπληρώνει ότι «Εγκαταλείπεις το εγώ με τα παιδιά. Καταλαβαίνεις ότι πρέπει να κάνεις πίσω και να έχεις υπομονή».

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις του ελληνικού #MeToo, ο Tάσος Ιορδανίδης τόνισε ότι: «Τα στόματα που πρέπει να ανοίγουν, είναι αυτά που έχουν βιώσει βία. Να πάρουν θάρρος και άλλοι χώροι. Μετά τις καταγγελίες, εύχομαι άνθρωποι που αισθάνονταν αδύναμοι να έχουν πάρει δύναμη. Γνωρίζουμε και τους δύο ηθοποιούς που είναι στη φυλακή. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δάσκαλός μου στο Εθνικό. Αισθανόμαστε άσχημα να αναφερόμαστε στο θέμα του Πέτρου Φιλιππίδη, γιατί πίσω από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν οικογένειες. Αν ήταν το παιδί μου θύμα, θα αντιδρούσα με βία. Επομένως καλό είναι να ανοίγουν τα στόματα και να μη μένουν οι σκελετοί στη ντουλάπα να κροταλίζουν».

«Με το #MeToo έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση, που μόνο θετικά αποτελέσματα θα επιφέρει. Είναι πολύ νωπά τα γεγονότα με τις καταγγελίες. Επειδή είχα αποστασιοποιηθεί πολλά χρόνια από τον Πέτρο Φιλιππίδη, το σοκ ήταν συνολικό. Όσο πιο βαριά τα αδικήματα, τόσο πιο μεγάλο το σοκ», ανέφερε από την πλευρά της η ηθοποιός.

Σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Τάσος Ιορδανίδης είπε ότι: «Είχαμε μια διαπροσωπική σχέση η οποία για κάποιους λόγους έχει λήξει πριν από εννιά χρόνια. Όταν ακούς, όμως, ότι κατηγορείται για βιασμούς, δεν μπορεί να μη σε αγγίξει. Παθαίνεις ένα σοκ».

Η Θάλεια Ματίκα, απαντώντας στο γιατί διέκοψαν τις επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είναι και κουμπάροι εξήγησε ότι: «Ο λόγος ήταν καθαρά και μόνο επαγγελματικός, και δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο», ενώ σχετικά με δηλώσεις της ότι έχει δεχτεί bullying στο θέατρο από γνωστό σκηνοθέτη ξεκαθάρισε ότι: «Καταλαβαίνω ότι ο συνειρμός μπορεί να παραπέμπει στο Φιλιππίδη, αλλά όχι, δεν ήταν εκείνος».