Θάνος Μαρίνης: «Μετά τα 40 έπαψε να με νοιάζει η γνώμη των άλλων. Όλοι μας απέναντι στον καθρέφτη ξέρουμε ποιοι είμαστε»
Ελλάδα

Θάνος Μαρίνης: «Μετά τα 40 έπαψε να με νοιάζει η γνώμη των άλλων. Όλοι μας απέναντι στον καθρέφτη ξέρουμε ποιοι είμαστε»

Θάνος Μαρίνης: «Μετά τα 40 έπαψε να με νοιάζει η γνώμη των άλλων. Όλοι μας απέναντι στον καθρέφτη ξέρουμε ποιοι είμαστε»

Ο επιχειρηματίας και αγοραστής του Cash or trash σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τη Μαρία Παπαϊωάννου παραχώρησε ο Θάνος Μαρίνης, ο οποίος μας ξανασυστήθηκε τη φετινή τηλεοπτική χρονιά ως αγοραστής στο Cash or trash καθώς παλαιότερα υπήρξε ένα διάστημα μπροστά από τις κάμερες.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας φωτογραφήθηκε με τους γιους του και μίλησε για τη διαδρομή του, τα «θέλω» του αλλά και την όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τη δημοσιογράφο Σόνια Καζόνι.

Ο Θάνος Μαρίνης έχει ένα βαθύ συναισθηματικό δέσιμο με τα παλιά αντικείμενα, τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, παράλληλα όμως λατρεύει την τεχνολογία, την οποία ακολουθεί πιστά.

Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, την εμπορία και παραγωγή επίπλων κουζίνας.

«Πέρασα από όλη τη διαδικασία παραγωγής. Έτριψα ξύλο, είδα πώς βάφεται η λάκα, πώς λειτουργεί κάθε μηχανισμός και πώς κατασκευάζεται το έπιπλο γενικότερα. Μετά πήγα στα καταστήματα, όπου έμαθα τη διαχείριση προσωπικού και λάτρεψα το design και τις πωλήσεις. Στη συνέχεια αποφάσισα να φύγω από το οικογενειακό περιβάλλον και εργά- στηκα στον ιδιωτικό τομέα. Κακά τα ψέματα, αυτή είναι και μια συμβουλή μου σε γονείς που έχουν επιχειρήσεις: να μη δουλεύουν τα παιδιά τους στις οικογενειακές επιχειρήσεις γιατί έξω τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν άργησα να κάνω τη δική μου εταιρεία, την Pure Made. Ένα κατάστημα με έπιπλα κουζίνας και στη συνέχεια μια εταιρεία οικοδομικών κατασκευών» διηγείται. «Γενικά δεν έχει υπάρξει μια μέρα που αφήνω να περάσει χωρίς να μάθω κάτι καινούριο σχετικά με τις επενδύσεις. Ασχολούμαι με οτιδήποτε μπορεί να αποδώσει. Έφτασα να διαχειρίζομαι δεκάδες ακίνητα ως τουριστικά καταλύματα, να επενδύουμε στο real estate για εμάς και τους πελάτες μας και να έχω με τους συνεταίρους μου την Powerboat Charters, μια εταιρεία με ιδιόκτητα μεγάλα φουσκωτά πάνω από 12 μέτρα που ναυλώνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Βάζω ψηλά τη γνώση και επενδύω σε αυτήν. Ρισκάρω, χάνω, κερδίζω. Έτσι είναι η ζωή μου αλλά και η δουλειά ενός επιχειρηματία, και αν μαθαίνεις από τα λάθη σου, με επιμονή και δουλειά, μόνο επιτυχία μπορεί να έρθει» συμπληρώνει ο ίδιος.

Πέρα από το επιχειρείν, όμως, διατηρεί μια καλλιτεχνική φύση που τον κάνει να βλέπει την ομορφιά και τη χρηστικότητα σε αντικείμενα που οι περισσότεροι ίσως άδειαζαν σε κάποιον κάδο σκουπιδιών. Αυτή η δημιουργική του ματιά, σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό πνεύμα, τον οδήγησε να αναλάβει τον ρόλο του αγοραστή στο Cash or Trash.

«Νιώθω ότι είναι ένα κόνσεπτ που κουμπώνει πάνω μου, γι’ αυτό είπα και το “ναι”. Από τη μια παρακολουθούμε ιστορίες ανθρώπων και από την άλλη βλέπουμε αντικείμενα που δεν τα βρίσκεις πολλές φορές ούτε αν ψάξεις στο Ίντερνετ. Περνάμε πολύ ωραία, παίρνω γνώση από τους υπόλοιπους αγοραστές, μεταδίδω τη δική μου και παράλληλα αποκτώ και πράγματα που δεν σου κρύβω ότι ήθελα πολύ να έχω. Το θετικό είναι πως ό,τι βλέπετε είναι αληθινό 100%. Αγοράζουμε τα αντικείμενα με δικά μας χρήματα. Για αυτό και πολλές φορές βλέπεις τις μάχες μεταξύ μας να είναι θερμές, επειδή πραγματικά θέλουμε το αντικείμενο, αλλά και με σεβασμό στο πορτοφόλι μας».

Για τον Θάνο Μαρίνη αυτή δεν είναι η πρώτη φορά μπροστά από τις κάμερες. Έχοντας επιστρέψει από τις σπουδές Οικονομικών στην Αγγλία, ο ίδιος παρακολουθούσε φανατικά το The Apprentice, το παιχνίδι επιχειρηματικότητας που παρουσίαζε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική για 16 σεζόν. Η ελληνική βερσιόν ήρθε και στην Ελλάδα με παρουσιαστή τον Πέτρο Κωστόπουλο και νικητή τον Θάνο.

«Κατάφερα στα 28 μου να κερδίσω ένα πολύ δυνατό ποσό. Αν και διαγωνιζόμασταν για μια θέση εργασίας στην ΙΜΑΚΟ, στην οποία πήγα, πήρα και 200.000 ευρώ. Μια καλή αρχή για να κάνω τις πρώτες μου επενδύσεις. Έμεινα στην εταιρεία για δύο ακόμη χρόνια και συνδύασα τη δουλειά εκεί μαζί με το τρέξιμο της μονάδας παραγωγής που είχαμε στη Μάνδρα Αττικής. Εκεί γνώρισα και τη Σόνια, ήταν διευθύντρια στο Pink Woman και μετά για πολλά χρόνια στο Nitro. Αυτό που λέμε καμιά φορά “πώς τα φέρνει η ζωή;”. Ε, τα έφερε έτσι η ζωή».

Με τη σύζυγό του, τη δημοσιογράφο Σόνια Καζόνι, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο γιους, τον 13χρονο σήμερα Κρις και τον 11χρονο Ίωνα. «Πραγματικά τα παιδιά

«Είναι πολύ ωραία. Μεγάλωσα μαθαίνοντας από τους γονείς μου να κάνω δουλειές κι αυτό ήθελα να το περάσω και στα παιδιά μου. Να μην περιμένουν να τα έχουν όλα στο πιάτο, να είναι ενεργοί στην οικογένεια. Παράλληλα τώρα που έχουν μπει σε μια άλλη φάση ηλικίας ξεκινάω να τους μαθαίνω πράγματα που δυστυχώς το σχολείο δεν τους μαθαίνει. Να καταλάβουν πόσες απεριόριστες δυνατότητες έχουμε ως πνευματικά όντα και βέβαια τους μιλώ και για το χρήμα. Πώς μπορείς να το κάνεις να δουλέψει για εσένα και ότι δεν είναι ταμπού. Γιατί δουλεύουμε όλη μας τη ζωή για το χρήμα και στο σχολείο δεν λέμε κουβέντα για αυτό;».

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς είναι ότι τα παιδιά τους δεν είναι κτήμα τους και ποτέ δεν θα κάνουν τα παιδιά που έφεραν στη γη αυτό που δεν πέτυχαν οι ίδιοι. Είναι αυτόνομες υπάρξεις. Σκοπός είναι να βρουν τον δρόμο και τη δική τους ευτυχία. Αν είσαι ευτυχισμένος, θα τα καταφέρεις όλα και θα ζεις τη ζωή που θέλεις». Και σε αυτό το «θέλεις» στέκεται για να εξηγήσει: «Ζούμε δυστυχώς σε μια κοινωνία που μας νοιάζουν οι γνώμες των άλλων. Εμένα έπαψε να με νοιάζει η γνώμη των άλλων, ειδικά μετά τα 40. Και δεν φταίει η κρίση των 40, που λένε. Εγώ είμαι της αναζήτησης και της τόλμης. Δεν φτιάχνω λοιπόν τη ζωή μου με βάση τις γνώμες τρίτων. Σέβομαι τη γνώμη των αγαπημένων μου, αλλά και πάλι κρατάω τα δικά μου “θέλω” και έτσι προχωρώ. Ίσως είναι και η εμπειρία της ζωής. Μετά τα 40 δεν το τρως και τόσο εύκολα το κεφάλι σου. Κακά τα ψέματα, όλοι μας απέναντι στον καθρέφτη ξέρουμε ποιοι είμαστε…».