Τζούλια Νόβα: «Προσεύχομαι κάθε μέρα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»
Ελλάδα

Τζούλια Νόβα: «Προσεύχομαι κάθε μέρα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Τζούλια Νόβα: «Προσεύχομαι κάθε μέρα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Το μοντέλο αγωνιά για τους δικούς της ανθρώπους

Για 24η ημέρα οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλασή τους στην Ουκρανία με τον εφιάλτη να μοιάζει δίχως τέλος για τους Ουκρανούς πολίτες.

Ανάμεσα στους Έλληνες celebrities με καταγωγή από την Ουκρανία είναι η Τζούλια Νόβα, η οποία αγωνιά για τους συγγενείς της αλλά και το μέλλον της χώρας της.

Μιλώντας στην εφημερίδα Secret και τη Σάσα Σταμάτη αναφέρθηκε στο μέτωπο του πολέμου.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία μου δημιουργεί μεγάλη θλίψη, αλλά και μεγάλο φόβο. Τις πρώτες μέρες σοκαρίστηκα και αγχώθηκα. Δεν κοιμόμουν τα βράδια και έψαχνα διαρκώς στα sites να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί. Προσευχόμουν να γίνει κάτι να τελειώσουν όλα».

«Προσωπικά όλο αυτό εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν έναν εμφύλιο και πιστεύω πως κανένας από τους δυο λαούς, καμία μάνα και κανένας πατέρας και κανένας άνθρωπος γενικά δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο. Όλοι θέλουμε ειρήνη. Και οι δυο λαοί θέλουν ειρήνη. Όσα γίνονται κρύβουν και πολιτικά συμφέροντα, που εμείς δεν γνωρίζουμε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνουν οι αθώοι και αυτό είναι εξοργιστικό. Προσεύχομαι κάθε μέρα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Μιλάω με τις γιαγιάδες αλλά και με φίλους και τον αδερφό μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά ευτυχώς στην πόλη από την οποία κατάγομαι τα πράγματα είναι σχετικά ήσυχα ακόμη. Έχουν γίνει δυο επιθέσεις αλλά υπήρξε προειδοποίηση και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Οι γιαγιάδες είναι πολύ ψύχραιμες και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν τον τόπο όπου γεννήθηκαν, ελπίζοντας ο πόλεμος να σταματήσει σύντομα. Υπάρχουν οικογένειες φίλων και κυρίως μανάδες που έφυγαν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.Οι άντρες έμειναν όλοι πίσω και σταδιακά μπαίνουν στον πόλεμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θέλω να τελειώσει σύντομα, να μην χαθούν άλλες ζωές».