Χίλντα Ηλιοπούλου: Η κόρη του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου μιλά για τις τελευταίες του στιγμές – «Ήμουν κοντά του μέχρι το τέλος»
Ελλάδα

Χίλντα Ηλιοπούλου: Η κόρη του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου μιλά για τις τελευταίες του στιγμές – «Ήμουν κοντά του μέχρι το τέλος»

Χίλντα Ηλιοπούλου: Η κόρη του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου μιλά για τις τελευταίες του στιγμές – «Ήμουν κοντά του μέχρι το τέλος»

Η σεξουαλική παρενόχληση που έχει βιώσει και η συμμετοχή της στις «Άγριες Μέλισσες»

Επέστρεψε ύστερα από 13 χρόνια στα δρώμενα της υποκριτικής και αυτό γιατί έθεσε προτεραιότητά της το μεγάλωμα των δύο της παιδιών.

Η Χίλντα Ηλιοπούλου, κόρη του αείμνηστου και σπουδαίου Ντίνου Ηλιόπουλου, συμμετέχει στον τρίτο και τελευταίο κύκλο των «Άγριων Μελισσών» στον ρόλο της «Άννας Μόρτζου».

Μιλώντας στο okmag η ηθοποιός αναφέρθηκε στο πώς βρέθηκε στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 ενώ αποκάλυψε ότι έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν.

Επιστροφή μετά από χρόνια, με τις «Άγριες Μέλισσες».  Μια υπέροχη ερμηνεία ως Άννα Μόρτζου και μια απίστευτη μεταμόρφωση σε μια γυναίκα άλλης εποχής…

Με συγκινούν αυτά τα λόγια πάντα και μου δημιουργούν ένα καρδιοχτύπι γιατί αυτό που θέλω ως ηθοποιός είναι να υπάρχει μια πρόκληση σε αυτό που μου ζητείται. Να έχω λόγο να ψάξω πολύ μια εποχή, έναν χαρακτήρα, και όντως η Άννα Μόρτζου είναι μια γυναίκα άλλης εποχής με άλλο ταπεραμέντο και προσωπικότητα και ήταν απόλαυση να δουλέψω τις μικρές λεπτομέρειες ακόμα και στην αρχή που η παρουσία του ρόλου ήταν πιο διακριτική.

Πώς βρέθηκες στις «Άγριες Μέλισσες»;

Είχα μεγάλη επιθυμία να επιστρέψω στην τηλεόραση. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μου ήρθε αυτή η πρόταση και μπόρεσα να συνεργαστώ με αυτό το μαγικό επιτελείο των «Άγριων Μελισσών».

Άφησες το θέατρο και την τηλεόραση για να μεγαλώσεις τα δυο σου παιδιά;

Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να μην δουλεύεις για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Ήταν μια δική μου προσωπική ανάγκη, ρομαντική στη σκέψη ήθελα να είμαι κοντά τους ως άλλη Μαίρη Πόπινς. Άφησα μόνο το θέατρο και την τηλεόραση. Ασχολήθηκα όμως πολύ με τη μεταγλώττιση.

Δεν σου έλειψε τόσα χρόνια η τηλεόραση;

Μου έλειψε πάρα πολύ η τηλεόραση, η δουλειά μου, ίσως έπρεπε να γυρίσω νωρίτερα. Το να κάνεις την επιλογή να φύγεις για λίγο, δεν σημαίνει ότι γυρνάς πίσω όποτε θες.

Από δω και πέρα τι θα ήθελες να κάνεις;

Τώρα είναι πεινασμένη θέλω τα πάντα! Τώρα αισθάνομαι ότι έχω ωριμάσει για να είμαι full time και τα θέλω όλα. (γέλια)

Τέλη του 90 αρχές του 2000 είχες κατά σύμπτωση παίξει σε δυο σήριαλ με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι δικάζεται αυτή την περίοδο…

Δεν θέλω να μιλήσω γι΄αυτό… Γιατί μιλάμε πάρα πολύ για το πρόσωπο του Πέτρου Φιλιππίδη και τους υπόλοιπους και μιλάμε λίγο για αυτούς που βίωσαν κάποια πράγματα από κάποιους. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι΄ αυτό. Χαίρομαι που αλλάζουν τα πράγματα.

Είμαι κορίτσι της δεκαετίας του ΄90. Ήταν διαφορετικά τα πράγματα τότε. Έχω πολύ δυνατές εμπειρίες και ομολογώ ότι ίσως γι΄ αυτό αποφάσισα να μεγαλώσω τα παιδιά μου, και να μείνω στο σπίτι. Γιατί δεν ήταν εύκολες κάποιες καταστάσεις και δεν υπήρχε κάποιος να μας καθοδηγήσει… τότε ώστε να αντιδράσουμε σε κάποια πράγματα.

Έχεις βιώσεις κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση;

Τα πάντα έχω βιώσει. Από όλα.

Πως αντέδρασες τότε;

Αισθάνομαι πολύ χαζή… Δεν το έχω ξεπεράσει όλο αυτό. Είμαι περήφανη όμως για τους νέους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

Τότε το είπες κάπου;

Όχι και αυτό ήταν λάθος. Και όταν πριν από χρόνια είχα την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες, συνειδητοποίησα ότι είχα τις ίδιες εμπειρίες με πολλούς συναδέλφους μου και αναρωτήθηκα γιατί δεν το είπαμε τότε. Ίσως δεν είχα τα εφόδια να το διαχειριστώ σωστά τότε…

Έχεις στις πλάτες σου ένα βαρύ όνομα αυτό του μεγάλου μας ηθοποιού, Ντίνου Ηλιόπουλου. Νιώθεις ότι το όνομα αυτό σου άνοιξε ή σου έκλεισε πόρτες;

Όταν ξεκινάς και είσαι φιλόδοξος δεν τα καταλαβαίνεις αυτά αν είναι εμπόδιο ή όχι και όπως μου είπε ένας συνάδελφος γιος γνωστού ηθοποιού, «εσύ είσαι θηλυκό σε αρσενικό και δεν θα έχεις τον ανταγωνισμό του ίδιου φύλου». Παρ’ όλα αυτά έχω ζήσει παράξενες στιγμές λόγω του ονόματος δεν ήταν πάντα εύκολο. Όποιος και να είναι ο πατέρας σου ή η μητέρα σου μπορεί να ανοίγουν οι πόρτες μπροστά αλλά να κλείνουν πίσω αν δεν αξίζεις.

Πώς θυμάσαι τις τελευταίες στιγμές με τον μπαμπά σου;

Είναι συγκινητικές είναι παράξενες οι τελευταίες στιγμές μας και με τον μπαμπά μου και με τη μαμά μου. Τα έζησα έντονα. Κάποια στιγμή ήταν στην Κεντρική Κλινική στο Κολωνάκι και με έπαιρνε τηλέφωνο. Εγώ τρόμαζα, αλλά ήθελε κάτι να μου ζητήσει. Έτρεχα, αλλά ήθελε κάτι να διαβάσει, ή ένα τσιγάρο που ήθελε να καπνίσει στην εντατική, αλλά δεν τα κατάφερε (γέλια). Οι τελευταίες μου στιγμές προτιμώ να είναι αυτά τα χαριτωμένα. Δεν είναι εύκολο αλλά αισθάνομαι ότι και με τους δυο μου γονείς έκλεισα όμορφα τους κύκλους. Ήμουν κοντά στον μπαμπά μου μέχρι το τέλος και εγώ και η αδελφή μου.