Αντώνης Κρόμπας – IQ 160: «Τα κανάλια επενδύουν στη μυθοπλασία και δικαιώνονται»
Συνεντεύξεις

Αντώνης Κρόμπας – IQ 160: «Τα κανάλια επενδύουν στη μυθοπλασία και δικαιώνονται»

Αντώνης Κρόμπας – IQ 160: «Τα κανάλια επενδύουν στη μυθοπλασία και δικαιώνονται»

Ο γνωστός ηθοποιός μιλά στο Znews για τον ρόλο του υπαστυνόμου Βογιατζή στο IQ 160 και τα επόμενα σχέδιά του

Μπήκε στο IQ 160 και έβαλε δύσκολα στην «Πηνελόπη Μουρίκη». Ο Αντώνης Κρόμπας έκανε μια guest εμφάνιση στην επιτυχημένη αστυκωμική σειρά του Star και μας μίλησε για τον ρόλο του υπαστυνόμου Σωτήρη Βογιατζή, την περιοδεία που ξεκινά το καλοκαίρι με τον Λευτέρη Ελευθερίου και όσα θεωρεί πια ο ίδιος σημαντικά στη ζωή του.

Πείτε μας λίγα λόγια για την guest εμφάνισή σας στη σειρά IQ 160 και τη συνεργασία με τον Πιέρρo Ανδρακάκο.

Με τον Πιέρρο Ανδρακάκο γνωριζόμαστε από τη συνεργασία μας στο «Μην ψαρώνεις». Είχαμε μια πολύ καλή σχέση επαγγελματική και προσωπική. Έπειτα κάναμε και το «300 και δυο» στην ΕΡΤ που ήταν ένα σκετς σόου με τον Λευτέρη Ελευθερίου που το υπέγραψε ο Πιέρρος σκηνοθετικά. Οπότε έχουμε έναν κοινό κώδικα για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και αυτή η συνεργασία συνεχίστηκε και στο IQ 160.

Πώς ήταν τα γυρίσματα με τη Σμαράγδα Καρύδη και την εκπαίδευση της «Πηνελόπης Μουρίκη»;

Τη Σμαράγδα Καρύδη τη γνώριζα μέσω του Θοδωρή Αθερίδη. Δεν είχαμε δουλέψει μαζί ως τώρα. Η συνεργασία μας ήταν άρτια. Ήταν άψογη σε όλα και την ευχαριστήθηκα πολύ αυτήν τη συνεργασία.

Ο ρόλος του υπαστυνόμου Βογιατζή πώς σας φάνηκε;

Ο ρόλος του υπαστυνόμου Βογιατζή μου άρεσε πολύ. Ήταν ένας τεχνοκράτης, επηρμένος, παλιάς κοπής αστυνόμος που ξαφνικά βρέθηκε μια κοπέλα -στην προκειμένη περίσταση η Πηνελόπη- να του βάζει τα γυαλιά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Την ίδια τηλεοπτική σεζόν κάνατε και μια guest εμφάνιση στη σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη». Πώς βλέπετε πια το τηλεοπτικό τοπίο, τώρα που επανήλθε ενεργά η μυθοπλασία;

Πράγματι, έκανα μια guest εμφάνιση και στη σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» και πέρασα πολύ καλά. Το ότι έχει επανέλθει η μυθοπλασία είναι πολύ καλό. Ανεβαίνει ο ανταγωνισμός μεταξύ των καναλιών και μοιραία ανεβαίνει και η ποιότητα στις σειρές που γυρίζονται. Βλέπουμε πως κάθε χρόνο όλο και περισσότερα κανάλια «ρισκάρουν» επενδύοντας στην ελληνική μυθοπλασία και το ευχάριστο είναι ότι δικαιώνονται.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σας;

Το καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας μια περιοδεία στην Ελλάδα με τον Λευτέρη Ελευθερίου και το «Σύμφωνο επιβίωσης».

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα που έχετε τώρα και με την περιοδεία που ξεκινάτε, υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή;

Αν βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και δεν είσαι χύμα στο κύμα, όλα τα προλαβαίνεις. Εγώ έχω και τον γιο μου που είναι 8 χρόνων τώρα και απαιτεί κι εκείνος πολλές ώρες ασχολίας μαζί του, και καλά κάνει. Και προσπαθώ να τα προλαβαίνω όλα. Για την ώρα τα καταφέρνω.

Ο γιος σας, ο Γρηγόρης, έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα;

Εντελώς, αλλά προς το καλύτερο πάντα. Η έλευση ενός παιδιού αλλάζει τη ζωή σου. Έχεις την ευθύνη ενός ανθρώπου, του πώς θα μεγαλώσει και μπαίνει η ζωή σου σε δεύτερο πλάνο. Δεν σκέφτεσαι μόνο την πάρτη σου, αλλά σκέφτεσαι και για κάποιον άλλον και αυτό σε ισορροπεί ως άνθρωπο. Με εμένα έτσι συμβαίνει.

Ο μικρός έχει γίνει Πανιώνιος;

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην έχει γίνει Πανιώνιος. Είμαι φανατικός της ομάδας και πικραμένος. Η μπάλα όμως έτσι είναι. Όπως έχει πει και κάποιος η μπάλα είναι το πρώτο μη σημαντικό θέμα της ζωής μας.

Ποιες είναι οι αγαπημένες δραστηριότητες που σας αποφορτίζουν;

Προσπαθώ να κάνω ποδήλατο και θέλω να πηγαίνω με τον μικρό να κάνουμε ποδηλατάδες. Πηγαίνω πολύ συχνά θέατρο και βλέπω συναδέλφους και παραστάσεις. Πηγαίνω σινεμά, διαβάζω βιβλία, θα δω φίλους, γονείς, συγγενείς.

Σκέψη για άλλο παιδί υπάρχει;

Πολύ θα το ήθελα. Μακάρι να το ευνοήσουν οι συνθήκες και να πραγματοποιηθεί. Λένε ότι στο δεύτερο παιδί είναι και όλα πιο εύκολα. Πάει σε ράγες.

Υπάρχει κάποιο όνειρό σας που δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμη;

Τα όνειρά μου ταυτίζονται, πια με τα όνειρα του παιδιού. Έχω, ωστόσο, καλλιτεχνικές και επαγγελματικές επιδιώξεις που θα ήθελα να πραγματοποιήσω. Αλλά και να μην συμβεί δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Χαίρομαι με ό,τι μου φέρνει η ζωή. Τον χειμώνα περιμένω και μια συνεργασία που αν τελεσφορήσει θα χαρώ πολύ.