Η Marseaux στο Znews: «Η γενιά μου μπορεί να κρίνει ίσως και πιο σκληρά από όσο χρειάζεται»
Συνεντεύξεις

Η Marseaux στο Znews: «Η γενιά μου μπορεί να κρίνει ίσως και πιο σκληρά από όσο χρειάζεται»

Η Marseaux στο Znews: «Η γενιά μου μπορεί να κρίνει ίσως και πιο σκληρά από όσο χρειάζεται»

Με αφορμή την εμφάνισή της στο Lunar κάναμε μια μικρή συζήτηση μαζί της

Ήδη το next best thing στη μουσική, η 22χρονη Marseaux είναι μια προσωπικότητα που θες να γνωρίσεις.

Από τις συμπράξεις με Έλενα Παπαρίζου, Stavento και Snik, και την παρουσία της στο Billboard της Times Square, μέχρι το πλατινένιο «Βότκα Βύσσινο», τη βράβευση στα Mad VMA και τις πολυάριθμες sold out συναυλίες της, η “chica” δεν σταματά να γεννά επιτυχίες και να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη για τις μελλοντικές της καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Τηλεοπτικά, η συνέντευξή της στο Night Out έκανε αίσθηση μιλώντας για το πώς βίωσε την απώλεια της μητέρας της μόλις στην εφηβεία αλλά και το body shaming.

Έχοντας περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με τη νεανική μουσική κολεκτίβα WNCfam και έχοντας αποτελέσει εδώ και μία εξαετία το καλλιτεχνικό έτερον ήμισυ του hyperactive μουσικοσυνθέτη και στιχουργού Solmeister, η Marseaux ξεκινάει μία σειρά headline εμφανίσεων για την παρουσίαση του προσωπικού της υλικού και ενώ αναμένεται φέτος το νέο της άλμπουμ “Witch”.

Η αρχή θα γίνει στο Lunar σε λίγες μέρες και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή συζήτηση μαζί της.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε καλλιτεχνικά; Τι ετοιμάζεις και τι σχεδιάζεις;

Είμαι στην αγαπημένη μου και πιο δημιουργική φάση της ζωής μου. Ετοιμάζω τον δίσκο μου, ο πιο καλοδουλεμένος μου μέχρι τώρα και είμαι σίγουρη πως συμφωνεί και ο Σολ. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο ‘23. Ανυπομονώ να δείτε τι σας έχουμε ετοιμάσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@marseaux.wnc)

Διάβασα σε μια πρόσφατη συνέντευξή σου να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου θλιμμένο παιδί. Μετουσιώνεις αυτή τη θλίψη σε μουσική; Σε βοηθάει η δημιουργία ή δεν είναι αρκετή από μόνη της;

Με βοηθάει παρά πολύ η τέχνη στο να εκφραστώ άρα να βγάλω λίγο από την θλίψη που έχω μέσα μου και να ανακουφιστώ. Είναι μεγάλη διέξοδος για μένα αλλά όσο μπορώ και εγώ δεν στηρίζομαι μόνο στην μουσική για να νιώσω καλύτερα, προσπαθώ και μόνη μου να δουλέψω με τον εαυτό μου και να παλέψω με το μέσα μου. Σίγουρα η μουσική και γενικότερα η τέχνη, γιατί δεν τραγουδάω μόνο, είναι το στήριγμα μου αιώνια.

Η Marseaux τι μουσική ακούει;

Η Marseaux θα απαντήσει την κλισέ αυτή ερώτηση με μια κλισέ απάντηση του στυλ «Ακούει τα πάντα», η οποία όμως είναι και αληθινή. Δεν έχω όρια στην μουσική, βρίσκω καλλιτέχνες ή τραγούδια που μου αρέσουν σε κάθε είδος μουσικής. Μου αρέσει να ψάχνομαι και η αλήθεια είναι πως όσο ψάχνω ανακαλύπτω! Ακούω μουσική όλη μέρα, μπορεί να κάνω δουλειές και να ακούω μουσική. Στο playlist μου θα παίξει από Bad Bunny μέχρι Μαρία Φαραντούρη.

Είσαι στα 20s και από όσα ξέρουμε για σένα έχεις περάσει και μεγάλες απώλειες και πολλές δυσκολίες. Μιλάς όμως ανοιχτά όπως κάνεις και στα τραγούδια. Φοβήθηκες ποτέ ότι μπορεί η αλήθεια να μην… αρέσει ή να έχει συνέπειες στην καλλιτεχνική σου πορεία;

Φυσικά και το φοβήθηκα, αλλά το νόημα του καλλιτέχνη δεν είναι να εκφράζεται όπως νιώθει εκείνος; Όχι όπως θέλει το κοινό για να αρέσει. Αν και έπαιξα το ρίσκο, το οποίο ήξερα μέσα μου ότι θα κερδίσω. Το κοινό, ίσως το κοινό μου, αγαπάει την αλήθεια και την εκτιμάει. Θεωρώ πως ο λόγος που πέτυχε το project Marseaux είναι πως εγώ και ο Solmeister ήμασταν αληθινοί. Γράφαμε για πράγματα που έχουν συμβεί όντως, για άτομα πραγματικά, για αυτά που όντως νιώθουμε και αυτό εκτιμήθηκε δεόντως.

Η δική σου γενιά είναι συνέχεια στο μικροσκόπιο και την κατηγορούν διαρκώς ακόμα και για τη μουσική που ακούει (ραπ, τραπ κ.ο.κ.), ότι δεν έχει ενδιαφέροντα, έχει λάθος πρότυπα, ότι δεν τη νοιάζει τίποτα. Τι θα απαντούσες σε κάποιον που θα άκουγες να τα λέει αυτά;

Ότι είναι βλακείες χαχαχα. Η γενιά μου είναι η πιο ανοιχτόμυαλη, γενιά με τα λιγότερα ταμπού, η γενιά μου αντιδράει, φιλτράρει και μπορεί να κρίνει, κάποιες φορές ίσως και πιο σκληρά από όσο χρειάζεται αλλά σίγουρα δεν συμφωνώ με τα παραπάνω που ανέφερες.

Πόσο εύκολα ή δύσκολα είναι τα πράγματα σήμερα στη μουσική βιομηχανία για μια 20χρονη μουσικό, γυναίκα που θέλει να διαφέρει;

Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός στον χώρο αλλά αν το προϊόν σου είναι απ’ την καρδιά και το αγαπάς και το πιστεύεις δεν θεωρώ πως σε επηρεάζει. Εγώ κάνω κάτι τελείως δικό μου, πειραματίζομαι συνέχεια και δε νιώθω πως συγκρίνεται η μουσική μου με κάποιου άλλου στον χώρο. Ίσως αυτό που με ενοχλεί είναι ότι επειδή ακριβώς θεωρώ πως κάνω κάτι τελείως διαφορετικό νιώθω ότι κάποιες φορές με συγκρίνουν με άλλες καλλιτέχνιδες ενώ πραγματικά δεν μπορείς να συγκρίνεις τα ασύγκριτα, είναι άδικο και για μένα και για εκείνες. Ίσως αυτό δεν μου αρέσει στην βιομηχανία τώρα, «το τσουβάλιασμα».

Είναι η νέα γενιά πιο ελεύθερη να εκφραστεί (μουσικά, σεξουαλικά κτλ) ή ακόμα έχουμε… μέλλον; Πώς το εισπράττεις εσύ από το κοινό σου;

Φυσικά και είμαστε πιο ελεύθεροι να εκφραστούμε. Όπως είπα, είμαστε η γενιά με τα λιγότερα ταμπού, η πιο ανοιχτόμυαλη. Σίγουρα έχουμε βήματα ακόμα αλλά είναι κρίμα να μην εκτιμάται και να μην επαινείται η πρόοδος.

Βάζεις στόχους; Τι θα ήθελες να έχεις καταφέρει π.χ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια;

Η αλήθεια είναι πως με τρομάζει παρά πολύ αυτή η σκέψη και δεν έχω κάποια απάντηση πάνω σε αυτό. Ίσως θα σου πω το πιο ταπεινό που είναι και αληθινό, να συνεχίζω να βιοπορίζομαι από αυτό που αγαπάω και γεννήθηκα να κάνω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευλογία.

Η Marseaux θα εμφανιστεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο LUNAR SPACE (Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, είσοδος από Πολυκράτους 6, στον ιδιωτικό δρόμο). Εισιτήρια προπωλούνται μέσω Viva.

Διαβάστε επίσης:

Marseaux: «Έχασα τη μαμά μου στα 17 μου. Χάος. Χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου»