Η Νανά Παλαιτσάκη στο Znews: «Οι μεγαλύτερες προδοσίες προέκυψαν από ανθρώπους που είχα υποστηρίξει»
Συνεντεύξεις

Η Νανά Παλαιτσάκη στο Znews: «Οι μεγαλύτερες προδοσίες προέκυψαν από ανθρώπους που είχα υποστηρίξει»

Η Νανά Παλαιτσάκη στο Znews: «Οι μεγαλύτερες προδοσίες προέκυψαν από ανθρώπους που είχα υποστηρίξει»

Ο Γιώργος Μπέζας τη συνάντησε και έκαναν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για την τηλεόραση!

Η Νανά Παλαιτσάκη είναι μια γυναίκα που έχει γράψει μια τηλεοπτική ιστορία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Μια γυναίκα που η ομορφιά της πέρασε στα ψιλά αφού το μυαλό της ήταν αυτό που τελικά γοήτευσε και γοητεύει ακόμη και τους ορκισμένους εχθρούς της.

Τη γνώρισα πριν από 20 και χρόνια και από τότε ξεχώρισα την σπιρτάδα στο βλέμμα της, την αγάπη για αυτή τη δουλειά.

Ένα βράδυ, ήπιαμε κοκτέιλ, γελάσαμε με την  ίδια ημερομηνία γέννησής μας 21 Φεβρουαρίου και κουτσομπολέψαμε -με την καλή έννοια- τα κακώς κείμενα της τηλεόρασης. Και ιδού μερικά από όσα είπαμε!

Νανά σε ευχαριστώ.

«Ο τηλεοπτικός χρόνος κοστίζει ακριβά για να καταναλώνεται σε προσωπικές κόντρες»

Αν έβαζες έναν τίτλο στη φετινή σεζόν ποιος θα ήταν;

Ο θάνατός σου, η ζωή μου…

Όλο και περισσότερο βλέπουμε τα κανάλια να συρρικνώνουν την ψυχαγωγία. Πού οφείλεται αυτό και τι λάθος έχει γίνει από τις ψυχαγωγικές εκπομπές;

Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι ενημερώνονται από το διαδίκτυο και τα social, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία έχουν πολλά θέματα καθημερινότητας ν’ αντιμετωπίσουν και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το τι κάνουν 15 άνθρωποι, που περιφέρονται σε εκδηλώσεις με κύριο σκοπό να μιλάνε στις κάμερες για να μην «ξεχαστούν».

Ένας δεύτερος λόγος, είναι ο «ιδρυματισμός» σ΄έναν μεγάλο βαθμό που έχουν υποστεί οι άνθρωποι της ψυχαγωγίας. Είναι εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους και νομίζουν ότι ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια, θα πείσουν και τους τηλεθεατές να δουν.

Τρίτος λόγος, η έλλειψη πρωτογενούς ρεπορτάζ. Από την στιγμή που το ρεπορτάζ έχει δώσει την θέση του στις «δημόσιες σχέσεις» και οι περισσότεροι λειτουργούν σαν «λαγοί» για να δημιουργήσουν «κλίμα» για τους «εντολοδόχους» τους, με αποτέλεσμα να ακούγονται ανυπόστατα πράγματα που διαψεύδονται από τα γεγονότα.

Τέταρτος λόγος, η έλλειψη γνώσεων από πολλούς νέους συναδέλφους, οι οποίοι από την αγωνία να βγάλουν «τίτλους», χάνουν την ουσία, που θα δώσει την είδηση. Πέμπτος λόγος η «κλωνοποίηση» των εκπομπών.

Έκτος λόγος ο φόβος των υπευθύνων να δοκιμάσουν διαφορετικό περιεχόμενο σε αυτό που αποκαλούμε «ελαφρά ψυχαγωγία».

Έβδομος λόγος, οι πλατφόρμες που έχουν κερδίσει μια μεγάλη μερίδα κοινού. Όγδοος, οι φωνές και οι διαπληκτισμοί διαρκείας!

Ένατος λόγος, ο φόβος της ανεργίας, που κάνει τους ανθρώπους να μην είναι δημιουργικοί. Δέκατος, η νοοτροπία της διεκπεραίωσης για να «βγάλουμε τη μέρα».

Βλέπουμε κόντρες  τηλεοπτικών προσώπων που προσπαθούν να τις λύσουν μέσα από τον «αέρα» των εκπομπών τους. Σε ενοχλεί;

Από τον ρόλο του τηλεθεατή, θα φύγω από το πρόγραμμα που βλέπω και θα επιλέξω μια σειρά.  Αν συμμετέχω στην εκπομπή θα νιώσω εξαιρετικά άβολα. Ο τηλεοπτικός χρόνος κοστίζει πάρα πολύ ακριβά για να καταναλώνεται σε προσωπικές κόντρες.

Σε ενοχλεί η ευκολία που ο ένας «αφορίζει» τον άλλον;

Μ’ ενοχλεί η έλλειψη σεβασμού, η υποκρισία και ο κανιβαλισμός.

Νανά Παλαιτσάκη: «Δεν θα συνεργαζόμουν με παρουσιαστή με παραλήρημα μεγαλείου»

Υπάρχει χρυσή τριάδα στην τηλεόραση;

Όχι πια. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ξέρουν να επικοινωνούν με τους τηλεθεατές καλύτερα από κάποιους άλλους.

Τσιμτσιλή, Σκορδά, Καινούργιου, Μπάρκα, Λιάγκας, Χατζιδου & Παύλου: τι συμβουλή θα τους έδινες;

Εάν είχα ρόλο συμβούλου ή διευθύντριας στο πρόγραμμα, φυσικά και θα τους έλεγα τη γνώμη μου, με στόχο να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο. Πάντα, επειδή έχω ζήσει τις ίδιες αγωνίες μαζί τους για πάρα πολλά χρόνια, με χαρακτηρίζει μια προστατευτικότητα για όσους εκτίθενται καθημερινά.

Η Νανά Παλαιτσάκη φωτογραφημένη για το περιοδικό ΟΚ!

Με ποιον παρουσιαστή δεν θα συνεργαζόσουν;

Δεν θα συνεργαζόμουν μ’ εκείνον που τον χαρακτηρίζει «παραλήρημα μεγαλείου» και αλαζονεία.

Αδικήθηκε η Ιωάννα Μαλέσκου στην τηλεόραση;

Η Ιωάννα, την οποία γνώρισα με αφορμή το TV Queen, είναι ένα ευγενέστατο κορίτσι. Δυστυχώς κανένας που ανακατεύεται με τα media, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχει αποδοχή από το σινάφι.

Πώς ήταν η συνεργασία με τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο TV Queen;

Ο Αντρέας επειδή δεν είχα συνεργαστεί ποτέ μαζί του, με τίμησε πολύ. Ήρθε να παρακολουθήσει το μάθημά μου και μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Πρέπει επίσης να γράψω ότι κάθε φορά που συναντιόμασταν, μου έλεγε πόσο πολύ του άρεσε ο τρόπος που μιλούσα στα κορίτσια και πόσο «μάθημα» θεωρούσε το μάθημά μου. Τον ευχαριστώ πραγματικά.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ένιωσες προδομένη όλα αυτά τα χρόνια;

Πολλές φορές. Οι μεγαλύτερες προδοσίες προέκυψαν από ανθρώπους που είχα υποστηρίξει με πάρα πολλούς τρόπους. Από εκείνους κινδύνευσα περισσότερο επαγγελματικά.

Τηλεοπτική αγένεια έχεις δεχτεί;

Πολλές φορές και αναφέρομαι για τον «αέρα» εκπομπής. Έχω δεχθεί ειρωνεία για την προσωπική μου ζωή, για την ηλικία μου (και στην φάση που υπήρξα πολύ νέα και προσφάτως που δεν είμαι τόσο νέα), για τις ιδέες μου, για την τηλεοπτική μου πορεία. Μερικοί νιώθουν ότι μπορεί να «μικρύνουν» τον διπλανό τους, για ν’ αποκτήσουν μπόι. Τους λυπάμαι.