Η Νεφέλη Μεγκ στο Znews: «Λατρεύω την τηλεόραση. Μετά το “Γεια σου”, ξέρω τι δεν θέλω να κάνω σε αυτήν και αυτό δεν είναι ένα πάνελ gossip»
Συνεντεύξεις

Η Νεφέλη Μεγκ στο Znews: «Λατρεύω την τηλεόραση. Μετά το “Γεια σου”, ξέρω τι δεν θέλω να κάνω σε αυτήν και αυτό δεν είναι ένα πάνελ gossip»

Η Νεφέλη Μεγκ στο Znews: «Λατρεύω την τηλεόραση. Μετά το “Γεια σου”, ξέρω τι δεν θέλω να κάνω σε αυτήν και αυτό δεν είναι ένα πάνελ gossip»

Τη γνωρίσαμε στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου, είναι ήδη γνωστή Youtuber και Tiktoker και είναι ένα κορίτσι που μέσα στις μπούκλες της κρύβει πολλούς άσους!

Για τους τηλεοπτικούς ρεπόρτερ, είναι το πρόσωπο της ημέρας καθώς την απαθανάτισαν έξω από τα Στούντιο Κάπα όπου βρέθηκε για να κάνει δοκιμαστικό για την κοινωνική εκπομπή που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1. Η Νεφέλη Μεγκ όμως ως σωστή επαγγελματίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία ως όφειλε καθώς τίποτα δεν είναι ακόμα επίσημο.

Μας μίλησε όμως για την εμπειρία της στην τηλεόραση αφού στην αρχή της σεζόν την είδαμε στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου, το «Γεια σου».

Η συζήτηση μαζί της ήταν πολύ ζωντανή, με πολύ γέλιο, αυθορμητισμό και ατάκες όπως περιμένει κανείς από ένα εύστροφο 24χρονο κορίτσι.

Η Νεφέλη Μεγκ αυτή την περίοδο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα της παράσταση στο Arch Club, το Boukla 99 The Show, όπως ακριβώς είναι γνωστό και το podcast της στο Youtube.

Τι ετοιμάζεις στο Arch Club τις Πέμπτες;

Είναι ένας κωμικός μονόλογος που τον έχω γράψει εγώ σε συνεργασία με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια. Έχει πολύ χιούμορ, δεν έχει την αυστηρή δομή του stand up, είναι πιο αφηγηματικό. Σκοπός είναι το γέλιο και να περάσει καλά ο κόσμος. Είναι σαν εξομολόγηση, αυτοσαρκάζομαι πάρα πολύ, το πάω πιο βαθιά, λέω πράγματα που με προβληματίζουν και δεν τα έβγαζα στο podcast, σκέψεις μου και πράγματα από την οικογένειά μου που δεν τα έβγαζα δημόσια. Έχει να κάνει με μια αναφορικότητα του πώς βλέπω εγώ τον κόσμο και θέματα του σήμερα.

Για τη νέα σου παράσταση στο Arch Club δηλώνεις ότι είναι «κατευναστικό το δημόσιο χώσιμο». Πώς βλέπεις  εσύ, ένα νέο, ενεργό στα social κορίτσι αυτό το «χώσιμο» στα social που πολλές φορές γίνεται ανθρωποφαγικό; Το εξηγείς κάπως; Πώς το αντιμετωπίζεις;

Στην αρχή με έπαιρνε πολύ από κάτω. Η Άγρια Δύση των social είναι το Tik Tok πλέον, εκεί συναντάς το περισσότερο κράξιμο αλλά πλέον γελάω πολύ. Βλέπω κάποια σχόλια που είναι πάρα πολύ αστεία και τα κάνω screenshot και τα ανεβάζω γιατί όντως είναι πολύ αστεία. Υπάρχουν ένα δυο που με κράζουν πάρα πολύ και το διασκεδάζω γιατί με κράζουν πολύ ωραία, γελάω! Δεν θα πω “πω πω τι κάνουν”. Στην αρχή, πέρσι που ήμουν και πιο πονετική με τα πολιτικά είχα ένα κράξιμο από πολύ συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Πλέον δεν πολυασχολούμαι κι εγώ, δεν ασχολούνται και αυτοί και έχει ισορροπήσει το πράγμα.

Εκτονώνονται ή έχουν άλλα κίνητρα;

Είναι πολύ ψυχολογικό, μπορεί να μην το σκέφτονται καν, να είναι αντανακλαστικό. Είναι λυπηρό και αστείο ταυτόχρονα.

Ασχολείσαι με θέματα «τζιζ» όπως η ΕΛΑΣ ή τα ελληνοτουρκικά. Τι ανταπόκριση βλέπεις από το κοινό σου σε τέτοια θέματα υπό το πρίσμα ότι πολλές φορές κατηγορούνται οι νεαρές ηλικίες ότι δεν ασχολούνται καθόλου με σοβαρά ζητήματα ή ότι είναι απολιτίκ…

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ στη γενιά μου να περάσω ότι είναι κουλ να είναι κάποιος πολιτικοποιημένος γιατί πολιτικοποιημένος δεν σημαίνει κομματικοποιημένος. Πολίτες είμαστε όλοι, σε σένα πάλι γυρνάει, πρέπει να ξέρεις τι συμβαίνει για να ξέρεις τι να ψηφίσεις, πού πάνε οι φόροι σου, να ξέρεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου. Θέλω να το περάσω στη νέα γενιά οπότε δεν με πειράζουν τα σχόλια, τα περισσότερα είναι θετικά.

Όμως αυτά τα θέματα ήταν τα πιο δύσκολα να χτίσω κοινό. Είναι πολύ πιο εύκολο για μένα να κάνω κάτι ανάλαφρο, όπως beauty vlog, αλλά δεν με εκφράζει και δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω.

Γ@μ@ει το beauty, κι εγώ παρακολουθώ creators αλλά είναι πιο δύσκολο να χτίσεις κοινό με τέτοιο περιεχόμενο.

Έχω ανταπόκριση από το κοινό όλων των ηλικιών. Έχω πιο πολύ δυναμικό κοινό, 20 και πάνω αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες 45+. Έχω μαμάδες που μου λένε μακάρι το παιδί μου να μοιάσει σε σένα! Ενώ οι γονείς μου δεν θέλουν να μοιάσω εγώ σε μένα!

Το ότι τελείωσες τη Νομική σε βοήθησε στο να προσεγγίζεις καλύτερα τα κοινωνικά θέματα που θίγεις στο κανάλι σου στο Youtube;

Εννοείται! Η Νομική σού μαθαίνει πώς λειτουργεί ο κόσμος και τα πάντα είναι νομοθεσία και σου δίνει εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί πρέπει να γίνει έτσι; Όλες τις απαντήσεις τις βρήκα στη Νομική. Επειδή το καταλαβαίνω μπορώ να το απλοποιήσω και για κάποιον που δεν το καταλαβαίνει. Επίσης αν δεν είχα κάνει τη Νομική θα ήμουν πολύ θυμωμένη με την κοινωνία, είναι ένα νομικό σύστημα πίσω από αυτό.. Υπάρχει πολύς θυμός για κάποια πράγματα που συνέβαιναν πάντοτε και ο λόγος είναι ότι υπάρχει μια νομοθεσία τέτοια. Όταν δεν το ξέρεις είσαι θυμωμένος. Όταν αποκτάς γνώση αποδομείς την μπαρουφολογία που ακούς, τις παπάτζες, δεν είσαι “ό,τι μας λένε κάνουμε”.

Όταν είσαι στην σκηνή σε τι είδους θέματα εισπράττεις το περισσότερο γέλιο από το κοινό σου, αυτά που αφορούν τις σχέσεις ή τα κοινωνικά;

Τα κοινωνικά είναι πιο διδακτικά, δεν θα κάνω διδαχή στην σκηνή. Προσπαθώ να έχουν ένα βαθύτερο νόημα όταν μιλάω για σεξουαλικά και σχέσεις, αυτά φέρνουν το περισσότερο γέλιο και αυτά μας ενδιαφέρουν.

Από τότε που ξαναμπήκε στη ζωή μας το politically correct υπάρχει αλλαγή στάσης στο κοινό σου όταν π.χ. μιλήσεις για τις γυναίκες, το σεξ ή π.χ. το βάρος ενός ανθρώπου ή δέχονται τα πάντα ως χιούμορ;

Η σκηνή είναι πολύ διαφορετική από το ίντερνετ. Πράγμα που λες στην σκηνή δεν μπορείς να τα πεις στο ίντερνετ. Είσαι σε έναν χώρο με 150 άτομα, δεν σε μαγνητοσκοπεί κανείς, το κοινό καταλαβαίνει το vibe σου και δεν υπάρχει περίπτωση να σε παρεξηγήσει γιατί έχει έρθει να δει comedy. Πράγματα που έλεγα στην σκηνή δεν θα τα έλεγα online γιατί δεν σε ξέρουν. Politically correctness καλό είναι που υπάρχει σε κάποια πράγματα γιατί παλιά μπορούσες να κάνει ένα αστείο για ένα παιδάκι στην Αφρική ή τους Αλβανούς μετανάστες. Υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που φτάνει στα άκρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα βγω στην σκηνή στην Ελλάδα να μιλήσω για τη θρησκεία, είμαστε μια πολύ βαθιά θεοκρατική χώρα. Για κάποια πράγματα μπορείς να μιλήσεις αλλά να ξέρεις ότι θα έχεις συνέπειες.
Εγώ έχω περάσει ανορεξία, το πέρασα το βίωσα, μέσω των δικών μου ματιών το βλέπω. Δεν έχω υπάρξει υπέρβαρη για να πιάσω το θέμα, όπως δεν θέλω να πιάνουν το θέμα των ανορεξικών. Αν το έχεις βιώσει μπορείς να το πιάσεις.

Aπό την πρόσφατη εμφάνισή της στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show

Η Νεφέλη και η τηλεόραση

Πριν από λίγο καιρό σε είδαμε στην τηλεόραση, ως συνεργάτιδα μπροστά από τις κάμερες της Μαρίας Μπακοδήμου. Τι σου άφησε αυτή η συνεργασία;

Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκα. Λατρεύω την τηλεόραση. Τη γουστάρω απίστευτα και το ραδιόφωνο. Αλλά δεν μου άρεσε το πάνελ. Χάρηκα που το έκανα γιατί κατάλαβα τι θέλω και τι δεν θέλω. Σίγουρα τώρα ξέρω τι δεν θέλω να κάνω και αυτό δεν είναι ένα πάνελ gossip. H τηλεόραση είναι πολύ αυτοαναφορική. Κάθε πέρσι και καλύτερα.

Ήταν πολύ καλοί όλοι οι συνεργάτες. Πολύ χάρηκα. Το είχα πολύ στο μυαλό μου ότι όλοι είναι τέρατα. Ήταν όλοι πολύ ευγενικοί. Μπορεί να υπάρχουν ένα δυο άτομα που προξενούν πρόβλημα άλλα όλοι οι άλλοι είναι πολύ καλοί.

Θα σε ενδιέφερε ένας παρόμοιος ρόλος στην τηλεόραση; Είσαι ανοιχτή σε προτάσεις;

Και στην εκπομπή αυτή για άλλο πράγμα πήγαινε. Άλλαξε. Επειδή δεν ξέρω πώς λειτουργεί η τηλεόραση μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό. Απλά εμένα δεν μου ταίριαξε το πάνελ. Εγώ λατρεύω πάνελ όταν είναι σατιρικό. Θα μπορούσα να είμαι σε πάνελ όπως των Αρβύλα που είναι σατιρικό.

Σε μια εκπομπή σαν του Νίκου Μουτσινά;

Μου αρέσει το φορμάτ του Μουτσινά, είναι live, είναι και πανέξυπνος, ο,τιδήποτε του πασάρεις το πιάνει με πολύ ωραίο τρόπο. Το όνειρό μου είναι το Daily Show, επειδή εγώ σχολιάζω και κοινωνικοπολιτικά. Στην Ελλάδα όμως ποιος να πειστεί να το κάνει;

Μου αρέσουν και τα άλλα projects της τηλεόρασης. Θέλω να γίνει ξανά το DWTS, θα τους χτυπήσω εγώ την πόρτα και θα τους πω “σας παρακαλώ πάρτε με είμαι πολύ καλή”! (γέλια)

Έχεις δεχτεί κάποια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική πρόταση μετά την εκπομπή «Γεια σου»; Μαθαίνω μάλιστα ότι έκανες ένα δοκιμαστικό για τη νέα εκπομπή που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1.

Τίποτα επίσημο. Όχι για κάτι συγκεκριμένο. Σε φάση “είσαι πολύ καλή”. Μου είπαν ότι με έμαθαν από την τηλεόραση αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Αλλά μου λένε ότι με έμαθαν και τους “ακούω”. Μακάρι κάτι να γίνει.

Οι μπούκλες σου όπως έχουμε καταλάβει είναι το σήμα κατατεθέν σου. Θα έκανες μια δραματική αλλαγή σε αυτές πχ. για τις ανάγκες της επόμενης παράστασής σου;

Δεν είμαι ηθοποιός. Άλλωστε μετά θα έχανα το στοιχείο μου, το personality μετράει. Προχωράω μπροστά ως Boukla 99. Αυτό που κάνει η Ματίνα καθημερινά το θαυμάζω! Πολύ δύσκολο! Με περούκες θα το έκανα!

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τη νέα της παράσταση στο παρακάτω λινκ:

Nefeli Meg: Η επική Boukla 99 ανεβαίνει στην σκηνή του Arch Club επειδή… «δεν υπάρχει τίποτα πιο κατευναστικό από το δημόσιο “χώσιμο”»!