Η Νικόλ Χριστοδούλου στο Znews: «Στην 4η σεζόν της Γης θέλω να δω την Αφροδίτη με κάποιον που τη θέλει αμοιβαία κι αποκλειστικά»
Συνεντεύξεις

Η Νικόλ Χριστοδούλου στο Znews: «Στην 4η σεζόν της Γης θέλω να δω την Αφροδίτη με κάποιον που τη θέλει αμοιβαία κι αποκλειστικά»

Η Νικόλ Χριστοδούλου στο Znews: «Στην 4η σεζόν της Γης θέλω να δω την Αφροδίτη με κάποιον που τη θέλει αμοιβαία κι αποκλειστικά»

Η πιο καλόκαρδη γιατρίνα της τηλεόρασης μας μίλησε για όλα!

Δεν είναι απλώς ένα πανέμορφο κορίτσι που ασχολείται με την υποκριτική. Η Νικόλ Χριστοδούλου είναι η φίλη που θα ήθελες να έχεις, γειωμένη αλλά αιθέρια, σοβαρή αλλά και αλέγκρα, δυναμική αλλά και ήρεμη δύναμη.

Το ευρύ κοινό τη γνωρίζει πλέον ως Αφροδίτη στη Γη της ελιάς -είναι το δεύτερό της όνομα όπως μας είπε χιουμοριστικά- ενώ άφησε το στίγμα της περνώντας και από τη Μάγισσα.

Μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε το Χημικό Ιωαννίνων παρότι ήξερε στην πορεία ότι δεν θα ακολουθήσει τον κλάδο αυτό όσο κι αν αγαπούσε τη Χημεία. Ασχολείται με το θέατρο από 4 ετών και μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία της.

Ένας χωρισμός ήταν αυτός που την οδήγησε τελικά και οριστικά στην αγκαλιά της Τέχνης.

Κάνει σταθερά και προσεκτικά βήματα αλλά το κυριότερο που μπορεί να πει κανείς μιλώντας μαζί της είναι ότι τα έχει βρει με τον εαυτό της, πατάει στα δικά της πόδια και συνεχώς θέλει να βελτιώνεται.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι με μια βαλίτσα στο χέρι αφού κινείται μεταξύ Αθήνας και Κύπρου για τα γυρίσματα της σειράς του Αντρέα Γεωργίου.

Κάναμε μια όμορφη κουβέντα με την Νικόλ, γελάσαμε πολύ, περάσαμε όμορφα και φυσικά συζητήσαμε και για τις εξελίξεις στη Γη της ελιάς.

Ελάτε να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

«Η Αφροδίτη δεν θα μείνει ίδια όταν καταλάβει την απιστία του Χρήστου»

Να ξεκινήσω ρωτώντας αν θα σε δούμε και του χρόνου στη Γη της ελιάς;

Ναι, θα είμαι. Μένουν οι τελικές υπογραφές.

Έχουμε δει ότι η Αφροδίτη αρχίζει μαζί με τον Ισίδωρο να ψάχνει τι συμβαίνει στον Μάνο. Τι έκβαση θα έχει όλο αυτό; Θα μαθευτεί ο εθισμός του;

Η Αφροδίτη το καταλαβαίνει γιατί παρατηρεί την κλινική εικόνα του Μάνου οπότε το λέει στον Ισίδωρο. Και επειδή είχαν κάνει μια κουβέντα με τον Μάνο στο καφενείο που της είχε πει ότι έπαιρνε αμφεταμίνες, κάνει τη σύνδεση. Ξέρει έτσι κι αλλιώς ως γιατρός. Μετά έχει έναν διαπληκτισμό με τον Μάνο. Θα είναι αναίμακτος όμως σε βάθος χρόνου για τη σχέση Αφροδίτης – Μάνου, θα τα βρούνε.

Επίσης είδαμε μια σύγκρουση με τον Χρήστο στο θέμα των χρημάτων και η Αφροδίτη είναι πολύ κάθετη. Την είδαμε όμως να αιφνιδιάζεται από την αντίδραση του Χρήστου. Θα δούμε πιο έντονη σύγκρουση για αυτό το θέμα; Είναι η αρχή για να αναθεωρήσει η Αφροδίτη για τον γάμο της;

Όχι. Βλέπει μεν μια επιθετικότητα απ τον Χρήστο που δεν έχει ξαναδεί αλλά γενικά η Αφροδίτη είναι ένα πλάσμα καλοπροαίρετο και προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα στη σχέση με θετική ματιά. Καταλαβαίνει το «λάθος» της και παίρνει την ευθύνη της. Προσεγγίζει τον Χρήστο γλυκά, προσπαθεί να το λύσει με τον εαυτό της για να μην δημιουργεί προβλήματα στη σχέση. Όλα είναι παιδικά βιώματα. Είχε μια εμπειρία από την οικογένειά της που την έκανε να έχει πρόβλημα με το οικονομικό μέσα στο γάμο. Μίλησε κιόλας για αυτό. Ο Χρήστος της λέει ότι δεν χρειάζεται να κάνει αυτήν την προβολή του τραύματος στους ανθρώπους γύρω της.

Μπήκες στη σειρά ήσυχη ήσυχη, ως η γιατρός που αντικατέστησε την Αντιγόνη και τώρα κάνεις χαμό. Τολμώ να πω αν κρίνω και από το Twitter, ότι είσαι από τους πιο συμπαθείς χαρακτήρες στο κοινό. Το εισπράττεις αυτό;

Ναι, είναι πολύ συμπαθής κι αγαπητή η Αφροδίτη από τη μία, από την άλλη όμως κάποιοι έχουν αρχίσει να την χαρακτηρίζουν γλυκανάλατη, ξενέρωτη και too good σε βαθμό που …τους ενοχλεί. Μοιάζει λίγο αφύσικο στον θεατή πώς γίνεται να είναι πάντα τόσο γλυκούλα και καλή, τους ξενίζει.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα μάθει τελικά η Αφροδίτη τι γίνεται πίσω από την πλάτη της!

Θα υπάρξει μια εξέλιξη και θα καταλάβει διαισθητικά ότι κάτι τρέχει μεταξύ Χρήστου – Αριάδνης. Μέσα της θα είναι σίγουρη γι’ αυτό αλλά δεν θα μπορεί να είναι 100% σίγουρη για το τι ακριβώς τρέχει και σε τι βαθμό. Δεν θα μπορεί να το αποδείξει ούτε σε κάποιον άλλον, ούτε και στον εαυτό της.

Θα αντιδράσει;

Μέχρι στιγμής, από ό,τι ξέρω από τα έως τώρα σενάρια, δεν θα βγει πάρα πολύ από το καθιερωμένο της ως χαρακτήρας. Συναισθηματικά όμως, σίγουρα θα μετακινηθεί όταν το καταλάβει. Δεν θα μείνει ίδια. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Η Αφροδίτη είναι πολύ αυτό που θα λέγαμε το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ακόμα και το γεγονός ότι την απατά ο Χρήστος την φέρνει πολύ κοντά σε όσα θα μπορούσε να περάσει μια οποιαδήποτε γυναίκα. Ταυτίζεσαι καθόλου μαζί της;

Μπορώ να σου πω ότι αντίστοιχου μεγέθους προδοσία είχα βιώσει -όταν ήμουν μικρότερη- όχι σε ερωτική σχέση αλλά σε φιλία. Μπορώ να ταυτιστώ στο κομμάτι της φιλίας που έχω βιώσει τόση πισώπλατη κοροϊδία και να μην το παίρνω χαμπάρι για μήνες επειδή είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Κατά τα άλλα ταυτίζομαι πολύ με την τάση της να βοηθάει, όχι βέβαια σε τόσο μεγάλο βαθμό αλλά έχω την τάση όταν κάποιος έχει κάποιο θέμα να τον ακούσω και να το συζητήσουμε για να βρούμε μια λύση. Ταυτίζομαι στο αλέγκρο της επίσης.

Υπάρχει ένα προτέρημα της Αφροδίτης που θα ήθελες να έχεις και ένα ελάττωμά της που δεν θα ήθελες με τίποτα να έχεις;

Προσπαθώ να βρω ελάττωμά της και δεν βρίσκω! (Γέλια). Ένα «ελάττωμα» είναι θα έλεγα ότι κάποιες φορές έχει μια τάση προς την αυτοθυσία .. Ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τους άλλους που καταλήγει να μην αφήνει περιθώριο να ενδιαφερθεί για τον ίδιο της τον εαυτό. Πάντα αντιδρά με χαμόγελο και αισιοδοξία. Αυτό που έχει η Αφροδίτη από τη μια το θαυμάζω. Από την άλλη παρατηρώ ότι δεν μπορούν να συνδεθούν οι άνθρωποι εύκολα μαζί της. Μπορεί ο άλλος να θέλει να θυμώσει, να έχει την ανάγκη να ξεσπάσει για κάτι. Όταν ο άλλος έχει νεύρα και είσαι τόσο καλή, του δημιουργείς ακόμα περισσότερα νεύρα και ταυτόχρονα ενοχές που έχει νεύρα! (γέλια)

Νομίζω αυτό έπαθε ο Χρήστος και συγκρούστηκαν!

Τον καταλαβαίνω τον Χρήστο σε αυτό! Αλλά η Αφροδίτη δεν το κάνει με κακή πρόθεση.

Τα σχόλια στο Twitter είναι ιδιαίτερα καυστικά για τη γυναίκα που σου πήρε τον άνδρα, την Αριάδνη. Δεν εγκρίνουν καθόλου το αίσθημά της με τον Χρήστο!

Ναι, το βλέπω, είναι η αλήθεια.

Η Νικόλ Χριστοδούλου ως Αριάδνη στον τηλεοπτικό της γάμο με τον Χρήστο (Βασίλης Μίχας) στη Γη της ελιάς

Κάτι άλλο που σχολιάζεται έντονα στα social για τη σειρά είναι ότι πολλές φορές θεωρούν αψυχολόγητες τις απότομες αλλαγές στους χαρακτήρες των ηρώων, όπως αυτή του Μάνου και του Φίλιππου. Εσύ που ζεις τη σειρά τι θα απαντούσες;

Έχει τύχει διαβάζοντας τα σενάρια να πω για κάτι -σε μια πρώτη ανάγνωση-  «ώπα, λίγο απότομο αυτό». Αλλά αν κάτσεις και το σκεφτείς, στη ζωή συμβαίνει συνέχεια. Μπορεί να τύχει από τη μια μέρα στην άλλη! Εγώ το καταλαβαίνω. Απλά μας ξενίζει σε πρώτη φάση επειδή μας σπάει τη συνήθεια και μας ταράζει αυτή η αλλαγή από τα γνωστά.

Μην πας μακριά, το βλέπεις και στο σπίτι με έναν άντρα. Από τη μια μέρα στην άλλη κάτι γίνεται και λες «Αυτόν ερωτεύτηκα; Ποιος είναι αυτός;». Βλέπεις στοιχεία του που δεν είχες δει. Επίσης πολλές φορές καταπιέζουμε πράγματα για καιρό, συσσωρεύονται μέσα μας, γίνεται μια «έκρηξη» και καταλήγουμε να εμφανίζουμε μια άλλη πτυχή μας και μάλιστα στην υπερβολή! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη Γη της Ελιάς.

«Θέλω να δω την Αφροδίτη να δικαιώνεται»

Πώς θα ήθελες να δεις την ηρωίδα σου στη νέα σεζόν;

Την έχω αγαπήσει την Αφροδίτη, όποτε θα ήθελα να τη δω να δικαιώνεται κάποια στιγμή. Θα ήθελα αν είναι να είναι σε σχέση, να είναι με κάποιον που τη θέλει αμοιβαία και αποκλειστικά. Είτε είναι ο Χρήστος είτε κάποιος άλλος. Γιατί τώρα είναι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει, με τον τρόπο που συμβαίνει. Επίσης θα ήθελα να μάθει να βάζει περισσότερα όρια, να είναι πιο δυναμική και πιο καπάτσα στα προσωπικά της ώστε να μην καταλήγει να είναι το «θύμα».

Μίλησέ μας για τον τηλεοπτικό σου σύζυγο, τον Βασίλη Μίχα. Πώς είναι η συνεργασία σας; Αυτό που εισπράττουμε ως τηλεθεατές είναι ότι έχετε χημεία.

Ναι, το βρήκαμε με τον Βασίλη συνεργατικά. Εγώ στις αρχές ήμουν κάπως μαγκωμένη επειδή δεν είχα ξανακάνει ερωτική σχέση σε σειρά και μου ήταν λίγο αμήχανο. Οπότε θεωρώ ότι η χημεία χτιζόταν σταδιακά όλο και περισσότερο, σκηνή με τη σκηνή. Ήταν και πολύ διαφορετικοί σαν χαρακτήρες ο Χρήστος κι η Αφροδίτη και ήταν challenging κι αυτό από μόνο του για μένα.

Χρήστος και Αφροδίτη στη Γη της ελιάς

Είδαμε την Αφροδίτη να μπαίνει με ορμή στον έρωτα για τον Χρήστο, ακόμα και να του κάνει πρόταση γάμου. Είσαι κι εσύ τόσο αυθόρμητη και ορμητική όταν ερωτεύεσαι;

(Γελάει) Εγώ δεν είμαι έτσι. Ήταν πολύ κόντρα ρόλος. Εμένα στον έρωτα, και σε οποιαδήποτε ερωτική ιστορία, μου αρέσει να «τσουλάει» το πράγμα από μόνο του και να πηγαίνω με τη ροή. Αν η «ροή» μιας ιστορίας είναι ορμητική, τότε ναι, είμαι κι εγώ, αφήνομαι και το ζω στο 100%. Αν όχι, ίσως κάνω κάποιες μικροδοκιμές στην αρχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθήσω να την αλλάξω «με το έτσι θέλω». Αν δω ότι δεν «τσουλάει» κάτι, καταλαβαίνω ότι απλά δεν είναι για μένα και φεύγω, δεν επιμένω να δημιουργήσω μόνη μου κάτι που δεν υπάρχει αμοιβαία.

Η Αφροδίτη επέμεινε, πίεσε πολύ την κατάσταση ενώ ο Χρήστος έδειχνε να έχει πολλές αντιστάσεις. Γι’ αυτό και έγινε ό,τι έγινε, πιστεύω.

Πάντως το σίγουρο είναι πως, αν παντρευτώ κάποτε, δεν θα είναι από πρόταση γάμου που θα έχω κάνει εγώ στον άντρα. Εγώ θέλω η πρόταση γάμου να μου γίνει κι όχι να την κάνω! (γέλια)

Θέλω να μου μεταφέρεις λίγο από αυτό το σούπερ κλίμα που βλέπουμε στα stories των ηθοποιών στα γυρίσματα. Είναι όντως έτσι; Είστε μια μεγάλη οικογένεια;

Υπάρχει πραγματικά πολύ οικογενειακό κλίμα. Δεν ξέρω αν είναι λόγω Κύπρου ή παραγωγής. Είναι ο τόπος που είναι μικρός, οι άνθρωποι, η ίδια η παραγωγή που μας αγκάλιασε και μας έβαλε σε αυτό το κλίμα. Μπορεί να γίνονται διάφορα αλλά στο τέλος της ημέρας μένει το ωραίο κλίμα.

«Εμπιστεύομαι πολύ τη ροή των πραγμάτων»

Μοιράζεις τον χρόνο σου ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα. Πώς το διαχειρίζεσαι; Σου αρέσουν γενικά οι αλλαγές;

Γενικά δεν μπορώ να με θυμηθώ σε έναν τόπο για πολύ καιρό! Ήμουν στη Θεσσαλονίκη, πήγα στα Γιάννενα για τη Χημεία, μετά ξανά Θεσσαλονίκη, μετά στην Αθήνα για δουλειά, τώρα είμαι στην Κύπρο. Έχω αλλάξει καμιά 20αρια σπίτια συνολικά! Είμαι συνηθισμένη στην αλλαγή. Θα μου ήταν πρωτόγνωρο να μείνω σε έναν τόπο!

Αν ερχόταν μια καλή πρόταση και έπρεπε να μείνεις στην Αθήνα θα το σκεφτόσουν;

Φυσικά, το μακροπρόθεσμο πλάνο αυτό είναι ούτως η άλλως, να επιστρέψω στην Αθήνα, αφότου ολοκληρωθεί, φυσικά, η συνεργασία μου με τη Γη της ελιάς. Μετά από τόσες αλλαγές έχω φτάσει σε μια φάση που αναζητάω μια πιο σταθερή βάση. Δεν ανησυχώ όμως, εμπιστεύομαι πολύ τη ροή των πραγμάτων.

Φέτος δεν σε απολαμβάνουμε μόνο στη Γη της ελιάς. Σε είδαμε και στη μεγάλη παραγωγή της σεζόν, τη Μάγισσα. Τι σου άφησε αυτή η εμπειρία;

Μεγάλη τιμή γιατί οι άνθρωποι ήταν πολύ εμπνευστικοί! Ένα κλίμα ασύλληπτο, πραγματικά μας έβαλε σε εκείνη την εποχή. Η Κατερίνα Λέχου, η επικοινωνία που ένιωσα ότι έχει σαν ηθοποιός με εντυπωσίασε. Όλοι οι ηθοποιοί, βέβαια. Ένιωσα πραγματικά τυχερή γι’ αυτήν τη δουλειά, κι ας ήταν μικρή.

Θέλω να μου πεις την πιο δυνατή στιγμή που θυμάσαι από τα γυρίσματα της Μάγισσας.

Εκεί που με πήραν να με ρωτήσουν αν ήμουν με τον Πανάγο (την παράνομη σχέση μου), ήταν απέναντι μου οι άρχοντες κι εγώ απολογούμουν και προσπαθούσα να τους πείσω ότι δεν κεράτωνα τον άντρα μου. Εκεί ήμουν εγώ που κεράτωνα! (γέλια). Ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, θα με σκότωνε ο άντρας μου κυριολεκτικά (όπως και έγινε στο τέλος). Ένιωσα ένα μεγαλείο! Εκείνη η συνθήκη, εκείνης της εποχής, το να παλεύεις για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, μου φάνηκε μεγαλειώδες.

Σε έχουμε δει σε αρκετές και καλές τηλεοπτικές παραγωγές (Η δική μας οικογένεια, Το αύριο μας ανήκει). Πιστεύεις ότι η τηλεόραση βοηθά έναν ηθοποιό να καθιερωθεί;

Δεν το ξέρω εξ ιδίων, γιατί έκανα μικρά πράγματα στην αρχή μου. Αν εξαιρέσεις τη Γη της ελιάς, πιο πριν είχα μόνο έναν βασικό χαρακτήρα, στη σειρά Το αύριο μας ανήκει, η οποία «κόπηκε» και νωρίς. Πιστεύω πολύ στο να σε μάθουν οι άνθρωποι του χώρου, οι casting directors, οι παραγωγοί. Αυτοί είναι που θα δουν τα εργαλεία σου, κι αν τους κάνεις, σε προωθούν. Αν είσαι καλός στη δουλειά σου κι αν κάνεις γκελ, ναι, το πιθανότερο είναι ότι θα ανέλθεις.

«Το πόσο εξελιγμένος είσαι σαν άνθρωπος επηρεάζει την προσέγγισή σου στην υποκριτική»

Τι σε έσπρωξε να ασχοληθείς με την υποκριτική και να αφήσεις τη Χημεία;

Θέατρο έκανα από 4 ετών, σταμάτησα στη Β’ Λυκείου για τις Πανελλήνιες και ξαναέκανα στα Γιάννενα όσο σπούδαζα. Ξανασταμάτησα διότι δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο θεατρικό εργαστήρι και μετά… χώρισα από μια μεγάλη σχέση που είχα και ήμουν στα πατώματα. Οπότε είπα ότι πρέπει να κάνω κάτι για τον εαυτό μου και ξαναγράφτηκα σε ένα άλλο θεατρικό εργαστήρι και ένιωσα πολύ αναζωογονημένη. Τα πρωινά ήμουν στα εργαστήρια του Χημικού και ήμουν οριακά δυστυχισμένη..κι ας είχα έρωτα με τη Χημεία στο σχολείο. Το πανεπιστήμιο ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που φανταζόμουν. Εγώ νόμιζα ότι θα κάνω έρευνα και κατάλαβα ότι είναι 10 ώρες αναμονής, 100 ώρες ανάλυσης στα χαρτιά και ελάχιστη «δημιουργία». Βαριόμουν τη διαδικασία ενώ στο θέατρο περνούσα υπέροχα. Με έσπρωξε ένας δάσκαλος εκεί να πάω στη δραματική σχολή και έτσι το πήρα απόφαση. Αλλά το πτυχίο στη Χημεία το πήρα πιο πολύ γιατί … λυπόμουν τον κόπο που είχα κάνει 3 χρόνια με τα τόσα εργαστήρια! Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι θα πάνε τελείως χαμένα. Σπούδαζα θέατρο στη Θεσσαλονίκη και πήγαινα στις εξεταστικές.

Ποια νομίζεις ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ένας νέος ηθοποιός όπως εσύ όταν ξεκινά; Να μείνει πιστός στο όνειρό του, να μην παρασυρθεί από την εφήμερη δόξα ή ίσως η ανασφάλεια του επαγγέλματος;

Όλα αυτά αλλά πιο πολύ το να πιστέψει ότι δεν αξίζει. Αυτή είναι η πιο μεγάλη παγίδα που πέφτει ένας νέος άνθρωπος που πάει να μπει στον χώρο. Αν κλείσουν 1-2 πόρτες ή αν δεν μπορεί να έχει καν πρόσβαση σε ακροάσεις, το παίρνει ως “δεν αξίζω” και πολλές φορές όχι μόνο ως ηθοποιός. Του μπαίνει στο μυαλό «τι κάνω λάθος;» ενώ είναι μια διαδικασία που την περνάμε, λίγο ή πολύ, όλοι. Το πέρασα κι εγώ για λίγο. Ήμουν μεν τυχερή γιατί με το που τελείωσα τη σχολή την άλλη μέρα ξεκίνησα γυρίσματα. Όταν κόπηκε, όμως, η σειρά “έλεγα Χριστέ μου τι θα κάνω, πώς θα ζήσω;”. Δεν ήξερα καν πώς θα ψαχτώ. Παθαίνεις μια κρίση αυταξίας. Είναι πολύ μεγάλη παγίδα να μην νιώσεις λίγος και «μικρός» μέσα στο χάος του τόσου ανταγωνισμού, ειδικά στην αρχή που είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων.

Θεωρώ πολύ μεγάλο ατού μετά από την όποια απόρριψη να είσαι σε θέση να ξεκινάς με τον ίδιο ενθουσιασμό, να μην τον χάνεις. Το λέω γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σου εμφανιστεί εν τέλει η ευκαιρία και, επειδή έχεις ήδη παραιτηθεί ψυχολογικά και έχεις το mindset «σιγά μην τα καταφέρω πάλι», να σαμποτάρεις από μόνος σου τον εαυτό σου.

Μου δίνεις την εντύπωση ότι κάνεις πάρα πολλή δουλειά με τον εαυτό σου.

Η μητέρα μου είναι ψυχοθεραπεύτρια και είμαι μέσα σε αυτό το κομμάτι από 16 ετών.

Σε βοηθά να εξελιχθείς υποκριτικά;

Το πόσο εξελιγμένος είσαι σαν άνθρωπος επηρεάζει πολύ την προσέγγισή σου στην υποκριτική. Όσο πιο καλά γνωρίζεις τα κομμάτια του εαυτού σου, την ανθρώπινη φύση και ψυχοσύνθεση τόσο πιο καλά προσεγγίζεις και το υποκριτικό κομμάτι. Αν μένεις μόνο σε ένα πρώτο επίπεδο άσπρου-μαύρου, μπαίνεις στη διαδικασία να είσαι επικριτικός και ως ηθοποιός, να μην καταλαβαίνεις, να μην αποδέχεσαι στοιχεία του ρόλου σου.

Όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα και βλέπεις κι αποδέχεσαι και τα δικά σου ψεγάδια, αποδέχεσαι και των άλλων και του ρόλου σου με μεγαλύτερη ευκολία.

Ποιον θεατρικό ή τηλεοπτικό ρόλο έχεις ζηλέψει ή ονειρεύεσαι να παίξεις;

Ήταν ένας ρόλος σε ξένη σειρά. Μου άρεσε απίστευτα και θα ήθελα να παίξω κάτι αντίστοιχο κάποια στιγμή στη ζωή μου. Ο ρόλος της Viola Davis στη σειρά Ηow to get away with murder. Tον ερωτεύτηκα αυτόν τον ρόλο, έχει πάρα πολλά δικά μου στοιχεία που είναι κρυμμένα και δεν τα δείχνω εύκολα σε ανθρώπους τους οποίους δεν εμπιστεύομαι. Δεν αναφέρομαι στους φόνους! (γέλια). Είναι το πρότυπό μου η συγκεκριμένη ηθοποιός γενικότερα.

Έχεις νιώσει να σε αντιμετωπίζουν με προκατάληψη στον χώρο επειδή είσαι ένα όμορφο κορίτσι;

Σίγουρα βοηθάει η εμφάνιση για να ανοίξει μία πόρτα αλλά θεωρώ ότι το αν θα διατηρηθεί ανοιχτή θα εξαρτηθεί από το τι άνθρωπος είσαι κι από τον τρόπο που μπορείς να συσχετιστείς στη δουλειά. Προκατάληψη έχω νιώσει στις αρχές της όποιας δουλειάς. Όταν σε γνωρίσουν καλύτερα, όμως, εκεί φαίνεται το πράγμα. Αν δεν είσαι καλός σ αυτό που κάνεις , εξακολουθούν να λένε «ωραίος χωρίς ταλέντο», αν είσαι καλός, αποβάλλουν σε μεγάλο βαθμό την προκατάληψη της αρχής, οι πιο πολλοί τουλάχιστον.

Ασχολείσαι με τα social;

Σε γενικές γραμμές, ναι, αρκετά. Ανάλογα και τη μέρα, όμως. Πολλές φορές τυχαίνει να ξεχάσω και για ώρες ότι έχω κινητό.

Σε επηρεάζει όταν διαβάζεις κάτι για σένα;

Αν και τώρα τελευταία το έχω μειώσει αρκετά, διαβάζω πού και πού γιατί, καμιά φορά, κάποια σχόλια κρύβουν αλήθειες για τον ρόλο που μπορεί να μην είχα σκεφτεί. Δεν εννοώ φυσικά ότι τα παίρνω όλα τοις μετρητοίς. Τα φιλτράρω. Υπάρχουν, όμως, και κάποια σχόλια που παρότι στάζουν χολή, αν ξεφλουδίσεις την κακία μπορείς να διακρίνεις αν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας από κάτω.

Θα ήθελες να περάσεις και πίσω από τις κάμερες;

Μακροπρόθεσμα, ναι. Αλλά νιώθω πως ακόμα χρειάζομαι πολλές «ώρες πτήσης» ως ηθοποιός πριν περάσω στην σκηνοθεσία.

Πώς περνάς στον ελεύθερό σου χρόνο;

Κατά διαστήματα τον περνάω διαφορετικά. Αυτό το διάστημα γυμνάζομαι, κάνω πιλάτες, με χαλαρώνει πολύ. Βλέπω πολλά βιντεάκια από ψυχοθεραπευτές και ανθρώπους του χώρου της τέχνης. Μου αρέσει γενικά να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Μου αρέσει πολύ το διάβασμα αλλά τελευταία δεν προλαβαίνω όσο θα ήθελα. Θα πάω για έναν καφέ, για ένα χαλαρό ποτό. Σε κλαμπ και σε μπουζούκια πάω σπάνια αλλά όταν πάω το απολαμβάνω.

Θέλω να μας ταξιδέψεις σε ένα αγαπημένο σου σημείο στην Αθήνα και σε ένα στην Κύπρο.

Στην Αθήνα, η Κηφισιά, έχει κάτι η ατμόσφαιρά της που μου αρέσει πολύ, νιώθω οικεία. Στην Κύπρο, ο μόλος στη Λεμεσό. Μου αρέσει πάρα πολύ το περπάτημα στην θάλασσα το σούρουπο.

Τι ονειρεύεται η Νικόλ για το μέλλον;

Δεν θέλω να τα μοιράζομαι, τα όνειρα είναι πολύ προσωπικά…

Αγαπημένη στιγμή της μέρας;

Η οδήγηση προς το γύρισμα. Το να τρέχω σε ανοιχτό δρόμο με ανοιχτά παράθυρα, δυνατά τη μουσική και τον καφέ μου είναι απολαυστικό!